Maalesef öyle, bu rezil hareketleri izleyip de hiç kılını kıpırdatmayan yönetim de gözümden düştü, gaydırı gubbak Cemile'me hiç yakışmadı.:)
Printable View
[IMG]https://resmim.net/cdn/2024/06/26/WMaTbL.png[/IMG]
Bist Katılım 30 endeksine girmesi kötü bir şeymiş gibi bugün desteksiz düştü, devre kesti, günü %4 eksi kapattı.
Ülke olarak gri listeden çıkmamız iyi bir gelişme, bizim koca eşek olumsuz fiyatlamaya çalışıyor, hep kırmızı, kırmızı listeye aldım seni, 60 geçmeden de çıkarmam seni listeden...:) Bugün satanlar pazartesi 0.30 kuruşluk temettünün 3 kuruşluk stopajını vermemek için çıkıyorlar galiba, çok zengin olacaklar aç gözlüler, sinekten yağ çıkartıyorlar resmen.
gri listeden çıkışı sanki piyasa önce fiyatlamış gibi ....gerçekleşince satmaya başladılar..
kardemird ve ereğli olumlu duruyor..ilginç...
https://www.sondakika.com/guncel/hab...eden-17467093/
EKONOMİYE OLUMLU YANSIMALARI OLACAKUluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor. Bu kapsamda gri listeden çıkışın ekonomiye olumlu yansımaları olacak. Küresel bazda ticari ilişkilerin güçlenmesi, yatırım girişlerinin artması bekleniyor.
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Artık yatırımların önü açık
"ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN ÜLKEMİZE GÜVENİ DAHA DA GÜÇLENDİ"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin beklediği karar sonrası şu açıklamada bulundu: "Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının engellenmesine yönelik tamamlamış olduğumuz eylem planı sayesinde, Türkiye bugün gri listeden çıkmıştır. Bu gelişme ile birlikte uluslararası yatırımcıların ülkemizin finansal sistemine olan güveni daha da güçlenmiştir. Kararın, hem finans sektörümüz hem de reel sektörümüz açısından son derece olumlu sonuçları olacaktır."DEZENFLASYON SÜRECİNİ DE HIZLANDIRACAK"Türkiye'nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır. Ülkemize yönelik sermaye akışının ivmelenmesiyle Türk lirası varlıklara olan ilginin artması, dezenflasyon sürecini de hızlandıracaktır.Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere, bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz."
türkiyenin gri listeden çıkması ile birlikte yabancı sermayenin bankalara ve reel sektöre ilgi göstermesi bekleniyor...bakalım yağan yağmurdan hangi hisseler olumlu etkilenecek ??
Endeks iyi, gri listeden çıkış iyi, pazartesi günü hem temettü hem de Pist 30 endeksinde işleme başlayacak ama hisse %1 ekside.
Neyse, bu kötü geçen haftayı da koca eşeğin hanesine yazalım, haftaya bakacağız artık, iyi tatiller.
0.27 kuruş temettu verdi jisse 2 lira düştü, zehir ettiler temettüyu.
hedefe sabredenlerle ulaşacağız inşallah
Aynı sektör olmasa da hep kıyasladığımız ve bir ara 20 lira fark attğımız Eregli bizi geçip 3-4 lira fark attı, metal fırtınayı gıptayla seyrediyoruz.
Sattığı mal ile cebine 600 milyondan fazla para koyan sayın patronumuz bugün kasasına giren temettü ile az bir destek çıksaydı keşke.
arkadaşlar ben ereğliye geçiş yaptım...müzikal dostumuzun emtiya rallisi olacaksa ?? bu hammadde üreticileri olan ereğli gibi hisselerde olur fikri beni oldukça düşündürdü...ikinci bir konu da ereğli iki yıldır yatıyordu ama kocaer son bir yılda 3-4 kat çıktı...bu yüzden de biraz dinlenme isteğine girebilir...piyasa ile fazla da inatlaşmamak gerek sanırım...performans olarak ereğli çok güçlü duruyor...
bu düşünceler ile kocaerlerimi ereğli ile değiştirdim...kocaerin 2025 yılında çok aktif olacağını düşünüyorum sanırım o vakte kadar ereğli iyi çıkacak görünüyor...
bu düşünce ile ereğli ,kocaer ve megmt arasında zaman zaman makas atmayı düşünüyorum....bu üç hisse arasında zaman zaman gidip gelmek istiyorum...umuyorum ki kocaerin en güzel günlerde kocaerde bulunurum...
kocaerde 2025 yılına kadar bulunmak istiyorum ama nasip ne olur bilemem diyordum...şu anda bu şekilde davranmak bana daha mantıklı geldi...kocaerde temettüyü de amaçlıyordum ama ereğli de zaten temettü hissesi...dünyada artan çelik fiyatları, ekonomilerin faiz indirmeye başlamaları metal fırtınaya neden olacağı görülüyor...müzikal dostumu da hatırlayarak ona bu seferlik uymak istiyorum...dediğim gibi zaman zaman tradeler yaparak gözüme kestirdiğim üç hisse arasında gidip gelmeyi amaçlıyorum...ama komple tutarak olası bir ralliyi de ereğlide beklemek de mantıklıdır...
kocaer kaçacaksa da sorun değil...çok şükür zaten ondan kazanmış idik...dediğim gibi kocaerin en heyecanlı olacağı 2025 yılında umuyorum ki tekrardan hissede olurum...tabi yine zaman sınırı koymamak lazım...borsanın çok değişken olduğu bir ortamda bazen karar vermek anlık olabiliyor....gönlüm kocaerin çıkmasından yana..umuyorum ki kocaer de artık silkelenerek yoluna devam eder...kocaer ,ereğli ve megmt in el ele vererek çıkmasını istiyorum...megmt de bir çok dostuma aldırdım...o yüzden onun da çıkmasını istiyorum..
bir yıldan fazladır kocaerleri tutuyordum...70 tl yi görürken de satmamıştım..ardından defalarca 60-65 aralığına gidip geldi....yine satmadım...ama geçmişte ereğliye fark atmışken ereğlinin gelip kocaere yetişmesi artık çok da inat etmemek gerektiğini bana düşündürdü...piyasa ile fazla inat etmemek gerek diye düşündüm...
kocaerde beni teredütte bırakan bir şey daha var..acaba bedelsizden sonra bölündüğünde artacak olan hisse adeti kocaerde bir hantallık yaratacak mı ?? düşüncesidir....bu düşünce bende çekince oluşturdu..o yüzden de kocaeri elimden kaçırma riskini de göze alarak değişim kararı verdim...kocaerde yazmak bende bir alışkanlık yaptı...burada istenirse yorumlarıma devam ederim...istenmezse de yanlış anlaşılmamak adına yorumlarımı keserim...bilemiyorum belki de yorumlarımı tamamen kesmek daha uygun olabilir...çünkü ne yazarsam yanlış anlaşılabilir....neyse dostlar ben kalan arkadaşlara başarılar diliyorum...
bu arada benim kocaeri satmam geçen hafta idi...merak edenler muhakak olacaktır...ben geçen hafta 55,15 ortalama ile sattığım gün kocaer 57,50 ye kadar çıktı...hatırlayacak olursanız geçen hafta %6 kadar prim yapmıştı...işte o prim yaptığı gün kocaeri 55,15 ortalama ile satıp 53,75 ortalama ile ereğli almıştım.....ben o değişimi yaptığımda kocaer yüzde 6 prim yaptı ,ereğli ise düştü...ereğli ta 51,80 lere kadar düştü...dün ilk defa ereğli kocaeri geçti....bundan sonra ne olur bilemem...kocaerdeki lot miktarım ile ereğlideki lot miktarım aynıdır arkadaşlar...%2 kadar bir fark oluştu...o farkı da nakit olarak şu anda bende duruyor...bakalım nasibimizde neler olacak ?? ben tüm arkadaşlara başarılar diliyorum....kocaer de ereğli de megmt de daha fazla çıksa sevinirim...çünkü hepsinde de dostlarım var...şefaf olmam gereği bunu doğru olarak açıklamak istedim...
Sevgili keko,
Hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar dilerim. Bir kaç mesajında benim yorumumdan bahsetmişsin ve kararında etkili olduğunu belirtmişsin. Bu vesileyle bir açıklama yapmam gerekiyor, yanlış anlaşılma olmasın.
Şöyle ki; evet bir emtia rallisi olursa ve demir çelik fiyatları yukarı giderse bu durumdan ereğli pozitif etkilenir, kocaer ise ereğli kadar pozitif etkilenmez ve hatta kar marjlarında düşüşler görebiliriz. Bu kısmı doğru okumuşsun. Ancak, ben böyle bir ralliye mevcut koşulları göz önüne aldığımda ihtimal vermiyorum. Pandemi sebebiyle yaşanan saçma sapan durumun getirdiği bir sonucu, analiz yaparken marjinal bir durum olarak görüp analizin dışında tutmak gerekir. İstatistik derslerinde ben böyle öğrendim. Kaldı ki, fed faiz indirimleri olsa bile (ben 2025 ten önce ihtimal vermiyorum) yine emtia rallisini tetikleyici şartlar oluşmuyor. Sadece sınırlı bir yükseliş olabilir, enflasyonu tetikleyici yükselişler olmayacaktır diye düşünüyorum. Tarihten ders çıkaran oyuncular, bu duruma sebebiyet vermek istemeyecekler, aç gözlüler çıksa da ticarette söz sahibi ekonomiler bunun önünü alacaktır. Ayrıca, rusya, israil ve suriye savaşlarının 2025 yılında sona ereceğini düşünüyorum, bu pozitif olgular da gerçekleşirse dünyaya normalleşme hakim olacak ve ekonomiler (biz de dahil) daha öngörülebilir hareket edecektir. Bu durumların hepsi kriz durumlarında ralli yapan emtia fiyatlarına neşter vuracaktır.
Eğer bu beklentilerim gerçekleşirse ereğli sınırlı bir kar marjı ve kar rakamı ile bilançolar (çeyreklik bazda 3-5 milyar arası) gönderir. Bu rakamlar ereğliye endeksten ayrıştıracak primi (alfa diyoruz buna) yaptırmaz. Ama burası borsa, bir cengaver çıkar yürü ya kullarım der, herkes peşine takılır. Orasını bilemem, ben temelciyim, gerisi beni ilgilendirmez.
Kocaer ise bu durumda kar marjını korur veya sınırlı düşüş yaşar, ama dakka başı attıkları kaplardan yola çıkacak olursak, ciro artışı kuvvetli olur. Fiyatın pompalanarak bu seviyelere geldiğini düşünecek olursak da, kocaerin de alfa yaratması pek mümkün görünmüyor 2025 yılında.
Eğer demir çelik sektöründe yatırımcı olunmak isteniyorsa ve bu iki şirket karşılaştırılacaksa (ben karşılaştırmaktan yana değilim, sen örnek verdiğin için karşılaştırdım), o vakit sanki alfa yaratamama oranları eşit gibi, belki bir tık kocaer önde olabilir ama bu kayda değer bir ön alma değil.
Dersen ki; ben 2025 ile değil daha uzun vade ile ilgileniyorum, o zaman yaptığın hareket yanlıştır. Çok net. Kocaer daha bebek ama babası çok hırslı namussuz, napolyon gibi. Bu hırslarından arınır ve işine odaklanırsa, bu bebek bilim adamı olur.
Sevgiler, saygılar. Bol kazançlar.
Belki de ileride 1 Eregli ile 2 Kcaer almayı hedef yapmış sn. Keko, yoksa kolay kolay satmazdı Kcaer'i, zamanla beli olur, benim tercihim Kcaer2026, temettüyü de koydum, varsın gitmesin.
..............Eğer demir çelik sektöründe yatırımcı olunmak isteniyorsa ve bu iki şirket karşılaştırılacaksa (ben karşılaştırmaktan yana değilim, sen örnek verdiğin için karşılaştırdım), o vakit sanki alfa yaratamama oranları eşit gibi, belki bir tık kocaer önde olabilir ama bu kayda değer bir ön alma değil................
ben kısa vadede ereğli diyorum...iki yıldır yerinde sayması onu ucuz kılıyor....ekonomilerin canlanma ihtimalinin önceden piyasa tarafından satın alınmasına neden olabilir düşüncesindeyim...orta ve uzun vadede de kocaer diyorum...özelikle enerji yatırımları bittiğinde ,jeotermal tarım yapmaya başladığında ,suudi arabistan ve amarikadaki fabrikalarını faal hale getirdiğinde kocaerden çok şey bekliyorum...yalnız kocaer bu yatırımları yaparken acaba bedelli yapabilir mi ?? yaparsa bunu yatırımcı nasıl karşılar ?? geçmişte sasa ve hektaşın olumlu karşıladığı gibi olumlu mu ?? yoksa diğer şirketlerin bedellisi gibi olumsuz mu ? karşılar bilemiyorum...
bu yüzden de ilk etapta kısa vadede ucuzluğunun da avantajını kullanarak ereğlide bir süreyi geçirmek istiyorum...ha ereğli de çok kaliteli ve temetü vermeye istekli bir şirkettir..oda emeklilik hissesidir ..uzun da kalınabilir...ama dediğim gibi biraz da tradeyi de düşünerek orada biraz kazanıp ardından tekrardan kocaere gelmek istiyorum...çok emek verdim...meyvelerini de yemek istiyorum...bakalım nasibimizde neler olacak ??
evdeki hesap ereğilide kazanıp ardından tekrardan lot miktarını artırmış olarak kocaerde yer almaktır...tabi megmt de çok yakın takibimde ve beğendiğim bir hisse...bakalım hesabımız çarşıdaki hesaba uyacak mı ?? bu üç hissede zaman zaman trade yaparak gidip gelmek istiyorum...hangisinde kalıcı olarak kalırsam yine de bir sıkıntı oluşturmayacağına inanıyorum...zarımızı attık bakalım hansinde ne kadar kalmak nasip olacak ?? kazanabilecek miyiz ?? bilemiyorum...buna piyasa karar verecek...
ben tüm arkadaşlara başarılar diliyorum...
Kcaer bu dönem çok güçsüz bir görüntü veriyor ya da bilinçli olarak baskılanıyor, maliyeti iyi olanlar karlarını cebe koyup başka tahtalara gittiler, 57-69 arası alanlar ise kıvranıp duruyor maalesef, aslında temettü emekliliği merakın varsa Eregl daha mantıklı, bu dönem iyi duruyor, şimdi bile avantajlı duruma geçmişsin, şahsen gençlere şans vermek istiyorum:) onun için gençlik çağına ayak basmak üzere olan Kcaer diyorum ve eylül gibi daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum.
Sana da yeni hisselerde bol kazançlar.
Yorumunun bu kısmına katılmıyorum. Bir şirket temel olarak değerlendirildiğinde ucuz veya pahalı olabilir. 2 yıldır fiyat yerinde saydığı için ucuz kaldı denemez. Bizim milletin yatırım anlayışı maalesef bu ciddi yanlışa düşmesine sebep olur. Eğer bir şirket temel analizde yerinde sayıyorsa fiyat olarak da yerinde saymaya mahkumdur. Gerçek budur.
Ama bu piyasalar her türlü spekülasyona maruz olduğu için yukarıdaki yaklaşım pek çok kez hayat bulur. Bu da bir gerçek. Normal şartlarda bilanço ve beklentiler gerçek fiyatı ortaya koyar. Bazen de teknik tepki hareketleri!!!
Bana göre ereğli temel olarak yol almış değil. Veriler temel olarak bir gelişmeyi göstermiyor veya ön görmüyor. Gelecek olan çeyreklik rakamlarında çok da kayda değer olmayan bir gelişme gösteriyor sadece. Temel baktığımızda fiyatın dipten %40 yukarı hareketini gelecek bilanço ile açıklayamayacağız. Bilanço gelince bu durumu herkes görecek.
Ancak, teknik olarak bir tepki mevcut. Bunu da yabana atamayız, ciddi bir prim yaptı. Eğer gelecek olan bilanço da temel olarak bu tepkiyi desteklerse, fiyat daha da yukarılara gidebilir. Ben bu desteğin olmayacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım da ereğli yatırımcısı daha da çok kazanır.
Eğer bu tepki bir ayı tuzağı ise, o zaman çok ciddi hayal kırıklıkları olur. Bu ihtimali de yabana atmamak gerekir. O sebeple sevgili Cemal'in uyarılarını dikkatle takip etmek gerekir.
Bütün bu çıkarımları yapabilmek için globalde ve lokalde demir çelik piyasasını takip etmek gerekir. Veri içermeyen duygusal yaklaşımlarla ancak temenni edebiliriz, gerçekçi bir analiz yapamayız. Hayaller kurmak para kazandırmaz, piyasa öyle acımasızdır ki bir anda nakavt eder adamı, yerinden kalkamazsın.
Temkinli olmakta fayda var.
Kocaerin ise en büyük problemi maalesef ki patronu. Aylar önce bu konuda defalarca uyardım ve pek çok arkadaşım bana kızdı. Bugün ne kadar haklı çıktığımı ise bana kızan herkes görüyor. O zaman da temkinli olmakta fayda var demiştim, bugün de aynısını ereğli için söylüyorum. Sonra üzülmeyin.
Bütün bu yazdıklarım kısa vadeli oyuncuları ilgilendiriyor elbette. Uzun vadeli yatırımcı için iki şirket te pırlanta. Ama defektlerini bertaraf ettikleri takdirde. Bu uzun vade ise gerçekten uzun vade, öyle 2-3 sene değil. En az 5 yıldan ve hatta 10 yıldan bahsediyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum; bu cümleleri okuyan "10 seneye kim öle kim kala" diyor, işte ben oradayım tam olarak. Yatırımcıyım, oyuncu değil. 20 sene bir hissede kalabilen kaç tane insan evladı tanıyorsunuz???
Sevgiler, saygılar. Bol kazançlar.
piyasalar geleceği satın almak istiyor genelde..artık ereğlide çok erkenden mi almaya başlıyorlar bilemiyorum...fiyat olarak geri kalması da piyasanın bu satın almayı çok erkene çekiyor olabilir bilemiyorum...enflasyonun %120 olduğu bir ülkede iki yıl yerinde saymak ister istemez ucuzluk duygularını uyandırıyor...geçmişte ereğli hep pd/dd =1,7 lerde gezdiği söyleniyor...bu aralar ise 0,94 te...eğer o değere gelmek isterse iki kat çıkması gerekiyor...piyasa artık neye karar verir bilemem..doğrusu ben de şansımı denemek istiyorum...ama kocaer de sürekli takibimde olacak bir hissedir...her an tekrardan değişim yapabilirim...dediğim gibi ben üç hisse arasında gidip gelmek istiyorum...
Geçen hafta kapanış 56 liraydı, endeks 10.600'lerdeydi, katılım 30 endeksine girdi, endeks yükseldi ve hisse 4-5 lira geri geldi.
Gaydırı gubbak Cemilem gitti, yerine acıların kadını Cemilem geldi.:)
Bu hafta en kötü haftamız olmuş olsun, haftaya bakalım artık, iyi tatiller.
Değerli paylaşımınız için teşekkürler. Çok kötü bir şirket seçimi yapılmadıysa 5 senede dişe dokunur karlar portföyde görünür. 10 senede maliyetler sıfıra yakınsamış olur. 20 senelik yatırım ise ailenizin hayatındaki maddi kaygıların tamamıyla ortadan kalkmasına yaklaşmak demektir. Türk borsası için geçerlidir bu yazdıklarım. Basit bir örnek ve reklam yapayım. 5-6 senelik Otokar yatırımımda 1 liram 60 lira oldu. Ancak, 4 senedir topladığım Ereğli'de 30 liralardan da mal aldığım için hala sadece bire üç kardayım.
beğendiğim ve zaman zaman onu da almayı düşündüğüm megmt bu gün tavan yaptı....:kahkah: almak nasip olmadı..aslında biraz risk alıp alabilirdim ama risksiz gibi gördüğüm ereğliyi almayı tercih edince şu anda kısa vadede kardan olduk....kocaer...ereğli ....megmt bu üç hisse o sektörde favorim idi...berkosan ise konjöktörü daima geçerli olacak büyüme hissesi...
Şirketimiz son 35 günde MENA bölgesi başta olmak üzere, Amerika, Avrupa ve Türkiye'den ağırlıklı olarak katma değerli ürünlere yönelik toplam 46.314.202,827 Amerikan doları tutarında çelik profil siparişi almıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1309601
Revizyon sonrası üretime başlayan yeni katma değerli ürün hattının etkisi görülmeye başlamış, kısa sürede gelen en yüksek rakamlı siparişler alınmış, ne dersiniz sn. Müzikal.
Günlerdir hisse düşüyor ve dün en dipten kapattı, yükselse bile hiç bir kıymeti yok, hep aynı şeyleri yapmaktan bıkmadılar, en dipteyken haberler geliyor haliyle mesafe alamıyor.