Maalesef söylediğiniz gibi burası türkiye. Borsa yatırım değil kumar mekanı gibi. Ben de biriktiriyorum da getirisi faizin bile gerisinde. Gelişmiş ülkelerin borsalarına ciddi ciddi yatırım yapmak mantıklı olabilir.
Yani temettu emeklisi olacağım diyorsanız zaten en az 1 milyon paranız olmalı bizim borsa için. 1 milyon para bu gun için değil tabi örneğin 10 sene sonrası için olmalı. En az ayda 2-3000 tl yatırmalısınız. Bu borsaya o kadar para yatırırsanız hanım sizi eve almaz :D Şaka bir yana ülke ekonomisine ciddi bir inanç olmalı ki bende yok o inanç. En az on yılda bir büyük krizler oluyor TL pul oluyor. Değersizleşiyor hisseler.
Yabancı borsalar için de ciddi para ile girmek gerek ve ABD borsalarında büyük vergi yükü var. bu arada amerikan borsaları da tarihi zirvelerde bir çöküş gelebilir. Avrupa ve ingiltereyi bilmiyorum ama bana çok uzak piyasalar. Bilmediğim şirketler, o yüzden hiç açıpta okumadım. Emek vermek lazım.
Sonuç: bizim borsada yatırım orta vadeli mantıklı. Portföyü aktif yönetmeniz lazım, banka hisseleri sanayi hisseleri bilmek lazım. Faiz dolar borsa geçişini en azından üç ayda bir gözden geçirmek lazım. Ben uğraşamam diyorsanız gidin fon alın, yabancı borsa fonları var. Söylemiştim, ben çocuğa hisse biriktiriyorum hanım altın alsaydık deyip duruyor, başladığımda altın 158 di [emoji2] [emoji2]
SM-N920C cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.