Teb, gedik, hsbc üçünde de beklemem gerekiyor. Ancak hesapta ppf varsa o zaman beklemeden ppfye bloke koyup fon alis talimatini kabul ediyor.
Printable View
Üstadlar,
AFO (Ak portföy altın fonu) 6 aylıktan bugüne altını geçmiş görünüyor. gramdan altın fonuna geçilir mi ne dersiniz?
İŞ PORTFÖY KUMBARA HESABI KARMA ÖZEL FON (TKK)
Bu fon neden işlem görmüyor acaba bilen var mı ?
Altın ve petrol fonlarını erken satmışım, şimdi alsak düşerler kesin. Bu aralar bir miktar Euobond fonlarına yönelmek akıllıca olur mu acaba ama onların da mantığını çözemedim bir türlü.
Opb eurobond içeren fon cuma günü cds düşmesine dolar nispeten artmasına rağmen 3 günlük 0.02 getirisi olmuş geçenlerde yüzde 1 civarı eksi yazdı hala toparlayamadı artıya geçince çıkacağım düşünmeden, elimde Te3 varken satıp tümüyle petrol fonu alacaktım sonra tümünü aynı fona yatırmak riskli olur diye bir kısmını opb, acc, eib yatırdım kalanı aes petrol fonu yaptım şimdiden yüzde 5 civarı getirisi oldu eib hariç diğerleri yerinde sayıyor, bazen cesur olmak gerekiyor galiba. SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurobond kısmı karışık biraz Cuma günü gelen rapordan alıntı :)
Gelişmekte olan ülkelerin eurotahvilleri ise düşük risk iştahına rağmen düşük çekirdek oranların yardımıyla pozitif fiyatlanmaya devam ediyor. Türkiye kıymetlerinde ise hafta başındaki satışlar sonrasında kısmi toparlama devam ederken 5 yıl vadeli CDS 273 bps seviyesinde yatay seyretti. Hazine kıymetlerinde ise kısa taraf alıcılı olmaya devam ederken, özellikle 30 yıl vadeli bölümde satıcılı seyir devam etti. Banka ve şirket kıymetlerinde ise daha zayıf da olsa alımlar görüldü. İş Bankası 2024 vadeli kıymet 103-103,50 seviyesinde fiyatlanırken, 2025 vadeli TSKB kıymet 102,50-102,750 bölgesinde alıcı buldu. Sermaye benzeri kıymetler tarafında da kısmi alışlar devam etti. Akbank 2028 vadeli kıymet 99,50-99,75 bölgesinde, 2030 vadeli İş Bankası kıymeti 101,50-101,750 seviyesinde işlem gördü.
opb var bir miktar ama getirisini ben de beğenmiyorum, petrol fonu iyi gidiyor onu da satmış bulundum pek güvenemedim, riskli fonlara az miktarla giriyorum tabi getirisi de az oluyor.
TDG, FPE, DBH, AKE gibi fonlar son zamanlar iyi getirmiş ama böyle devam eder mi onu bilemedim.
Eurobond fonlarının içeriği önemlidir.İçinde hangi tahviller var bakmak lazım
Türk eurobondları varsa ayrı yabancı ülke eurobondları varsa ayrı
Kısa vadeli eurobondlar varsa ayrı uzun vadeli eurobondlar varsa ayrı
değerlendirme yapılır
Ayrıca doların günlük değeri, ülkenin yada şirketin risk primi de önemlidir
Türk eurobondu içeren fonlar için geçen günlerde olduğu gibi aslında olmayacak bir şekilde CDS'imiz yükselirken bir şekilde dolar yerinde sayarsa ciddi zararda yazarlar
Opb fonun hisse içeriğini goremiyoruz ama tahmini olarak hisse senetleri içerisinde banka ağırlığı yüksek ve bankalar son bir kaç gündür endeksden daha fazla düştüğü için Opb bu dönemi kötü geçiriyor, eurobond kısmı da ancak bu kadar kurtarabildi demek ki
Böyle birşey mümkün olabilir mi? Ülkedeki altının tamamını içeride üretsek ve bir takım kısıtlamalarla altın giriş çıkışını engellersek bu dediğiniz olabilir. Gram altın ile onsun tek farkı (rafineri payı vs dikkate almadan) birim ağırlıkları. Dediğiniz gibi olsaydı gram altın ile ons altının fiyatı bahsettiğiniz durumlarda ayrışır ve müthiş bir arbitraj fırsatı doğardı ve bunu da biz değilsek bile bazı finans çevreleri paraya çevirirdi.
Geçtiğimiz hafta ben de aes petrol fonu almıştım. Az yatırmıştım ama %5 filan getirmiş olcak 1 haftada sanırım yarına kadar. İyi kurtardı beni.
Siz ons'un gram fiyatı ile Türkiyede bahsedilen gram altının TL değerini karıştırmışsınız.
Ons ons'tur.Fiyatı dünya'da belirlenir.Bunun da gram/USD değeri olabilir.
Ama bizim bahsetiğimiz gram altının ise bir TL fiyatı vardır ve belirleyici olan ons fiyatı ve doların TL karşısındaki değeridir.
Ons artar dolar artar
Ons düşer dolar artar
Dolar düşer ons artar
Ons düşer dolar düşer
Bunların hepsi gram altının TL fiyatını etkiler.
Dünyada ons fiyatı artarken
Türkiyede dolar fiyatı belli bir oranda düşse gramın TL fiyatı bile düşebilir
yay fonu almayı düşünüyorum düşünceleriniz nedir?
bu hafta TCD bin haftası olabilir mi?
Bu hafta borsa düşer mi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...99cdee060a.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Herkese hayırlı kazançlar. Birikimlerimi 5 eşit parçaya ayırıp (Hisse fon, Döviz Fon, Altın Fon, Karma Fon, Kira Sertifikası Fonu) uzun vade için(1+ yıl) bugün girdim, aylık kenara bir miktar ayırabildiğim sürecede eşit şekilde alıma devam etmek. Hedefim ilk etapta birikimlerimi korumak, daha sonra bir miktar kazanç gelirse fena olmaz :) Bakalım netice ne olacak.
Aes petrol +0.93
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar aes için satış girdim az önce fiyat tarihi olarak 19 Şubat yazıyor emir gerçekleşme 21 Şubat diyor 1 gün sonraki günden satılmaz mı normalde neden 2 gün sonraki fiyat tarihi yazdı ekranda t+3 valörlü bir fon normalde.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aes si satmak için mart ayındaki OPEC toplantısını beklemek gerek
Son durum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b9af4d58be.jpg
Yani bugün 2 gün sonraki fiyattan satacak yarınki fiyattan değil ilginç bir detay SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.bloomberght.com/goldman-...usurdu-2246721