Brut miktar yani 14.25 TL dusulmus fiyat
FROTO.E Pay Başına Brüt Temettü: 14,25 TL Teorik Fiyat: 1002,75 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır
Printable View
1002,75 uzeri + alti - demektir bugun
26.11 saat 11.00 gibi cogu kurum hesaba gecer...
Bugunden temettu kullanilarak yeni alim bile yapilabiliyor...
Herkeslere hayirli ve bereketli olsun.
http://share.matriksdata.com/shareMa...11221048599655
Bu da temettunun kesildigi ilk gunun sabahi olarak tarihe not dusulsun...
http://share.matriksdata.com/shareMa...11221050280280
Coook gusel yuvarliyor bu TRIX haftalikta cok... :)
100 TL den 1000 TL gitmes surecini de kana kana yasayacagiz insallah.. :)
http://share.matriksdata.com/shareMa...11221056188561
100-1000 sureci 4 yil surmus gecen defa...
Bu defa 3 yildan kisa bir surede tamamlanacagini dusunuyorum.
Bacası tütüyorsa sıkıntı yok.
Traktör, tpras bedelsiz zamanlamasini cok guzel yapti, tum ruzgar bistin arkasinda ve her ikisi de deli kâr ederken, tum piyasa likite şişmişken....bizim zort o aralar nazlandi, o zamanlarda bu bedelsiz gelse en az 2-3 tavan yapardi biz de okutur alttan lot artirarak tekrar alırdık.
Fordun 10 a katlaması.......takribi 100 liralardan 1000 liralara gelmesi yüksek enflasyon dönemine rast geldiği için nispeten kısa sürmüş 3-4 yıl , (15-16 dolardan - 30 dolara hem abd hem tr yüksek enflasyon korana dönemi karşılıksız para basma dönemi)
Fordun 10 liralardan 100 liraya gelmesi ( takribi 5-6 dolardan 12-13 dolara gelme si)normal koşullarda 10 yıl sürmüş
al ortalamasını 4+10 = 14/2 = 7 normal koşullarda hele bizde yüksek faiz döneminden sonra enflasyon da düşerse değerli tl döneminde denk gelirse orda +1 işler sarpa sardı ekonomide mission failed dönemi enflasyon kudurdu dönemi olursa -2 nominalda en az 5-7 yıl düşe kalka
bu hidrojeni baya kötülüyorlar riskli patlama ve depolama sorunları var vs vs diye capitali tanıdığımdan buda beni işkillendiriyor....kötülüyorlarsa muhakkak başka neden vardır :D
bu capital bence önce elektiriklinin ekmeğini yiyecek oraya baya arge yaptı Know-How larla ilerledi bunun karşılığını almadan hidrojene geçer mi? geçmez... elektrklide başabaş noktasına gelip yatırdığı parayı alıp uzun bir süre kallavi karlar almadan hidrojeni yaygınlaştırır mı? bence yaygınlaştırmaz.. elektiriklide kallavi karlar döneminde hidrojende argeye devam eder ....Know-Howlar birkitirir.... iş dönüp dolaşıp hidrojene hatta belki hidrojen - elektrik hibrit bir ara dönem sonra hidrojene gelecek... ama önce elektiriklide kapitalin yatırdığı parayı aldıktan sonra kallavi bir karlılık dönemi yaşaması şişmanlaması gerek, hidrojeni sona saklıyorlar
Fordun 10 a katlaması.......takribi 100 liralardan 1000 liralara gelmesi yüksek enflasyon dönemine rast geldiği için nispeten kısa sürmüş 3-4 yıl , (15-16 dolardan - 30 dolara hem abd hem tr yüksek enflasyon korana dönemi karşılıksız para basma dönemi)
Fordun 10 liralardan 100 liraya gelmesi ( takribi 5-6 dolardan 12-13 dolara gelme si)normal koşullarda 10 yıl sürmüş
al ortalamasını 4+10 = 14/2 = 7 normal koşullarda hele bizde yüksek faiz döneminden sonra enflasyon da düşerse değerli tl döneminde denk gelirse orda +1 işler sarpa sardı ekonomide mission failed dönemi enflasyon kudurdu dönemi olursa -2 nominalda en az 5-7 yıl düşe kalka
Ben de aynı kanıdayım abi.
Fiyat konusunda yazdıklarınıza da katılıyorum.
Şunu çok açık gördüm ki bazı uluslarası toplamtılara katılanlar 20 yıl önceden bazı şeyleri fark ediyorlar.
Bu konuda ford otosan ı da ilgilendiren bir mesele var bunu paylaşmıyım.Biraz öznel yorum barındırdığı için şirket işleriyle de çok ilgili olmadığını düşündüğüm için paylaşmıyım.
Demem o ki bir üst akıl yok ama globalde suya yön veren bazı merkezler olabiliyor.
Ytd syg
https://www.instagram.com/reel/DCozn...c4MTIwNjQ2YQ==
Savulun ulennn geliyor gönlümüzün efendisi Fortumuz (temsili)
Çok haklısın da 2 mn'u 10 mn yapacak şirketler için büyük risk almak lazım
Arkadaşım Odine, Atatp, Tnztp gibi şirketlere bastı tüm parayı. Ben korkup basamıyorum, Froto 1200 den 800 e düşse de 2-3 ayda geri geliyor diye en azından kendimizi rahatlatıyoruz. Çabuk fırlayan bu tip hisselere portföyü basmak her babayiğidin harcı değil.
Abi yok mu şöyle yeni bi yavru dalalım Hektaş gibi. Fort, Tüpraş, Thy falan olmuşlar 120 kilo obez, bu saatten sonra ani kilo artışı yapmaları zor gibi. Bize tüy siklet bi şey lazım ki 1 yılda kas yapıp orta sıklet, ağır sıklete geçsin, fk sı 120 ye çıksın. 1 koyup 12 alalım.
https://www.tiktok.com/@1.filmgecesi...01007649475842
Bu aralar TESTERE
FORD(Tahtacı-Temsili DEĞİL) vs KY-UV-KV (Temsili DEĞİL)
:)
Borsada dediğiniz kritelere uyanlar sadece bunlar...Patron detayı da yok...
Bu bol alternatif içinden karar vermek zor olacak :)
Kolay gelsin ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c12d56fa19.jpg
bunlara bir sembol bul desen timsah derim .....timsah şirketler gurubu gibi olmuş :D ceylan gibi sekip yudum yudum su içerken hissettirmeden bir kapar, çeneyi bir kenetledi mi derinliklilere sürükler daha da kurtulamazsın BUNLAR HIZLI HAREKET EDEN, SIĞ, :D BAS TOPLA YÜKSELT DAĞIT KAĞITLARI BİNMESİNİ VE İNMESİNİ BİLMEYENE ÇOK SABIR ÇEKTİRİR HADİ biraz polyanacalık yapalım en azından bir ya da ikisi o da kısmen hariç tam tahtacı kağıtları öyLe fordun tahtacıLArına benzemeler FORDUN TAHTACISI BİLDİĞİN KODAMANLARDIR, yabancılar fonalr bankalar ky derinlikli kağıttır öyle istediğin gibi at koşturamazsın...bunlar en fazla viop bist paslaşırlar FONALRINI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIRLAR.... lakin listedeki en azından bir kısım sığ kağıtlarda TAHTACI FARKLI ÇALIŞIR... STRATEJİSİ FARKLIDIR, bi öptüler mi feleğin şaşar :D keşke fordda olsaydım da yüzde 40 düşseydi dersin :D ford gene toparlar bunların toparlaması kaç yıl alır tahtacısının insafına kalmış tabi geri dönerse :D bunlara gelene kadar ne kağıtlar bulursun... yatırım tavsiyesi değildir.
Euro dolar paritesi 30eylulde 1.12
Bugün 1.04
Yıl sonu farz edelim parite 1'e indi ve
1dolar =1euro= 36tl ile yılı tamamladılar.
Bilançoyu nasıl etkiler?
Haftaya temettülerimiz yatıyor... tutarı az buldum ama borçlarına bakınca en iyisini yapıyor aslında... Finansman maliyetlerini düşürmeli.Ne kadar çok fazla fazla istesekte benim temettü beklentim 30-50 tl arasıydı...
Emre , dostum intihar etmenin çook daha kolay yolları var... :) Aman ha uzak durmak lazım....
Kesinlikle.. Benim alım yapmayı aklımdan bile geçirmeyeceğim şirketler..
Ama ne yazık ki artık düşük sermayeli, pd si düşük,halka açıklığı az olan düzgün şirket te kalmadı..
Bence pandemi dönemi sonrası borsa hareketletini unutup, herkes eski dönemlerde olduğu gibi kemik şirketlerde pozisyon almalı...
Benim de gonlumden gecen 2025 icin 150 idi ama sanirim enflasyonist donemde vermese hepimiz icin en hayirlisi olacak.
Bedelsiz olarak dagitsin her sene, mangisleri dovlet de vergi ile tirtiklamasin..
Mangis lazim olursa 3-5 bin tokalariz gelen bedelsizlerden isimizi goruruz diyorum.