Sayfa 412/805 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon
Arama sonucu : 6435 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
    Tkfen de ki güçsüzlüğün yine net olarak vadeli tarafı ile de alakası var. Aralık'da ki çöküşte de burda arbitrajçı biri long da yakalanıp günlerce mal kusmuştu tabana. Şimdi yine birileri sıkışmış gibi çünkü bu ayın da ortalarında, hisse fiyatı 23.70 civarlarında iken benzer bir arbitraj fırsatı verdi.

Ben kendimde yaptım. Spot da sattım, bir kaç da alt kademeye tekrar viop dan long açtım. 23.80 gibi bi ortalamam olmuştu o günlerde. Şimdi çok sert düştüğü için eğer elinizdeki nakitden fazla pozisyon açtıysanız vade sonunu bekliyemiyorsunuz ve mecburen kapatıyorsunuz viop pozisyonlarını. Viop aşağı basıldığı zaman spot da peşinden gider, kimse aksini düşünmesin...

Bu akşam ki kapanışta net olarak bunu kanıtlar nitelikteydi. 20.02 yi alışa koydu, mal vermek isteyen herkesden mal aldı ama aynı anda vadeliyi 19.60 a kadar bastı. Yani bu ters makas yine viop da sıkıntı olduğunu gösteriyor.

Pazartesi vade sonu...Sonrasında fiyat hareketleri daha sağlıklı olacaktır...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

2. 1-inşaat işi para yemeye devam ediyor. Tasfiyesi dahi düşünülmeli.
    2-gübre işi yeni amiral gemisidir. o da olmazsa tüm holding tasfiye olur.
    3-şirketin finansallarındaki öngörülebilirlik sıfırın altındadır. cfo ve genel müdürlük bu konuda özeleştiri yapmalı ve yatırımcıya açıklama yapmalıdır. tekrar olmaması içn aldıkları önlemleri açıklamalılar. son 3 ayda ne değişti de bu kadar terslik oldu??!!. iştirak değer düşüklüğü karşılığı ayırdı iseniz, bunun Q3ü de vardı; orda sinyal vermeliydiniz.
    4-içerden bilgi sızıntısı oldu. bkz finansallar açıklanmadan olan fiyat hareketi.
    5-şirkete güven yerlerde sürünüyor. çok başkılık ve atalet şirkette kuvvetli yönetsel zaafiyet yaratıyor. sorunların kök sebebi bence budur. keşke tüm 3 ortak borsaya kote olmayan hisseyi adam gibi bir başka gruba satsa.. ya da içlerinden , şirketi adam gibi yönetecek biri devir alsa..

3.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    1-inşaat işi para yemeye devam ediyor. Tasfiyesi dahi düşünülmeli.
    2-gübre işi yeni amiral gemisidir. o da olmazsa tüm holding tasfiye olur.
    3-şirketin finansallarındaki öngörülebilirlik sıfırın altındadır. cfo ve genel müdürlük bu konuda özeleştiri yapmalı ve yatırımcıya açıklama yapmalıdır. tekrar olmaması içn aldıkları önlemleri açıklamalılar. son 3 ayda ne değişti de bu kadar terslik oldu??!!. iştirak değer düşüklüğü karşılığı ayırdı iseniz, bunun Q3ü de vardı; orda sinyal vermeliydiniz.
    4-içerden bilgi sızıntısı oldu. bkz finansallar açıklanmadan olan fiyat hareketi.
    5-şirkete güven yerlerde sürünüyor. çok başkılık ve atalet şirkette kuvvetli yönetsel zaafiyet yaratıyor. sorunların kök sebebi bence budur. keşke tüm 3 ortak borsaya kote olmayan hisseyi adam gibi bir başka gruba satsa.. ya da içlerinden , şirketi adam gibi yönetecek biri devir alsa..
    Sayin Maslak
    Siz demeyin bari , insaat isi para yemiyor 3 ayda o kadar zarar yazilmaz islerin bedelleri belli , para kaciriliyor . Socar daki deger kaybi bi anda neden mesela ?? Noldu da 100 milyon dolarlik pay 57 milyona dustu , hirsiza hirsiz demek bu kadar zor mu . Adam acikca mal kaciriyor

4. Bir de bana biri 23:58 de one cekilen bilancoyu aciklasin. Neden 24 unden 23 une alindi , ne dumenler ceviriyorlar baksaniza. Adamlar resmen borsayi kullanarak soygun yapiyor , Viop da ve spotta .Her ceyrek Bilanco siziyor ve yatirimci iliskilerindeki zat hala o koltukta

5.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Sayin Maslak
    Siz demeyin bari , insaat isi para yemiyor 3 ayda o kadar zarar yazilmaz islerin bedelleri belli , para kaciriliyor . Socar daki deger kaybi bi anda neden mesela ?? Noldu da 100 milyon dolarlik pay 57 milyona dustu , hirsiza hirsiz demek bu kadar zor mu . Adam acikca mal kaciriyor
    Sayın Maximetu, iştirak değer düşüklüğü karşılığını daha da vahimi inşaat işinde vardır, doğrudur. muhasebe biliminde bunun karşılığı yoktur. yani; tek 1 çeyrekte rakamlar bu derece terse dönmez.. 30 yıldır yaptığım iştir. belgeli meslek erbabıyım. konu şikayetliktir; bu kesin.. en hafif tabiri ile cehalet ve ciddiyetsizlik vardır.. hırsızlık konusunda ise yorum yapmayım. ama binlerce yatırımcının rızkına halel getirmişlerdir. vakti olan biri keşke şirketle uğraşsa.. spk şunu sormalıdır: arkadaş 3 ayda , sadece 3 ayda ne olabilir ki rakamların bu seviyede değişir.??!!. maalesef sorgulasa bile, yaptırım anlamında karşılğı olur mu şüpheliyim. en fazla "pardon" dedirtirler..

18 lerden alım fırsatı veren patron veya güççük ortak teşekkür ederim.. Borsada 25-26 senem böyle dönemler uzuncuya alım fırsatı içerde 3-5 yıl beklemişe büyük eziyet.. Temettüde akmasa damlar gibi oldu seneye telafi edeceklerdir.. Ayrıca küfürlü yatırımcılığıda burada gördüm.. Arkadaş herkes aynaya baksın.. Kimse babamızın oğlu değil ve gözleri haliyle paramızda.. Stratejileri lütfen yeniden oluşturun.. Dünya doğum sancıları çekiyor tabiki değişimler kimini ihya edecek kimini batıracak.

7.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Adam cebindeki parayi goz gore gore caliyor , kicindaki donu alacak hala fiyat diyorsun . Sikayetini , sesini duyur yoksa cok boyle bilancolar gorursun , icerden Bilanco sizintilari olur , cok son ceyrek zararlari gorursun . Hirsizi sikayet etmezsen bi dahakine her seyini goturur
    İnsanlar neyi takip edeceğini senden öğrenecek değil, donunu alacağını düşünüyorsan kafanı kullanıp satacaktın, bilançodan önce.
    Kendi çapında konuş.

8.  Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    18 lerden alım fırsatı veren patron veya güççük ortak teşekkür ederim.. Borsada 25-26 senem böyle dönemler uzuncuya alım fırsatı içerde 3-5 yıl beklemişe büyük eziyet.. Temettüde akmasa damlar gibi oldu seneye telafi edeceklerdir.. Ayrıca küfürlü yatırımcılığıda burada gördüm.. Arkadaş herkes aynaya baksın.. Kimse babamızın oğlu değil ve gözleri haliyle paramızda.. Stratejileri lütfen yeniden oluşturun.. Dünya doğum sancıları çekiyor tabiki değişimler kimini ihya edecek kimini batıracak.
    Bunun surekli her son ceyrek yapilmasi ve adet haline getirilmesi sinirleri asiri yipratiyor , 3 senedir ayni mevzu . Tabiki silah zoruyla aldirmadi kimse ancak 3.2 dolardan maliyetiniz varken her seyin fiyati tl bazinda 3 e katlamisken enayi yerine konmak soyulmak beni cildirtiyor hem de bunu turkiyede en buyuk holdinglerinden birinde yasiyoruz, kucuk uckagitci sirket olarak almis olsak buna hazir olurduk , sektorun icindeyim bunlari saygin diye bilirdim meger hirsizligin kitabini yazmislar da bu kadar seye sahip olmuslar

Sayfa 412/805 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •