Arkadaslar Twitter da yuksek takipcili hesaplarfan bu sirkette donen dumenleri pylasmalarini rica edin !!! Sesinizin duyulmasini istiyorsaniz hirsizin ceza almasini istiyorsaniz karalar baglamakla olmaz o is
Printable View
Arkadaslar Twitter da yuksek takipcili hesaplarfan bu sirkette donen dumenleri pylasmalarini rica edin !!! Sesinizin duyulmasini istiyorsaniz hirsizin ceza almasini istiyorsaniz karalar baglamakla olmaz o is
Beklentisi neydi ki acaba? Tekfen deki sorun ters köşe yapması her zaman.
Tekfen yatırımcısı kağıdı kolay satmıyor esas sorun bu bence. Ky dan kurtulamıyorlar:))SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başına taş düştü 20,90 ı gördü
Siz daha cok fiyat takip edersiniz , hala yok suna degdi yok buna degdi masal okuyorsunuz.
Adam cebindeki parayi goz gore gore caliyor , kicindaki donu alacak hala fiyat diyorsun . Sikayetini , sesini duyur yoksa cok boyle bilancolar gorursun , icerden Bilanco sizintilari olur , cok son ceyrek zararlari gorursun . Hirsizi sikayet etmezsen bi dahakine her seyini goturur
Tkfen de ki güçsüzlüğün yine net olarak vadeli tarafı ile de alakası var. Aralık'da ki çöküşte de burda arbitrajçı biri long da yakalanıp günlerce mal kusmuştu tabana. Şimdi yine birileri sıkışmış gibi çünkü bu ayın da ortalarında, hisse fiyatı 23.70 civarlarında iken benzer bir arbitraj fırsatı verdi.
Ben kendimde yaptım. Spot da sattım, bir kaç da alt kademeye tekrar viop dan long açtım. 23.80 gibi bi ortalamam olmuştu o günlerde. Şimdi çok sert düştüğü için eğer elinizdeki nakitden fazla pozisyon açtıysanız vade sonunu bekliyemiyorsunuz ve mecburen kapatıyorsunuz viop pozisyonlarını. Viop aşağı basıldığı zaman spot da peşinden gider, kimse aksini düşünmesin...
Bu akşam ki kapanışta net olarak bunu kanıtlar nitelikteydi. 20.02 yi alışa koydu, mal vermek isteyen herkesden mal aldı ama aynı anda vadeliyi 19.60 a kadar bastı. Yani bu ters makas yine viop da sıkıntı olduğunu gösteriyor.
Pazartesi vade sonu...Sonrasında fiyat hareketleri daha sağlıklı olacaktır...
1-inşaat işi para yemeye devam ediyor. Tasfiyesi dahi düşünülmeli.
2-gübre işi yeni amiral gemisidir. o da olmazsa tüm holding tasfiye olur.
3-şirketin finansallarındaki öngörülebilirlik sıfırın altındadır. cfo ve genel müdürlük bu konuda özeleştiri yapmalı ve yatırımcıya açıklama yapmalıdır. tekrar olmaması içn aldıkları önlemleri açıklamalılar. son 3 ayda ne değişti de bu kadar terslik oldu??!!. iştirak değer düşüklüğü karşılığı ayırdı iseniz, bunun Q3ü de vardı; orda sinyal vermeliydiniz.
4-içerden bilgi sızıntısı oldu. bkz finansallar açıklanmadan olan fiyat hareketi.
5-şirkete güven yerlerde sürünüyor. çok başkılık ve atalet şirkette kuvvetli yönetsel zaafiyet yaratıyor. sorunların kök sebebi bence budur. keşke tüm 3 ortak borsaya kote olmayan hisseyi adam gibi bir başka gruba satsa.. ya da içlerinden , şirketi adam gibi yönetecek biri devir alsa..
Sayin Maslak
Siz demeyin bari , insaat isi para yemiyor 3 ayda o kadar zarar yazilmaz islerin bedelleri belli , para kaciriliyor . Socar daki deger kaybi bi anda neden mesela ?? Noldu da 100 milyon dolarlik pay 57 milyona dustu , hirsiza hirsiz demek bu kadar zor mu . Adam acikca mal kaciriyor
Bir de bana biri 23:58 de one cekilen bilancoyu aciklasin. Neden 24 unden 23 une alindi , ne dumenler ceviriyorlar baksaniza. Adamlar resmen borsayi kullanarak soygun yapiyor , Viop da ve spotta .Her ceyrek Bilanco siziyor ve yatirimci iliskilerindeki zat hala o koltukta
Sayın Maximetu, iştirak değer düşüklüğü karşılığını daha da vahimi inşaat işinde vardır, doğrudur. muhasebe biliminde bunun karşılığı yoktur. yani; tek 1 çeyrekte rakamlar bu derece terse dönmez.. 30 yıldır yaptığım iştir. belgeli meslek erbabıyım. konu şikayetliktir; bu kesin.. en hafif tabiri ile cehalet ve ciddiyetsizlik vardır.. hırsızlık konusunda ise yorum yapmayım. ama binlerce yatırımcının rızkına halel getirmişlerdir. vakti olan biri keşke şirketle uğraşsa.. spk şunu sormalıdır: arkadaş 3 ayda , sadece 3 ayda ne olabilir ki rakamların bu seviyede değişir.??!!. maalesef sorgulasa bile, yaptırım anlamında karşılğı olur mu şüpheliyim. en fazla "pardon" dedirtirler..
18 lerden alım fırsatı veren patron veya güççük ortak teşekkür ederim.. Borsada 25-26 senem böyle dönemler uzuncuya alım fırsatı içerde 3-5 yıl beklemişe büyük eziyet.. Temettüde akmasa damlar gibi oldu seneye telafi edeceklerdir.. Ayrıca küfürlü yatırımcılığıda burada gördüm.. Arkadaş herkes aynaya baksın.. Kimse babamızın oğlu değil ve gözleri haliyle paramızda.. Stratejileri lütfen yeniden oluşturun.. Dünya doğum sancıları çekiyor tabiki değişimler kimini ihya edecek kimini batıracak.
Bunun surekli her son ceyrek yapilmasi ve adet haline getirilmesi sinirleri asiri yipratiyor , 3 senedir ayni mevzu . Tabiki silah zoruyla aldirmadi kimse ancak 3.2 dolardan maliyetiniz varken her seyin fiyati tl bazinda 3 e katlamisken enayi yerine konmak soyulmak beni cildirtiyor hem de bunu turkiyede en buyuk holdinglerinden birinde yasiyoruz, kucuk uckagitci sirket olarak almis olsak buna hazir olurduk , sektorun icindeyim bunlari saygin diye bilirdim meger hirsizligin kitabini yazmislar da bu kadar seye sahip olmuslar
Arkadaşlar birbirinizi germeyin.. Sakin.. Atışmayla bir yere varamazsınız.. Hepiniz haklısınız ama yatırım olayı kişiye ve güce özel.. Birimiz göbeğini kaşırken diğerinin uykuları kaçar.. Lütfen sakin, saygılar.
https://twitter.com/dtekocu/status/1...549964295?s=21
Alin patronlarin kizlari ve Ceo Twitterlari buraya yazin eger bir itiraziniz varsa altina doseyin yorumlari
Maliyetim 22,76tl ve 2.000 lotum var. Bağlı param küçük ama yine de destek verilmeli bu tür şikayetlere. 1sn' lik iş.
Birkaç haftalık hissedar olduğum için enflasyon zararım da şişmeden maliyetime gelir ve çıkarım inşallah.
Karar verin ve uygulayın. Neden gece başınızı yastığa koyunca uyuyamayacak kadar sıkıntı çekesiniz. Satın.
CFS' de iptal oldu.
Hisse 40 lira olsa ne yazar. Çok mu üzülürsünüz.
Bu kadar güvenilmez bir şirkete neden ortak olasınız. Başka şirket mi yok.
Allah sabır versin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu haysiyetsizlere ucuza mal kaptirmak istemiyorum
Rusyanın swift' ten atılması (büyük oranda), ülkemizde ne kadar etki yaratır?
Tekfeni 21-21,5 civarında satabilir miyim, bekleyeyim mi derken bu swift kararı geldi ve amiyane tabirle tutuştum.
Tekfen' in kendisi veya Rusfen ve benzeri iştirakleri üzerinden Rusyada ne işi var diye araştırırken aşağıdaki haberi buldum. %4,7 demiş ama az değil mi? Eğer öyleyse nispeten iyi.
https://www.bloomberght.com/hangi-se...-var-2299714/3
İnşaat tarafında Türk firmalarından Enka İnşaat Rusya'da hem proje hem de kira gelirleri elde ediyor.
Şirketin iş portföyünün 4'te 1'i Rusya' da bulunuyor.
Tekfen'in de Rusya'da projeleri bulunuyor.
2022 yılının Mayıs ayında bitmesi beklenen Rusya projesinde Tekfen'in payı 207 milyon dolar civarında Şirketin toplam iş yükü içerisinde Rusya'nın payı yüzde 4,7.
Enka İnşaat konu ile ilgili KAP' a yaptığı açıklamada "Ukrayna'da herhangi bir yatırımımız bulunmamaktadır. Rusya'da inşaat ve gayrimenkul sektöründe bu aşamada iş süreçlerimizde herhangi bir aksama yaşanmamaktadır" notunu paylaştı.
Girişim Elektrik ise "Yaşanan jeopolitik ve diplomatik belirsizlikler nedeni ile tarafımızca yapılması gereken makine ve teçhizat yatırımları askıya alınmıştır." ifadelerini kullandı.
Normalde hiçbir etkisi olmaz bana göre. Zaten gazprom bankasına hiçbir yaptırım yapılmadı, onu kullanırsınız olur biter. Swift yaptırımının en ufak bir etkisi olmaz yani. Ama rusya ekonomik olarak güçsüzleşeceği ve küçüleceği için gelecekte iş almak zorlaşır, vs ama zaten bu bilançolara bakarsak, lütfen daha da iş almayalım diyodur herkes.
Altın yumurtlayan tavuk toros gübreye focuslanmak lazım mümkün olduğu kadar. Bu rusya'da ki karın ağrısı işlerden de ufak ufak sıyrılmak en doğrusu olucak gibi.
Bana göre etkisi olmaz derken normal iş akışına etkisi olmaz diyorum. Borsaya etkisi olur muhtemelen. Biz de ki yatırımcı korkak ve ota boka stop/loss yapan bir tayfa olduğu için, yine ensesine vurur verdiği malları alttan toplar tahtacı. Sonra işine gelince yukarı sürer.
Ayrıca yarın vade sonu. Ve dediğim gibi, bu vade de birileri sıkıştı viop da. Salı gününden itibaren daha sağlıklı fiyatlar oluşur diye düşünüyorum...
Ortaklar
Sabah bunu gordum
https://www.reuters.com/business/ene...eft-2022-02-27
Bu TEKFEN’ in aldigi is sanirim
Acaba bunun icin mi zarar yazdilar
Pandorra’ nin artik Bir aciklama yapmasi gerek
Seffaflik tavan yapmis durumda
Bu aşağılıkların şapkadan zarar yazmaları nedeniyle bu düşüş. Yoksa Rusya'da çok daha fazla iş yapan Enka niye bunun kadar düşmüyor. Biraz onurları varsa bedelsiz açıklarlar veya hisse geri alım yaparlar.
YTD
Sabah açılışta viop ile makası gördünüz mü bilmiyorum amaaçılışta 18.55 viop dan alıp, bi kaç dakka içinde spotdan 19.55 sattım. İnanılmaz bir marj. Dediğim gibi, birileri sıkıştığı için garip fiyatlamalar oluyor ama şu an spot /vadeli gap i oldukça kapandı artık...
Dogrudur balikci rusyadaki isin isvereni , cok ama cok buyuk dolandirildik siz sessiz kalmaya devam edin . Rusyadaki is ruble uzerinden 19.5 milyar ruble olarak alindi dolar / ruble paritesi o zaman 60-61di yani 311 milyon dolar , su ana kadar o santiyede o gunku kurlarla 90 milyon dolar yani 6.7 milyar ruble zarar yazildi . Zarari ruble degerliyken yazdilar, simdi alacaklarin Hepsini alsalar bile dolar ruble oldu 105 civari , alacagin dustu 60 milyon Dolara , bu sirket bizlere cok ama cok buyuk dumen yapti . Borsada bi yatirimin olur yanlis ata oynamissindir etmissindir bunlar ayri mevzu , bu sirketin bize yaptigi dupeduz hirsizliktir goz gore gore gaspdir hala fiyat konusuo millet . Ya kardesim bugun kazanirsin Yarin kaybedersin ongorulebilirlik guven 0 !! Bu sirkette barbut atiyoruz resmen , Algyo su aselsani hepsi kutur kutur artio millet cayir cayir seffaf bilancolarini yazdi yatirimcilarini mutlu mesut etti bizimki de bizi resmen gasp etti , birileri toplasin dursun simdi icerden karar alan seref haysiyet yoksunlari . Allah bu hirsizliginizin bedelini size odetsin colugunuz cocugunuzun bu isle alakasi yok demeyecem cunku sizi en cok yaralayacak o olur , onlardan ciksin . Cok insanin ahini aldiniz
Tamam bir taahhüt işinde pandemi ortamında zarar yazmaktan daha doğal bir şey olmaz bizim konumuz kar zarar değilki sen şirket olarak ortaklarını bu zarara zaten ortak ediyorsun kardeşim en azından şeffaf ol açık açık kar da zararda yazılsın bilelim sonra dön de ki evet biz bu zararı ettik şirket şuanda kar payı dağıtma konusunda kötü günlerden geçiyor ancak biz Tekfen olarak 500 milyon dolar fiyatlamayı kendimize hakaret sayarız bu hisse fiyatları çok düşük geri alım yapacağım de ulan almasan bile şunları senden duyan insanlara bir güven gelir ite çakala her gün hisse kaptırmaz ama nerdeee hırsız diyince sadece para çalmıyorlarki zamanımızı güven duygumuzu alayını çalıyor ********ler
Ortak , benim de demek istedigim bu . Santiyede zarar edilir her isten kar edemezsin, Hele ki pandemi ortaminda . Ancak zaten gecen sene yazdin rusyada zaten , sonra t bultende bu projeyi yapan marsta is yapar diye baslik attirdin 9 aylikta zarar yokken birden mi oldu bu zarar , arabistanda nerden cikti bi anda 96 milyon zarar, zaten yazdiniz kardesim gecen sene . Bak zarar yaziyor ruble degerliyken simdi ruble pul oldu , Senin alacagin da pul oldu yani . Alsa da gitti 30 milyon dolar en iyi ihtimal . Bunlar bu rublenin dusecegini bilmiyor muydu almadi mi kuresel lobilerden haberleri bilancoyu 1 gun onceye bosuna mu cekti . Noldu Ali pandir efendi yaziodun butce planlama ustu kar diye 800 mu o kar . Telegrama gittim yazdim boyle boyle diye Senin amacin ne diolar , sermayesnin 2 kati kar etti firma diyor adam bana , millet boyle keriz olmaya devam ettikce bugun burada Yarin baska yerde boyle yaparlar adama . Spk baskanindan denetcinin Amerika ofisine kadar yazdim durumu ama destek yok ; Herkes bugun ne olur , yok destek direnx gunluk al satci 2 milyar Dolar edecek sirket neden 500 milyona Kelepir satiliyor diyen yok bombos yorumlar
Aga tamam bu konularda haklıyız da başka şirketler 5 fk da gezerken biz 9 fk olursak adamlar yüzde 8 10 temettü verirken biz 3 verirsek millette salak değil yani piyasaya bakarsa bizim gibi duygusal bakmazsa satar çıkar yani teknik haberden önce gider tekniğe göre 19 geliyordu burda da yazdım herkes 2 sene burda beklemez satar geri alır bizde de suç var ekrana bakıyoruz sadece neyse bunların ne bok olduğunu yazmaya devam edelim de bize yaramazsa da yeni alacaklar kurtulur yapacak bişey yok
Yaz yaz bitmiyor. yeni sazanlar atlıyor. Şimdi Ky almasa çıkış yapamayacaklar. Paşa paşa yukarı çekip gel gel diyecekler. Ancak gel gör ki biz yazdıkça KY iştahı artıyor. " Demek ki pirim yapmadı, yapar" diye düşünüyorlar. En büyük yanılgı da böyle başlıyor. Bulaştık çamura çıkamıyoruz.
Ya biz yazıyoruz tamam adamlar şöyle böyle herkes sonuçta kendi kararını vercek ne dolandırıcıların hisseleri 3 kat 5 kat arttı ha sonunda yine olan ky ya oldu ama yapacak bişey yok burda kaç senedir hissede olanlar var görsünler en azından ona göre içeri sokacağı para yönünden temkinli olurlar bari
Başkasının tahtası zarar beklerken kâr açıklıyor, biz rekor kâr beklerken zarar açıklıyoruz. İşte bu kağıdın özeti bu.
Genel Kuruldan bedelsiz çıkma durumu olabilir mi?
YTD
Genel kuruldan oyle bi sey cikmasi icin gundemde olmasi gerekir , genel kurul metnine bakin var mi oyle bir sey :) genel kurula gidersem muhtemelen karakolluk olurum hakaret davalari ve siddet sucundan iceri girerim , sinirine hakim sogukkanli birileri gitsin sorsun haysiyetsizlere dertlerini
Libya da iş alır ülke karışır Kazakistan'da iş alır ülke karışır suuddan iş alır aramız bozulur Rusya'dan iş alır savaş çıkar pandemi patlar bu tower baştan aşağıya bi yıkanmalı alalım kovaları,suları,sabunları gidelim towerın önüne kuru yer kalmayana kadar bi yıkayalım
Alakasi yok , kendileri alacaklarini aliyorlar 50 Milyon dolara adam okul yapiyor onlar el altindan aliyor o paralari siz merak etmeyin , halka acik ortaklara yukleniyor zararlar. Merak etmeyin bunlar tahmin ettiginizden de derin. Patronun kizinin Twitter like larina bakin imamoglunu fonluolar muhtemelen , bunlar konjoktur degisimini gormeden o islere girmezler. Asiri sert bir muhalif olmama ragmen igrendim tekfen gibi firmalar yuzunden bu kureselci masalarindan, muhtemelen yakinda rte yi harcayacaklar bu lobiler
Kısa vade de fiyatı etkileyacek olayın yeniden değerleme olduğunu sanıyorum
Bunlar oyle karaktersiz oyle haysiyetsiz ki bu Bilanco ile milleti bezdirip bi yatirim plani da aciklayabilir , pandoranin bu kadar basiretsiz olduguna ihtimal vermek istemiyorum . Bu hirsizliga nasil goz yumar aklim almio