Karar olumlu gelecek bence.
Seans içinde açıklanırsa borsa yeniden 11.000 üzerine atabilir.
YTD
Printable View
Şuda olabilir tayyip borsamız harika demişti bilerek bu sözü geçerli olsun diye iptal edebilirler sonra yarın yine tersine karar verirler normal miş gibi
chp için mahkemenin verdiği kararı YSK ya götürmüş ysk benim verdiğim karar doğru derse mahkemenin kararı geçersiz mi olur
ChatGPT:
Sorduğun durum aslında Türkiye’de hukuk sistemindeki itiraz ve temyiz süreçleriyle ilgili. Adım adım açıklayayım:
Mahkeme kararı: Bir mahkeme, örneğin CHP ile ilgili bir konuda bir karar vermiş. Bu karar normalde o mahkemenin yetki alanında bağlayıcıdır.
YSK’ya itiraz veya temyiz: Mahkeme kararı, yetkili mercilerce (bu durumda Yüksek Seçim Kurulu) incelenebilir. Yani mahkeme kararına karşı YSK’ya başvurulabilir.
YSK’nın kararı: Eğer YSK mahkeme kararını inceleyip “mahkemenin kararı doğru değil, bizim kararımız geçerli†derse, YSK’nın kararı üstün olur. Türkiye’de seçim ve siyasi parti işlemlerinde YSK kararları genellikle nihai ve bağlayıcıdır.
Mahkeme kararının durumu: YSK, mahkeme kararını geçersiz kılmaz ama YSK’nın kararına göre uygulamada mahkeme kararının etkisi ortadan kalkar. Yani pratikte mahkemenin verdiği karar uygulanmaz.
Özetle: Evet, YSK mahkemenin kararını geçersiz kılmaz ama kendi verdiği karar uygulamada üstün olur ve mahkeme kararına göre işlem yapılamaz.
yapay zekaya sorum ve cevabı
ülkede hukuk ve adalet kalmadığı gerçeğinden yola çıkarak.
ysk mahkemenin kararı doğrudur der.
peki bu 2017 referandumunu da risk atmaz mı? ilk cümleden hareketle öyle kararı alabilecek hakim ülkede yok bence.
Önceleri burada Borsa ile ilgili yazılar okurduk.Eskiler giderken bu topoğin özelliğini götürmüş olmalılar ki sabah akşam siyasetden başka bir şey yok.Siyasi konularda osun dini konularda olsun en iyisini kendilerinin bildiğini iddia edenlerden geçilmiyor.Denilebilirki okumak zorunda değilsin.Evet okumak zorunda değiliz de eski günleri hatırladık birden.