https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...19b72b8e10.jpg
Nakit akışı
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...19b72b8e10.jpg
Nakit akışı
Son 3 yıl çarpan https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0d9e63480e.jpg
Rica etsem 2022-2023 yıllık ile 2024/3 ve 2024/6 aylığın olduğu bir tablo paylaşırmısınız?
Saygılar/Başarılar...
Asagidaki linkten indirip, istediginiz sekle(6 aylik, yillik, son 12 aylik) cevirebilirsiniz. 3 aylik rakamlardir.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Birlesme marjlari artirmak icin yapildi ve etkisi gorulmeye baslanmis Stellantis'de. Faaliyet kar marji 6% lerde iken 2016 da son 12 ayda 9.8%
resesyon kaynakli(benim dusuncem) bir kuculme var. Borc yok, nakit fazlasi var. Bence pazarda iyi konumlanmis markalari var.
Manupüle kelimesini misli ile sana iade ediyorum...
Edepsizliğin luzumu yok....
Sana saygıda yok başarılar da....
Piyasa, rekabetten dolayi bu marjo koruyamayacagini dusunmekte. tahmin kisminda gorebilirisniz. 8% lere inmesi bekleniyor. Her yil, nakit uretebilen bir sirket. Ben karamsar degilim
Özrünü samimi buldum ve kabul ediyorum...
Böyle durumlarda Spekülasyon kelimesini kullanmanı tavsiye ederim,normal ve yasaldır
Manupülasyon suçtur ve ahlaksızlıktır...
Bir diğer tavsiyem bilgiyi kendine saklama olumlu/olumsuz her türlü bilgiyi önce ham hali ile paylaş,sonra altına yorumunu ekle...
Forum ahalisi otursun düşünsün taşınsın kendi karar versin....
Herşey gönlünce olsun....
Saygılar/Başarılar...
Ata Yatırımdan Cemal Demirtaş ın 3 gün önceki Stellantis ve Tofaş Oto bilgi-yorumu
Bunun da forum da paylaşılmaması çok ilginç...
Stellantis yorumları bana bilgiye dayalı bir yorum gibi geldi ama siz ne düşünürsünüz bilmiyorum...
Bu iş tamam demek istiyor ama tam da söyleyemediği için kıvranıyor gibi geldi....
Olumlu/olumsuz her türlü bilgi paylaştıkça güzeldir....
Saygılar/Başarılar....
https://www.youtube.com/watch?v=c323br2KhT8
Şu cenabet kurumun onayı gelsin acil 20 lira temettü bekliyorum ,,tabi benim hayalim 🇹🇷🇹🇷
23-11 2023 tarihinde rekabet kurumu incelemeye alıyor.aradan yaklaşık 10 ay geçiyor hala stellantis in devri konusunda onay çıkmış değil.cery ve byd konusunda yıldırım hızı ile işlem yapan hükümet yaklaşık 7000 bin kişinin ekmek yediği 350 tlden 205 tlye kadar tofaşın düşmesine ve yatırımcısını madur etmesine sebeb olan rekabet kurumu acaba neden kararını vermiyor?bu aymazlığın nedeni ne olabilir?böyle devlet yönetimi olmaz! yazıktır günahtır.zulümdür......
Herkese selamlar...
Şu uzun vadeli yatırımcı tartışmasına/geyiğine bende nacizane kendi görüşlerimle katkıda bulunmak istiyorum....
UZUN VADELİ YATIRIMCI OL söylemi aracı kurumların uydurduğu bir geyiktir....
Köylü Mehmet Efendi,Bakkal Nuri Abi,Emekli Öğretmen Songül Teyze 2000 yılında 270 dolar dan altın aldı...
Hiç strese girmedi ,yatırımı sürekli değerlendi....
Yatırımı 20 yılda 10 kat değerlendi....
Sen ünüversite bitirdin,laptobun var,internette dalgalar/bilgiler üzerinde sörf yapıyorsun,yetmedi matriks aldın anlık takip ediyorsun borsayı
Ama sen 20 yıl önce Koç grubu şirketi diye sanayi şirketi diye Arçelik aldın,dolar bazlı 50 cent geridesin....
Ne anladım ben bu işden ?
İlkokul mezunu bakkal Nuri Abi seni 10 kat/defa tokatladı...
Yaşadağın stress de cabası...
Bedellilere de yakalandıysan paranın yanında donunu da kaptırma ihtimalin var...
Dolar bazlı grafiklere baktığında bir Egeen/Sasa yakalayamadıysan küllim zarardasın...
Böyle kaç hisse var?
İki elin parmaklarını geçmez....
Ülkelerin her yıl 4-5 yılda bir tekrar eden döngüleri var....
Sende 3-4-5 yılda bir hisse/sektör/endeks/emtia/menkul kıymet değiştiremiyorsan,günün/yılların sonunda el elde baş baş da bekliyorsan ilkokul mezunu abiden daha geridesin demektir...
Tonla stress yaşayıp Hisse.Net e etkileşim kazandırmaktan başka yaptığın bir şey yok demektir...
Peki kolay mı?
Elbette değil...
Bir yetenek,meziyet işi olduğu açık...
Hisseye aşık olanlar, tamahkar olmayanlar,piyasa ile inatlaşanlar kaybetmeye ,hisse hamallığı yapmaya mahkum...
Sn Tengri Han yaşadağım adrenalin bana yetiyor,para kazansam da olur kazanmasam da olur diyenlere elbette ki lafım yok...
Yukarı da anlattıklarımla kimseyi değil kendimi tarif ettim...
Saygılar/Başarılar.....
Ayda bir veya yılda bir hisse değiştirmek de yanlış...
2-3 yıl bir değer/yatırım için yeterli bir süre bence....
Senin girdiğin o 3 yılda hareket yoksa hatayı kendinde ara zamanlamanın yanlış olduğunu kabul et....
Sat değiştir yatırımını artık önüne bak...
Arkana bakma....
Saygılar/Başarılar....
sayın value belkide siz çok haklısınız.bu çelişkiler gerçekten çok düşündürücü bazanda mide bulandırıcı.ALLAH bu adamları islah etsin. eğer rüşvet için bunu yapıyorlar ise kahru perişan eylesin.bu devlet ,bu cumhuriyet onbinlerce şehit kanı üzerinde çok ağır bedeller ödenerek kuruldu.sözün bittiği yerdeyiz başka ne diyelim?
sayın borsacı ben tofaşın düşmesinin yegane nedeni rekabet kurumu demedim sadece 10 ay olmuş hala sürüncemede olmasını eleştirdim.varsayımlar üzerine eleştirel fikrimi ortaya koydum.borsada tüm hisseler kıpkırmızı ortam çok kötü. gördüğüm bir aksaklığı eleştirmeyim mi?bende bu şirkete yatırım yaptım benimde canım yandı.bende bu Türk milletinin bir ferdiyim.TABİİKİ DÜŞÜŞÜN ÇOK FARKLI NEDENLERİ OLACAK.hiç kimse sen neden böyle düşünüyorsun diye suçlu olamaz.sizce 10 ay olmuş rekabet kurulu parası ödenmiş bir oluşum hakkında bir görüş beyan etmiyorsa bu normal bir şey midir?ortada bir gariplik var değil mi?
6,13 ü kırmayaydı iyiydi.....
Bir sonraki destek 5,23 de...
5,23 de abartı bir düşüş olur....
OBA Makarnın fabrikası havaya uçtu o kadar keskin düşmedi,buna ne oluyor ki böyle....
Biraz abartıyorlar gibime geliyor....
5,23 ü nasıl buldum?
Haftalık grafikde fibonaccinin altını 13 Temmuz 2022 deki 3,50 e sapladım,üstünü de 24 Haz 2024 deki 10,38 e
5,23 e değerse ki bence değmeyecek 3,50-10,38 hareketinin %78 ni geri almış olacak ki yuhh derim...
Saygılar/Başarılar....
stellantis işi yıl başında bedeli ödenmiş alt yapı bitmiş neyi beliyorsunuz diye sormak herkesin hakkı...
onay vermiyecekseniz resmi ağızdan bir açıklama yapın insanlar da umutlanmasın, 355 tl den 205 tl ye sert düşüş yaşadı bu tahta...
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı Eylül'de daraldı
Eylül ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2023 yılı Eylül ayına göre %11,6 azalarak 85.540 adet oldu.
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin açıkladığı verilere göre, Eylül ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %14,61 azalarak 67.434 adet olurken, hafif ticari araç pazarı %1,6 artarak 18.106 adet oldu
https://www.foreks.com/haber/detay/6...ul-de-daraldi/
Taze veri...
Otomativcileri ve lastikçileri zor bir kış bekliyor anlaşılan...
3 ve 4ç lerde artık kayıp çeyreklerdir diyebilirmiyiz?
Saygılar/Başarılar....
sayın foton sizi cesur ve açık yazınızdan dolayı kutluyorum.yapılan çok açık ve net bir yatırımcı ve millet düşmanlığı mesabesinde bir sapkın haksızlığı dile getirmek cesaret işidir.bedeli ödenmiş(yaklaşık 16 milyar lira) bir projeyi keyfi nedenlerle yobazca bir yaklaşımla engellemek savsaklamak ihanetle eşdeğer görebiliriz.kimi projelere ideolojik yandaşlıkla yıldırım hızıyla cevap veren rekabet kurumu Türkiye cumhuriyeti VE Türk devletinden yana olduğunu kanıtlamış koç grubuna ait bir şirket işi olmasımı onay süresini 10 aya yakın savsaklaması sonucunu doğuruyor?gerçekten samimi bir müslüman Türk olmak ülkemizde böyle engellerle karşılaşmasını nefretle kınıyorum.rekabet kurumunun onayı savsaklaması tofaştaki düşüşün tek nedeni değil ama çok önemli nedenlerinden biridir.şunu soruyorum küçük yatırımcı olarak bizim suçumuz nedir?
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı Eylül'de daraldı
Eylül ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2023 yılı Eylül ayına göre %11,6 azalarak 85.540 adet oldu.
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin açıkladığı verilere göre, Eylül ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %14,61 azalarak 67.434 adet olurken, hafif ticari araç pazarı %1,6 artarak 18.106 adet oldu
https://www.foreks.com/haber/detay/6...ul-de-daraldi/
Taze veri...
Otomativcileri ve lastikçileri zor bir kış bekliyor anlaşılan...
3 ve 4ç lerde artık kayıp çeyreklerdir diyebilirmiyiz?
Saygılar/Başarılar....
Herkese selamlar....
Sabahki verinin detaylı hali...
Biliyorum sinirler gergin ve şimdi paylaşacağım veri daha da canınızı sıkacak ama forumun bilmeye hakkı var diye düşünüyorum
%50 satış daralması ve/veya 7 puanlık pazar payı kaybı çok ciddi bir kayıp
Neye bağlıyorsunuz?
Saygılar/Başarılar....
https://i.hizliresim.com/hhvgeau.png
Şu tabloya bakınca Stellantis yatırımının ne kadar önemli bir yatırım olduğunu daha iyi anladım....
Önceki görüşüm de hisseye kısa vadeli pozitif etki yapacağı idi ama orta vadede hisseye pozitif etki yapacağı çok açık...
Tofaş Oto cu arkadaşlar umarım rekabet kurumundan gönlünüze göre bir karar çıkar....
Sizin için önemli...
Hisseye ilaç gibi geleceğini düşünüyorum....
Ben de sırf bu beklenti için uygun yerden Tofoş Oto cu olmayı düşünüyorum...
Saygılar/Başarılar....
topikteki çok değerli tofaş oto hissedarı olan arkadaşlar evet tofaşta pazarpayı daralması var satışlarda düşme var bu olumsuzluğu piyasa fiyatladı yaklaşık zirveden %40 oranında düştü. bu düşüşte stellantis olayının 16 milyar ödeme yapılmasına rağmen 10 aydır rekabet kurulu tarafından kasıtlı olarak geçiktirilmesinin en az %15 lik payı vardır.%25--30 düşeceğine yüzde 40 oranında düştü.ben rekabet kurumunun taraflı yanlı ideolajik bağnazlık nedeniyle bunu kasten yaptığına inanıyorum bu benim düşüncem. yanlışta düşünmüş olabilirim.keşke yanlış düşünmüş olsam bunu çok isterim. çünkü bu aziz milletin bir ferdi olarak adalete ,hakkaniyete çok susadık.lütfen moralinizi bozmayın koç gurubu cumhuriyetine ve ortaklarına devletine hainlik etmez. saygılarımla bol kazançlı günler hepimizin olsun.
sayın habalaya çok teşekkür ederim
3 dolara alınır.
% 10 zararla toasodan çıktım.borsa ayı piyasasına girdi. bu piyasada borsada kalmak daha çok kaybetmek olacağı endişesiyle borsa dibini buluncaya kadar hisse almayacağım.koskoca cumhurbaşkanı bile israilin bizim topraklarımızda gözüvardemesi ve piyasalarda israil türkiyeye savaş açacak manipilasyonu sosyal medyada dillenmeye başladı. dünyada yahudi nufus toplam 15 milyon.bu kadarcık insandan korkup israil Türkiyeye savaş açacak çığırtkanlığı tam bir komedi.BU ZİHNİYETLE TÜRKİYEDE enflasyon düşmez,TÜRKİYEYE yabancı yatırımcı gelmez,bazıları oy tabanını konsolide etmek için savaş manipilasyonunu demoklesin kılıcı gibi sallamaya devam edecektir.ilerde seçim olunca uygun fiyattan toaso da yatırım yapabilirim. topikteki tüm arkadaşlara sabırlar ve bol kazançlar dilerim.
yatırım tavsiyesi değildir.