Citigroup stratejik gözden geçirmenin bir parçası olarak Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını duyurdu
Printable View
Citigroup stratejik gözden geçirmenin bir parçası olarak Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını duyurdu
Endeksler arası acayip farklı görüntüler var, böyle bir durum daha önce hatırlamıyorum.
Bist-Sınaiye bakın, sanki üçgen çiziyor, tekrar yukarı bir 5 nci dalgaya kalkacak gibi. Bist Banka ürkütücü, daha da düşerse hep beraber patlarız gibi, bankacılık böyleyken sınai öyle nasıl oluyor anlamak mümkün değil, Varlık Fonu falan diyorlar..
Bist-30 sanki kompleks bir düzelmenin üçgen bir X dalgası gibi...öte yandan Bist Sınai şahlanırsa, Bist 30 da düzeltmesini bitirdi yeni 5 nci dalganın diyagonalinin ilk başlangıcı gibi...
Ben DXY ve US10Y yi bekliyorum...bunlar ne olacak böyle..kalkmalılar artık, yoksa, kalkmayacaklarsa, bu mevcut hikaye devam edecekse altın uçar...Galiba DJI ın hala gidecek yolu var, Bist de son bir 5 yapmaya niyetli bazı kağıtlar üzerinden, ama DXY, USDTRY hikayesi ucunda...
Dolar bazlı dediğiniz gibi hala aşağı gösteriyor...ama USDTRY mi artacak Bist mi düşecek muamma...Bir de dolar şahlanırsa abartılı, dolar bazında çok ucuz kaldık hikayesiyle yükselme durumu var..DXY ye yoğunlaştık bekliyoruz, bir tarafa kırılırız artık gibi..
7.10.dakikadan sonrası ne bileyim benim aklım pek şeetmedi de gene de mühendis arkadaşlar bir baksın şu videoya.
Yıllar önce dersteyiz, statik dinamik mi, termodinamik mi, malzeme mukavemeti mi, akışkanlar şeysi mi bilmiyorum artık..
Hoca anlatıyor, uçakları anlatıyor, uçağın kanat kesiti, alçak basınç, yüksek basınç, katsayılar, formüller havada uçuşuyor, ama hoca iyi anlatıyor, matrak çekiyor derse...neyse herkes anladı formülleri v.s.
Arkadan arkadaş el kaldırdı;
-Hocam her şeyi anladım da, koskoca uçak havada nasıl duruyo yaw, çok ilginç değil mi dedi?
O hesap, sözüm meclisten dışarı :oleyo:
Sn achiles 7.09 da aydan modul uçuyor yörüngedeki module ulaşıyor ve kenetleniyor,bu arada yukardaki modul de hareketli.Bu kenetlenme daha önce denemesi olmadan tek seferde beceriliyor ,sene de 1972,valla adamlara helal olsun.
Sn achiles sizin bilginize güvenirim,cidden bu aya yolculuk işinde kıllandığınız ,acaba dediğiniz noktalar yok mu.
Aydan kurtulma hızı dünyanın beşte biri civarında olması lazım sayın hkm..
Hepsi matematik.
Lagrange bilir misiniz? Çözüm için önce değişken icat et, tamamen fiktif, sonra onu yok et. Hâlâ şaşarım..
Neyse cidden ne desem boş,bu forumun bilgi seviyesine güvenirim,branş uzmanlarının genelinin aklına yatıyorsa doğrudur,benimki sadece bilgilenme amaçlı fikir yürütmeler, kaale almayın arkadaşlar.
Yok abicim...net..telekoplarla görülebiliyor yaw aydaki izler..
Bilirkişilik yaptım zamanında ama hep paramı aldım, yok öyle bedavaya
Yörünge mekaniğine giriş, her şeyi devletten beklemeyin :p
https://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B..._mekani%C4%9Fi
E oldu mu şimdi sn achiles ben de nerdeyse topiğin nöbetçi tabibi gibiyim,daha da beş kuruş tahsilatımız yok.Bu forumda para işlemiyor,bilgi bedava:)))))))))))))
Ay meselesi benim için de belirsiz süreliğine bitmiştir. Belki kafama takıldıkça üzerine yoğunlaşıp, kaynak toplayıp geri gelirim ama sanmıyorum. Olayın teleskop boyutunu hiç düşünmemiştim. Orada bir aydınlanma oldu ama onun da kesinliği 100% değil sanki. Neyse.
Dolar/Borsa/Altın moduna geri alıyorum kendimi.
Sedat Peker yeni videosunun tarihini ve içeriğini duyurdu
Suç örgütü lideri Sedat Peker sosyal medya hesabından Perşembe sabahı bir video daha yayınlayacağını açıkladı. Peker, yayınlayacağı 10. videonun başlıklarını da paylaştı.
https://tele1.com.tr/sedat-peker-yen...uyurdu-408623/
Ben kadın doğumcuyum çok koitus yırtığı diktim,sıkıntılı bir durum tabi,konunun ayrıntılarını tam bilmediğimden vakaya doğru yaklaşım yapamayabilirim sn achiles,nasıl bir yırtık ,nereye kadar sirayet etmiş hasar ne, nasıl olmuş,hasarı oluşturan alet ne ,vakayı ayrıntılı değerlendirmek lazım sn achiles.
Şaka bir yana bir gece acil vaka diye çağırdılar,yeni evlilerde ilişkiye bağlı koitus yırtığı,sık rastlanan bir hadise vajendeki yırtık aktifse dikilir konu kapanır,azsa sadece tampone eder bırakırsın falan.Hayda bu kızcağızın vajen sağlam vajene duhul yok,anusde de görünürde bir şey yok vajenle anus arasında bir delik var ordan duhul olmuş ,e orası normal cinsel organla delinemez.Damatı çağırdım,bu cahil yapamam falan diye korkudan çakı ile vajenle anusun arasını az bişi kesmiş ordan ilişkiye girmiş .Neyse oradan muayene yaptım parmağı soktum dikilebilir mi diye denedim,oho elimi bir çektim bildiğin gayta ,ordan bir de barsağı da delmiş.Tabi acaip sıkıntılı bir durum aylarca tedavi görmesi gerekti.Bizim vatandaşımız bu seviyede arkadaşlar maalesef durum bu.
Yaff ben yanlis koye gelmisim. Yolu yanlis see etmisler. Bu koyun hemiside okumus yaff. Icinizden biri Reha gayanin oldugu giden yolu tarif etsin. Gara cuppelilerin icinde ezilip kaldim. Muhendisler, dokturlar, ooooo.:halay::kahkah:
Bilim kurgu sevenler icin first man ve salyut 7 filmleri var .
hangi teleskop o?
dünyadan aydaki 9.5 metrelik iniş base'ini "bir pixel" büyüklüğünde görmek için 25 metre çaplı, 3.1 metrelik ay aracını görmek için 75 metre.. 1.2 metrelik bayrağı görmek için 200 metre çaplı teleskop gerekiyormuş. ayak izini bir pixel görmek için 800 metre çap ister demek..
dünya üzerindeki en büyük (optik) teleskop kanarya adalarında.. çapı 10.4 metre.
https://www.quora.com/Can-you-see-th...reat-telescope
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...s_historically
Evet ben de baktım, şehir efsanesi, Hubble bile nokta kadar görüyor anladığım...o da ultaviyole ışıkla..
Bahsettiğim NASA uydusunun fotoğrafları, sanki teleskop görüntüsü gibi verilmiş bir çok sitede, NASA bile teleskop görüntüleriyle uydu fotolarını harmanlayarak sunmuş, küçük yazılarda var aslında açıklaması da, gözden kaçacak tarzda...
Neyse, uydu fotoları toplu halde, aya inen bütün Apollo' lar...kapatalım konuyu yoksa zılgıt yiyeceğiz Sn Reha Kaya' dan..
https://www.flickr.com/photos/47833278@N02/17229073722/
Hayırlısı, kalktı kalktı..yoksa başka senaryolar konuşuruz..
https://www.tradingview.com/x/eUA2ZhZu/
Reha abimiz de mekanı boş bırakmış biz ne edelim?!
Paramount Hotel davalıkmış, hotelin sahibi belli değil, daha doğrusu ödeme gerçekleşmeden 2-3 kez el değiştirmiş..
Eski gerçek son sahibinin (nasıl tanım ama) iddiaları vahim, çöktüler diyor, başka bir ithal mafya, buradan bir holding sahibi yancı, sonra son adı geçen sahne alıyor, o da aranıyor.
O taraflarda gayrimenkulünüz varsa, kontrol edin, çökülmüş olabülür...Twitter'da yapmışlar espriyi, oradan arak :whistling:
Tankla otele girdiler diyor eski sahibi, tank derken ne kastediyor acaba, o bölgede tank yok ki. Çok ilginç, çok fena, kadıncağız doğru söylüyor muhtemelen el değiştirme üzerine..
https://www.zanka.com.tr/19305/param...e-tankla-girdi
S.P. üzerinden en son olay 3 ncü MİT Raporuna bağlanacak bu gidişle...S.P. eski raporların medya ayağı oluyor uyarlarsak...Olay en son Eymür Ağar kavgasına bağlanırsa yuh derim.
34 sene sonra, Necdet Üruğ ile Emel Sayın hotel buluşmasının doğru olmadığını itiraf edip özür dilemiş. Bize yanlış bilgi geldi demiş, ne diyecek operasyon çektik, Torumtay' ın önünü açtık diyecek hali yok ya..
https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yas...an-mit-raporu/
İlk günah meselesi
Kiramen Katibin rüşvet kabul eder mi, hayır bu günahı da bize kilitlemesinler.
https://eksisozluk.com/entry/124325144
Tam borsa işine ısındım böyle şeyler okuyorum tadım kaçıyor.
Yok ben bu ara borsadan tırsarım,son gene bir sefer yapayım dedim,ufak çaplı operasyondan pata çıkana kadar göbeğim çatladı.Gerek yok adrenaline,yolumuzu çizmişiz altında gümüşte beklemeye devam.Biden erdoğan görüşmesi bence palavra,o görüşme sonu peker reisle bir helalleşir borsada sen sağ biz selamet oluruz.Bu ara atraksiyon zamanı değil.
Ziraat bankasına demirören 750 milyon dolarlık krediyi ödememiş.Ne anapara ne faiz kesik atmış.Ondan sonra bizim bankalar ucuz şu bu.Yahu bu kredi bankanın bilançosunda aktif batık falan diye muamele görmemiş,görse medya kuruluşları aleyhine hacizdi şuydu buydu işlem yapılırdı duyardık.Bankalar bu durumda ,bizim borsa bankalarla giden bir borsa gavur yok,e nasıl olacak bu işler.Arada halkbank topiğine bakıyorum hep yuh artık bu fiyatdan bu rasyolarla halkbank mı olur şu bu.Hep aklıma trump ın bir anekdotu geliyor.Trump bir ara batıyor dünyanın borcu var şirketleri batığa gidiyor batık kredileri borçları ayyuka çıkmış.Yolda giderken yanındaki arkadaşına yolda yerde yatan bir evsizi gösteriyor,biliyormusun bu adam benden daha zengin,en azından borcu yok diyor.
Bankaların kaderi bu. O yüzden hiç bulaşmam. Devlet, merkez bankaları, özel şirketler ve hatta zaman zaman vatandaş. Hepsi bankaya takıp kaçmanın derdinde.
Bankalar kar etmesin diye herkes elinden geleni yapıyor.
ytd
Vatandaşın bankaya yatırdığı dövizler sadece kayıt tan ibarettir.!!
Gerçekte bankaların döviz varlığı yoktur.!!
Kayıtlı döviz borcu vardır.!!
Buharlaşan milyarlarca dolar vatandaşın dövizleridir.!!
Tüpçünün 750 milyon dolar kredisi gibi.!!!
Vatandaşın dövizi yastık altında güvendedir.!!