Amman beyincaaazınızı çalıştırır fazla kazanırsınız , yormayın hücreleri maazallah yakıverirsiniz.
Printable View
Amman beyincaaazınızı çalıştırır fazla kazanırsınız , yormayın hücreleri maazallah yakıverirsiniz.
26 sihirli bir rakam galiba zamlar bu rakama göre yapılıyor :) ama politika faizindeki 24 rakamı sihirli değil bir işe yaramıyor ! birde 14 enflasyon tahmini var ! 26 zam varken politika faizi 24 ayrıca 19 a düşmek üzere olan mevduat faizi var ! 26 14 24 19 :drunk: kafam karıştı benim :)
BONO ALMAK İSTEDİM AŞAĞIDAKİ YAZI GELDİ 2. MADDE DOLAYISIYLA VAZGEÇTİM. BİLGİSİ OLAN PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM
SERMAYE PİYASASI ARAÇLARINA YATIRIM YAPAN
NİTELİKLİ YATIRIMCILARIN BEYANI
.................................................. ... A.Ş. (Yetkili Kuruluş)
1. İhraççının sermaye piyasası araçlarının kayda alınmasının, ihraçcının veya sermaye piyasası
araçlarının Sermaye Piyasası Kurulu (Kurul) tarafından tekeffülü anlamına gelmeyeceğini bildiğimi,
2. İhraç edilen sermaye piyasası araçlarının devlet güvencesi altında olmadığını ve anaparanın
yitirilmesi dahil çeşitli yatırım riskleri içerdiğini bildiğimi,
3. Sermaye piyasası mevzuatında belirtilen “Nitelikli Yatırımcı†tanımında yer alan şartları sağladığımı,
4. Nitelikli yatırımcı tanımında yer alan şartları kaybettiğimde derhal ilgili aracı kuruma bilgi vereceğimi,
5. Sermaye piyasası araçlarının nitelikli yatırımcılara satışı nedeniyle izahname ve sirküler
düzenlenmesinin mevzuat uyarınca zorunlu olmadığını ve bu yatırımı yaparken ihraç edilen menkul
kıymet ve ihraçcı hakkında bilgileri ihraçcıdan talep etme hakkımın olduğunu bildiğimi,
6. İhraç edilen sermaye piyasası araçlarının sağladığı haklar ve yüklediği yükümlülükler konusunda
bilgileri ihraçcıdan talep etme hakkımın olduğunu bildiğimi,
7. Bu yatırıma karar vermeden önce ihraçcının faaliyetleri, finansal ve hukuki durumu ve taşıdığı
ekonomik riskler hakkında bilgileri ihraçcıdan talep etme hakkımın olduğunu, bildiğimi,
8. İhraççının faaliyetlerinin sona ermesi, mali yapısının bozulması, iflas etmesi, vb. nedenlerle faiz,
anapara ödemesi vb. gibi ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin yükümlülüklerini yerine
getirmemesi durumunda haklarımı Türk Ticaret Kanunu, İcra İflas Kanunu, Borçlar Kanunu ve ilgili
diğer mevzuat uyarınca genel hükümler çerçevesinde aramam gerektiğini bildiğimi,
9. Sermaye piyasası araçlarının piyasa riski, faiz oranı riski, likidite riski, ülke riski ve geri ödememe
riski gibi çeşitli riskler içerebildiğini, bu riskleri ilgili sermaye piyasası aracını, ihraçcıyı, piyasayı,
ekonomiyi ve ülke koşullarını dikkate alarak, ihraçcıdan ve ilgili diğer kaynaklardan da bilgi almak
suretiyle gerekli şekilde değerlendirdiğimi ve kendi irademle yaptığım yatırım ve üstlendiğim risk
nedeniyle uğrayabileceğim zararlardan sorumlu olduğumu,
10. Payları/Hisse senetleri Kurul kaydında olmayan ihraçcılar tarafından kamuyu aydınlatma
yapılmayacağını; ihraçcı hakkında bilgi almak istediğimde ihraççıya başvurmam gerektiğini bildiğimi,
11. Satın aldığım sermaye piyasası araçlarının tümünün veya bir kısmının her zaman paraya
çevrilemeyebileceğini, bu araçlar borsada işlem görmeyebileceğinden bunların aktif veya likit bir
ikincil piyasasının bulunmayabileceğini bildiğimi,
12. Nitelikli yatırımcılara satılan sermaye piyasası araçlarının halka arz tanımı kapsamına girebilecek
şekilde yeniden satılamayacağını ve bu sermaye piyasası araçlarının Sermaye Piyasası
Kanunu’nun 3 üncü maddesinde yer alan halka arz tanımı kapsamına girecek şekilde yeniden
satışa sunulmaları halinde izahname ve sirküler düzenlenmesinin zorunlu olduğunu bildiğimi,
13. Bu beyanı özgür iradem sonucu imzaladığımı,
kayıtsız, şartsız ve gayri kabil-i rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt ederim.
Bu cuma Türkiyenin not artışı gelecek diye söyleniyor .
Şayet olursa borsa 120 bin hedefli çıkar ,dolar 5 altını test eder,mevduat faizleri ilk kez 20 altına iner.
Gelmez ise ne olur allah bilir [emoji848]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
faizciler bu ülkde yatarak müthiş para kazanıyor. hiç birimiz bir kuruş kazanamıyoruz. debeleniyoruz çalışıyoruz uğraşıyoruz ama kazanamıyoruz.hepimizin gözü faizcilerde. bu faturayı birisi ödeyecek !
kazanamıyoruz kardeşim ne reel piyasada ne borsada kazanamıyoruz faizciler arşa çıkmış kazanamıyoruz.
faizci dediğin adam parasını bankaya koyuyor, o para reel sektöre kredi oluyor, sen kredi çekince banka babasının parasını vermiyor yani
çalışmış kazanmış bankaya yatırmış faiz kazanıyor, bırak da insanlar parasını ne yapacağına kendileri karar versin. bunu yılların borsacısı olarak yazıyorum
off-topik rahatsiz oldum yaziyorum
ev sahibim kart numarasin vermedi bkm expressle para yatirim ucretsiz!! vermedi! (Turkiyede kart numaraiyle ne yapmak olurmus?!)
garanti bankasina gittim (banka eft internet ile ucret aliyor) banka 1 kurus vermek bile bence haram.
neyse, garanti bankasi kimligimi istedi. yabanci kartimi verdim! bir az sonra soyledi sen hic bir is be sube ve tum subelerde garanti bankasinda yapamazsin!!
bir turkun hesabina para yatiracaktim! (parada kira parasi!) nedenin yazmamis dedi!
belki iranli oldugum icin. o zaman neden ziraat ve akbank bana hesap acmistir!
bir sey soracaktim, turkiyede para yatirmaga kimlikmi isteniyor?
birde, bu kart numarasin kimseye vermemiz gerekmi? o zaman bkmexpress nasil calisir ve iflas olmamis.
P.S. sonunda bir sey diyecektim. Turkiyede yabanciye karsi normal bir insan yoktur idari dairelerde. Ya cok saygili ya da cok rasist! gine ben turkce biliyorum baskalari ne yapiyor?!
borsada dolarda kaybeden gelip burada içini döker 8 yıldır buradayım bu kural hiç değişmedi :) ama borsa dolar yükseldi mi nobel ödüllü ekonomist edasıyla buraya gelip paranız eriyor sizin için üzülüyorum derler :) bu arkadaş da dolar başlığında ne uğraşıyorsun enflasyonla iktisatla ekonomiyle para bas kurtul diye akıl veriyordu :)
Faizci insanlar faizi garanti görüp risk almıyor az ama temiz kazanıyor dolar $7 euro €8 gördügunde dolar ve eurocular faizcilerle eğlenmeyi biliyordunuz O zaman sizin yılda aldığınız parayı çıkardık diye şimdi kurlar duragan ilerleyince faizciler yattıgı yerden kazanıyor oldu.
Yazan oldumu bilmiyorum ama ing bugun 50 baz dusurdu. Gunceli 20+2 dir.
Erken sevinme. kendi aralarında kavga başladı bak nolmuş.
Son dakika: AKP’den 3600 ek gösterge ile ilgili farklı açıklamalar
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan 3600 ek gösterge talebiyle ilgili Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak. dedi.
Bu açıklamadan dakikalar sonra konuşan bir diğer AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise 3600 ek göstergenin alelacele seçim öncesi getirilmesini etik olarak doğru bulmuyoruz.dedi.
2 grup başkan vekili farklı açıklama yapıyor. hangisine inanalım.
kamyon arkası yazı ile cevap
Kıskanma çalış, sende bu hayata alış
Faizci de kazanamıyor. Enflasyon kaç, faiz kaç bir bak. Faizci dediğin insan ; kazandığı parayı çar çur etmeyen, özel zevklerinden feragat ederek biriktiren insandır. Onun birikimini kredi olarak kullanarak üretim yapanlar , istihdam sağlayanlar teşekkür ediyor.
Bu ülkede Bakarak ! para kazananlara takıl bence.
Bizim insanımızda empati duygusu yok gibidir. Sözde islama inanırız ama her türlü bencilliğimize de inançlarımızı kılıf ederiz. Açık açık '' ben şu eğitimi aldım, bu işi yapıyorum.Bu işin bu ülkede karşılığı şudur '' diyemiyoruz. Örneğin,İlkokul mezunu adam hastanede şirket elemanı temizlikçi iken '' kardeşim doktor dediğin adam ne yapıyor, oturduğu yerden ilaç yazıp parayı götürüyor, asıl işi biz yapıyoruz. '' diyebiliyor. Peşinden döner sermaye den pay istiyor. Etrafındaki insanların çoğu da onun zihniyetinden olunca , herkes kendi işini üstün görmeye başlıyor.
Bu 3600 ek gösterge fikri tamamen çalışanları birbirine düşürmek amaçlı ortaya atılmıştır. Bir ülkede sürekli maaş- ücret dengesi ile oynanmamalıdır. İnsanlar daha işe girmeden hangi maaş rejimine tabi olduğunu bilmeli ve sonradan rabbana rabbana dememeli.
Din görevlisi, öğretmen ile polisin çalışma şartları bir mi ? ( işini düzgün yapanlar için ) Objektif baktığımda ; lojmanı olmayan cami yok. ama polis ve öğretmen lojman yüzü göremez. Sağlık çalışanları ise döner sermaye almakta ve diğerlerine göre maaşları tatmin edicidir. Biraz gerçekci olmak ve işsizliğin yüksek seviyede olduğunu unutmamak lazım.
Ayrilda gel 5.33
Yakalim puroyu
Zippo hazir bekliyor
Hayir benzinde pahalli yandikca harciyor
TRSARCL22117
bunu nerden alabiliyoruz acaba
basitte 24.76 veriyor %10 stopajlı
ytd.
syg,
Eylül, Ekim 2018 de %33, %35 lerden sağlam firmaların özel sektör tahvillerini alanlar manyak kar yazıyor şimdi. 3 ayda bir kupon ödemeli. Aldığın faizi de koy faize, duble olsun. KAP bildirimlerinden kontrol edin, kupon ödemeleri gelen tahvilleri. Ne dolarcı, ne 3 ay, 6 ay bağlayan mevduatçı. En karlısı onlar.
Aracılık Hizmeti Alınan Yatırım Kuruluşu
YAPI KREDİ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/739670
Toplamda 1 milyon tl ya da karşılığı paran varsa, şu anki oranlara göre güzel seçim. Paranın hepsiyle tahvil almak zorunda da değilsin. Bu kadar param var benim üzerime demen yeterli.
TRFZORF12010
Zorlu Faktoring
Sabit Kuponlu
Vadeye kalan gün: 329
%31.50 den satışa çıkmış. Şu an ikinci el piyasada %31.41
Aracılık Hizmeti Alınan Yatırım Kuruluşu: DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/738260
Deniz yatırıma bir sormak lazım ikinci el piyasada var mı?
Vakif ari hesap para bloke tutari varmi? Gunluk faiz hesaba yatirilirmi