Originally Posted by
kamil79
Gezmek ve yaşamak farklı şeyler dostum... Helese akp yi destekleyen kişilerin, gördüklerini kendi istedikleri şekilde anlattıklarının farkındayım.
Alenichev arkadaşımız Malta da yaşıyor. O anlatsın nasıl olduğunu.
Ha şu da var. Adamların yaptığı her şey bizim insanımıza ters geliyor. Mesela; bunu bana bir kadın anlatmıştı. 4-5 yıl önce tur ile Avusturya ya gitmiş. Gece 12 de otel odasından caddeye bakıyormuş. O sırada cadde bomboş. Araç geçmiyor. Kadının birisi kırmızı ışık yandığı için bekliyormuş. Halbuki yoldan hiç bir araç geçmiyormuş. Bizim camdaki kadın çıldırmış neden yol boşken geçmiyor diye.
İşte bu kafada olan türkler avrupayı sevmez. Çünkü bizler kural sevmeyiz. Yerlere çöp atmaya, trafik kurallarına uymamaya ve dinci partilere taparız.
Avrupalılar gavurdur.. Onların her yaptığı haramdır. Yaptıkları herşey yanlıştır.
Ben 1 sene yaşadım ve gördüm gerçeği. Öyle gezmekle gittiğiniz ülkeyi tanıyamazsınız.
Gurbetçilerde sizin kafada.. Ama gel o zaman türkiyeye denince sesleri çıkmıyor.
Zaten klasik türk ve arap beyni ile düşünen kişiler oralarda yapamaz....
Aslında başka bir konu ile başlayacaktım. Onuda yazayım.
Bu ay fabrikalara elektrik faturaları çalışsın yada çalışmasın 100 de 150-200 daha fazla gelmiş.
Sebebide YEK miş (yenilebilir enerji)
Devlet yenilebilir enerji üreten firmalara garanti vermiş. Bunun ödemesinide sanayi şirketlerine ödetiyormuş. Bizim devletimiz corona morona dinlememiş faturaları 2 ye 3 e katlamış. Fabrika sahibinin birisi normalde 400.000 TL gelen fatura 950.000 TL gelince kafayı yemiş. Faturada alınan yek ücreti 116.000 tl den 350.000 TL ye çıkmış. Adam diyor ki; bu rakam 50 tane işçinin bir aylık maliyetine bedel. Biz ne zor şartlarda çalışıyoruz, devlet ötelemesi gereken paraları çok fazlasıyla bizden acımazsızca alıyor.
Hayal aleminde yaşayan arkadaşlarımız hala kendi keyiflerine bakıyor. İnsanlar ve ülkenin durumunu umursamyorlar.
Sizler hala geçmişle yaşıyorsunuz. Bizler geleceğe bakıyoruz. 18 yıl boyunca gelecek ve geçmişi bir arada yaşadık. Nelerini gördük. Seçimde 3 kez oy kullanmaya çalışan imamıda gördük, hiçbirşey olmasada olduyu da gördük.
O nedenle artık şu forumda akla mantığa uygun şeyler yazın lütfen.