Hisse birim fiyatı 1 tl altındaysa sözkonusu şirket sermaye artışına gidemez. Ayrıca işyat gibi kurumsal şirketler genellikle bedelsiz sermaye artışına giderler. Syg.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hisse birim fiyatı 1 tl altındaysa sözkonusu şirket sermaye artışına gidemez. Ayrıca işyat gibi kurumsal şirketler genellikle bedelsiz sermaye artışına giderler. Syg.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Serkan bey,
Neyin iyi neyin kötü olduğunu kıyaslamıyorum ben. Elbette paşa paşa temettümü alıp oturmak en iyisi.
Bedelsiz vermesi zaten iyi değil. Reel anlamda, hiç bir faydası yok şirketede yatırımcıyada.
Benim dedim şu, eğer şirket bedelli arttırımına giderse, en azından şirkete sermaye girişi gibi bir faydası olur. Uzun dönemde, İşyat gibi sermaye piyasalarında paradan para kazanan bir şirket içinde daha çok kazancın yolu daha çok sermayedir. Konuya sadece yatırımcı açısından bakarsanız ilk etapta faydalı olmaz, zira parası olmayan zaten iştirakte bulunamaz, ama uzun dönemde kasasında daha fazla parası olan İşyat'ın daha çok kar edip yatırımcısı ile paylaşması ve yatırımcının daha çok temettü alması ile sonuçlanabilir.
Yani, benim veya sayın Hısımın elinde 700.000 lot bulunan arkadaşının neyi tercih ettiğini değil, şirket bedelli opsiyonu ile karşımıza dikilirse ne yapacapımızı konuşuyoruz. Ben diyorum ki katılırım, o diyor ki katılmam.
Bu kadar basit.
Ayrıca 0,6 PD/DD değerinin bedelli sermaye arttırımı ile ne ilgisi var anlayamadım.
Birisi çıkıp size değeri 1,45 TL olan şeyi 1 TL'den verse siz almazmısınız?
Ayrıca SPK şirketlere bedelli arttırımında hisse değerini illa 1TL'den çıkacaksınızda demiyor. Şirketler yapacakları analizler sonunda ister 1 ister 3 isterse 0,75 TL bedellede çıkabilirler.
İşyat yönetimi sermaye enjeksiyonuna ihtiyaç duyarsa bunu yatırımcısınıda üzmeyecek şekilde düzenler kanaatimce.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ASELSAN 18 lira iken bedelsiz vermeseydi şimdi lot fiyatı 53 olur muydu??
Hisselerde iki tur fiyattan soz edilebilir.
Hissenin piyasa fiyati, hissenin net varlik degeri.
Bir firmanın net varlıklarının değerinin çıkarılan hisse senedi sayısına bölünmesiyle hesaplanan değer. (Net asset value.)
Bedelli hisse senedi aciklandiginda, hisse 1 TL.den satilir, NAV degeri 1.45 olsada.
Hissenin piyasa fiyati 0.63 TL. iken, Bedelli acikla, ben 1 TL. veririm demenin bir mantigi varmi ?
Eger varsa biri bana bunu aciklayabilir mi ?
Bedelli sermaye artisi bir yatirim ortakligina hicbir fayda sağlamayacaktır. Sanayi sirketinden mi bahsediyoruz sayın yatırımcılar aldığı para ile borç mu ödeyecek , yeni makine mi alacak, arsa mı alacak yoksa yeni bir şirket mi alacak. Ne yapacak?
Bedelli sermaye arttırımı ile ettiği para ile gidip tahta mı yürütecek? Öncesinde elde ettği kar oranı ne ise gene onu elde edecek...
Sent from my iPhone using hisse.net
Hissenin tek bir fiyatı olur. O da piyasanın o hisseye biçtiği değerdir. Net asset value bir fiyat değil adı üstünde değerdir.
Bedelli illa 1 TL'den olmak zorunda değildir. Lütfen araştırın.
Ben hiç 1 TL'nin altında piyasa değeri olan bir hisseye 1 TL verilir demedim. Önceki yazılarıma, özellikle İşyat için dediğime bakarsanız, 1,10 ve üzerinden bedelliye giderse alırım dedim. Birde NAV'ı 1,45 olan bir şeyi size 1 TL'den verseler siz almazsınız dedim.
Sadece sanayi şirketleri sermayeye ihtiyaç duyar diyemi düşünüyorsunuz? O halde size ilk etapta, bir nevi yatırım ortaklığı şeklinde büyüyen ve bugünkü büyüklüğünün temeli bu olan Warren Buffet'in hayatını okumanızı öneririm.
YO'lar paradan para kazanırlar. Ne kadar çok parası varsa o kadar çok kar etme potansiyeli vardır. 240 milyon parası olan %10 kar ettiğinde 24 milyon kazanır, 480milyon parası olan 48milyon.
Şirketteki hisse oranınız değişmese bile, aldığınız kar payı artar. Mesela %0,5 ortaksanız, 240milyonu olan YO'da 120.00TL alırken, 480milyonu okan YO'da aynı ortaklık oranı ile 240.000alırsınız.
Sermayenin çok olması veya çoğaltılması YO'lar içinde en az sanayi kuruluşları kadar iyidir, önemlidir ve gereklidir.