kastır, hafta sonu 3.cülüğe düştüğüne iddia ediyordu tefastan hem 15 hem 45 günlükte baktım 1. çıkıyordu..
Printable View
BGP de ANL ve ALE gibi olacak. Yerini yapmışlar zaten. Kademe kademe yönetim ücretini arttıracaklar. İlk başta %0.75 e çıkartırlar. Sonra %1. Sonra %1.25, Sonra %1.5. Adamlar zaten BGP için şu anda geçici düşük yönetim ücreti uyguluyorlar. Azami gideri %1.65 olarak yapacağız demişler. Önce gel gel yapıp milyarları biriktirecekler. Sonra tıraşlama.
Fon Kodu Fon Adı Uygulanan Yönetim Ücreti Yıllık (%) Fon İç Tüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Yıllık (%) Yıllık Net Getiri Oranı (%) Yıllık Azami Fon Toplam Gider Oranı (%)
BGP AK PORTFÖY ÜÇÜNCÜ PARA PİYASASI (TL) FONU 0,49 0,49 38,52 1,65
ANL AK PORTFÖY ALTERNATİF BANK PARA PİYASASI (TL)FONU 1,28 1,28 35,68 1,65
ALE AK PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU 1,53 1,53 35,61 1,65
Altını satıp don lastiği al o zaman. Portföy yönetimi yapıyorsun. Bazı varlıklar bazen az bazen çok kazandırır. Tek ata oynamıyorsan sorun yok. Altın %5 %10 %15 arası portföyünde dursun. Bakarsın ABD de üç beş banka daha iflas eder. Altın rallisi başlar bir anda. Bilemezsin. Bu yüzden portföy yapıyorsun.
Merkez bankaları aptal mı o kadar Altını rezerv olarak tutuyorlar. Sor Karaşimşek e bakalım. Niye Altınlarını almak istiyor insanların? İşe yaramaz olsa almak istemez herhalde.
Serbest te fiziki Altın alış satış
Fiyat ekranı Alış Satış
Altın/ONS 2.017,74 2.018,21
Gümüş/ONS 22,97 23,00
Altın/TL 2.076,04 2.085,19
https://www.nadirdoviz.com/
Bankada sanal Altın 2000 TL. Fiziki de gerçek Altın 2090 TL. Bu fark ne demek?
Dostum bak sanırım senin yaşın epey genç o kadar keskin ifadeler kullanıyorsun ki yok şöyle olacak yok şu batacak bu çıkacak Maliye bakanı bile senin kadar geleceği göremiyor. Helal olsun sana..Geçmişte altın ile ilgili bir sürü şey yazıyorsun yok sonra FED bilir bilmem ne..
Eskilerin bir sözü vardır; BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK SÖZ SÖYLEME ...derler.. Bilmem anlatabildim mi..
Altın hiç bir zaman turuncu çizginin altında işlem görmez. Şu anda bu rakam kaç oldu bilemiyorum ama Altın 1980$ altında sağlam alıcı geliyor, silip süpürüyor. Demek ki oralar yeni taban olabilir Q4 2023 hesapları ile. Dünyadaki en büyük 2 Altın madeni üreticisi Barrick ve Newmont un yeni bilançoları daha gelmedi. Onlar gelsin bu ay sonunda 1980$ rakamını onaylarız veya daha aşağı çekeriz veya daha yukarı çekeriz. Bilançolar gelsin görelim.
ben altını 1800$ den aldım çünkü taban 1753$ dı. Alırken de burada davulla zurnayla bu gerekçelerle alıyorum diye çok net yazdım. Oraya yaklaşınca dibini sıyırdım. Ama yeni Altın almıyorum. Portföyün o bölümü doldu.
Yeni tabanımız kaç? orayı bulun çalışın oraya gelince dibini sıyırın. 1980$ mi daha aşağısı mı daha yukarısı mı? çalışın araştırın bulun kazanın. öyle bedava ekmek yok.
https://pbs.twimg.com/media/GGZMhXhbQAInigz.jpg
adam 1 kg. altının boğazda bir yalı fiyatına denk olması gerektiğini iddia ediyordu
düşünsene türkiyede kaç yüz bin kişi boğazdan yalı alabilir o durumda, tabii bulabilirse
arz talepten haberi yok sallıyor, altın artarken diğer tüm varlıkların yerinde sayacağını zannediyor..
Olur olur tamam kesin senin dedigin gibi olur bizde öyle yaparız..
Para Piyasası Fonları / Dolar Analizleri
20 Şubat 2024 - 19 Ocak 2024 arası takip ettiğim bazı para piyasası fonlarının ve doların 32 günlük vadeli mevduat faiz eşleniği
Para Piyasası Fonları
PPN 46.98%
PPT 46.95%
BGP 46.93%
Dolar (T.C.M.B. saat 15:30 Döviz Alış Kurlarına göre)
USDTL 28.71%
FBI dolar fonu ile DAS dolar fonunu karşılaştıran var mı ? İçerikleri çok benzer olan bu iki fon yönetim becerisi nedeniyle DAŞ gibi olandan yana ağırlık var. Diğer efbiay ise mesela bugün TL. bazlı %0,27 artmış görünürken dolar bazlı % SIFIR .
Tefastan bakıp geçen kitleye kitliyorlar gibi geldi....
Dolar olarak alınan bu tür fonların getirilerini göreceğim bir yer bulamadım, tefas tl. olarak gösteriyor, perşembe dolar dönüşüm var, das alacağım herhalde az da getirse boşta durmasın, dolar bazlı ve eurobond'dan etkilenmeyenlerin getirileri hemen hemen aynı olması gerekiyor.
https://www.ing.com.tr/tr/bilgi-dest...atlari-detayli
Sitesinden fon performans içeriğinden fon kodunun usd olanından getiri oranını görebilirsiniz site biraz ağır çalışmakta ama iş görüyor yine de.
https://i.hizliresim.com/q8dh4sp.jpg
Bütün dünya borsaları kıpkırmızı iken bizimki niye coşuyor fikri olan var mı? Bir haber akışı mı var?
Finansbankın geçen ay çıkarttığı krv kar payı ödeyen dolar fondan alan oldu mu
Aslında ikiniz de doğru söylüyorsunuz, kısmen. Durum şu tefasta işlem gören döviz fonu stopajınız otomatik olarak, döviz cinsinden satış verdiğiniz bankada alınıyor. Tefasta işlem görmeyen atıyorum kapalı uçlu ya da kar payı ödeyen döviz fonlarının ki ise tl cinsinden ödeniyor, onda da şöyle ilgili banka yatırım kısmı size ulaşıp, stopajı dövizden mi keselim yoksa tl mi göndereceksiniz diye soruyor. İçinden kestirecekseniz o kadar döviz bozuyor. Yok tl ödeyecekseniz, ödüyorsunuz. Karı aldığınız gün stopajı ödememeniz durumunda günlük olarak tl temerrüt faizi işliyor borcunuza, o da bayağı yüksek
bu şekilde de deneyeyim bakalım diğeri ile uyuşacak mı teşekkürler.
dolarla alınan fonlarda satınca stopaj da dolar olarak kesiliyor diye hatırlıyorum ama perşembe dönüş olunca kontrol ederim, hem dolar hem tl. olarak kesilmiyordur umarım.
dolar olarak kesiliyor bilginize
Dünyada kakao fiyatları uçmuş durumda. Umarım buna yatırım yapmayı akıl eden bir iki tarım temalı fon olmuştur.
Serbest yatirim fonlari icin bir konu basligimiz bulunmaktadir
oraya gelebilirsiniz Sayin nitelikli yatirimcilarimiz...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332
Kar payı ödeyen dolar fonunun kar payı ödememe durumu var mı? Ya da bu fonlar atıyorum bir ay kar etmedim, kar payı vermiyorum, deyip öbür ay 2 kat kar payı verebilir mi? Veya hiç kar payı vermeyebilir mi