Yapı güzel gelişiyor. 11,940'lara yazdım uzunları..
Printable View
Yapı güzel gelişiyor. 11,940'lara yazdım uzunları..
Ne kıvırıyor be :)tam cebimden para çıkarıyorum sağa kalça atıyor :drunk:
Haziran'da ECB faiz indirimi kesin gibi, çoğunluk Eylül ve Aralık'ta da indirim bekliyor - Anket
Reuters'in anketine katılan 82 ekonomistin çoğunluğu Eylül ve Aralık aylarında iki faiz indirimi
daha öngörürken, Avrupa Merkez Bankası'nın 6 Haziran'da faiz indirimine gitmesi kesin gibi
görünüyor.
Ancak finansal piyasalar 2024 yılında toplamda sadece iki ECB faiz indirimi fiyatlıyor, bu da yılın
başında beklenen altı faiz indiriminden keskin bir geri çekilme anlamına geliyor ve ekonomik
tahmincilerin traderlardan daha fazla faiz indirimi beklediği nadir bir durum ortaya koyuyor.
Reuters'ın 21-28 Mayıs tarihleri arasında yaptığı ankete katılan 82 ekonomistin tamamı ECB'nin 6
Haziran'da mevduat faizini 25 baz puan düşürerek %3,75'e çekeceğini öngördü.
Ankete katılanların üçte ikisinden fazlası, 82 kişiden 55'i, ECB Yönetim Konseyi'nin (GC) bu yıl
Eylül ve Aralık aylarında iki kez daha kesintiye gitmesini bekliyor. Bu oran Nisan ayındaki ankette
Abi sürekli eleştiri sürekli eleştiri
Adamlar kampanya yapmış sende katıl
Sadece yurtdisina mi yerli de çöp dolarları yatağın altından cikartsin faydalansın. Yanlış mı dayi...
TL birikimi maaşı olan insanlar sürekli TL nin çökmesini mi ister abi. Anlamak mümkün deyil artık.
Esen kalın
Burayı takip edenler içinde ekonomist kimliği olan varmı diplomalı
borsaya bakıyorum yine en mantıklı alınılacak kesim ULASIM oluyor basta da THY .. en azından paranı korursun ...
cauti sendende bir yorum istiyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ziyaretinin 9 Haziran'dan sonra gerçekleşeceğini açıkladı
önderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Muhbir
@ajans_muhbir
âš*ï¸ Düzce’de Suriyeli 3 öğrenci, 13 yaşındaki U.C’yi okul tuvaletinde darp edip video yayınladı.
Adli ve idari işlem başlatılan 3 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı.
ï¸ Çocuğun babası:
“Öğretmenler korkudan müdahale edemiyor. Şikayet ediyoruz, bunlar pislik biz de bezdik diyorlar.
Suriyeli veliler, şiddete uğrayan öğrencilerin velilerini satırla tehdit ediyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz.â€
https://x.com/ajans_muhbir/status/1795763651632157156
bunlar daha iyi günlerimiz.Bu projeye dur denilmezse 10 sene sonra ne olduğunu daha net görülecek
son günlerde en cok primlenen İHLAS grubu yahu bunlara kim girer ..
yalnız şu var- vadeliye bi pivot koyduk pazartesi üç gündür onun etrafında salınıyor, volatiliteyi öldürdük.. herkes hadi artık bi şey olsun moduna sokuldu, her alış yada satış hemen gelgelmiş meğer havasına dönüşüyo
aysonundan evvel nakite geçmek isteyenler için son gün.. satacak olan sattıktan sonra kapanışa doğru bir curcuna olur bu sefer belki.. ulus bekliyor
Bu işin başka yolu yok. Böyle yapılmak zorunda, ben de gelsem bunu yaparım, "ortodoks" yani klasik yöntem budur zaten.
Deniyor ki, sıcak para geliyor, yapısal düzelme yok vsvs. İyi de bu zaten sana 5-6 ay zaman kazandırır. Çözüm değil, pansumandır; yani bu işin ilk adımı bu, sonra yapılacaklar başarılı olup olmayacağını belirler. Ama işin başlangıcı böyle olmak zorunda.
Hele şu KKM biraz daha çözülsün önce, sonra yapısal ne kadar tedbir alınacak ona bakacağız.
Ha, lükse, şatafata alışmış sonradan görme siyasal islamcılar(akp) bu işi sonuna kadar götürebilir mi, sanmıyorum. Bir yerde pes edebilirler, o zaman da erken seçim kaçınılmaz olur. Ama önce 2026 daki anayasa oylamasına kadar ekonomiyi biraz da olsa rayına sokmaya çalışacaklardır.
abi bir laf vardır... ''dow yanarken, iş yatırım saçını tararmış '' :kahkah:
dün yazılmıştı.. 20-25 milyar tl'lik satıştan bahsedildi...
tabi tabela değişmedi :drunk: (bekliyorlar ki dow döner yukarı )
https://i.hizliresim.com/2t83bxh.jpg
o malın tahta kestirmesine başlarlar ise 11940 bence tutmaz
illa lönk deneyeceksen, 1188x... ten dene ilk pozu
Hemen yine başladı yabancı şu kadar para kazandı, köşeyi döndüvs..Dolar alın tweet leri atan satılmış ekonomist bozuntularının bir yerinde patladı dolar. Sen böyle yaparsan, ülkeyi yöneten de al sana dolar der.
Dolar patlasın da, para kazanayım demek ayrı; ben sağlamcı adamım, dolar çıkar düşer umurumda olmaz, ben sağlamcı takılırım demek ayrı. BES yatırımım %80 gram altında şu an, ama dolar yerinde sayıyor, çıkmasın yeter ki, ben de para kazanmayayım sıkıntı yok. Dolar patlasın, ekonomi çakılsın diye dua edecek kadar kansız da değilim...Yani ikisi farklı şeyler.
pıst 100 teknik olarak öyle bir yerde duruyorki aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık formasyonu :)
kafam karışık iş yatırımı mı takip etsem badem bofasınımı bugun benim için karar günü kısa vade oyun için.
şöförleride aradım tırları çekin pıst 100 hangarına yakın yere diye duruma göre hamle yapacam.
risk alıcaz ama bakalım.10570 altı elimde birşey tutmam gazam mübarek olsun.
10601...
çiz saatlikte 10611'e kadar ortalık şenlensin :)
Kim ne derse desin, ülkemizin önündeki en büyük sorun budur...
Ülkeyi yönetenlerin bunu göremiyor olması ciddi bir basiretsizlik..
Hepsi elbette değil ama özellikle Ortadoğu ve Afganistanın en sorunlu ve tehlikeli insanları ülkeye dolduruldu.
Kendi halkına daha eğitim verememiş bir ülkeden bunları eğitmesi elbette beklenemez..
Kaldı ki eğitim versende almaları mümkün değil..
Çok katılar..
Avrupa bile bunlarla baş edemiyor....
İnanılmaz hızlı çoğalıyorlar..Nüfusumuzun sindirebileceğinden fazla bir orana ulaşmak üzereler..
Bir çok şehirde gettolar oluştu....
Allah korusun ilerde ülkede bir karışıklık olsa ilk ortalığı karıştıracak olanlar bunlar olacak...
Ya bunları topluma adam akıllı entegre etmeli ya da bir yolunu bulup göndermeli..
bravo cauti, doğruyu demişsin.. dolar patlasın, ekonomi yerle yeksan olsun, millet bankalara saldırsın, bmw ve hatta i-phone ithal edilemez duruma düşülsün döviz yokluğundan, eeeee sonra ?? işte bunlar gitsin, bunların gitmesine katalizör olsun ekonomik çöküş, öyle çökülsün ki bunlara gitmemekten başka yüz kalmasın, öyle beter çöksün
insan kendi yaşadığı ülkenin beter olmasından medet umar mı, bu ne menem bi ruh halidir, böyle yaparak politik tavır aldıklarını mı zannediyorlar ?? yüzyılın seçimini bay kemal kazanmış olsaydı, ekonominin başına muhtemelen babacan geçecekti, ve şu an şimşek ne yapıyorsa onu yapıyor olacaktı, babacan geçmedi şu geçti fark etmez, aynı politikalar uygulanacaktı, ortodoks denilenler
neymiş, yabancı swap yoluyla gelip şu kadar para kaldırıp götürecekmiş her ay her ay, eeee sen götür o zaman, faiz madem o kadar cazip -mevduatta 200 milyarın var, o kadar fiziki altının var, efektifin var varoğlu var.. git sen faydalan o faizden.. hayır, hem dövizini bozdurana kızacaksın, hem yabancının swap açarak TL faizinden faydalanmasına kızacaksın, sana göre döviz hep yükselmeli- çünkü öyle olursa krize gideriz, kriz katalizör olur, lübnan oluruz arjantin oluruz, sümme haşa afganistan oluruz
yerli bireysel yatırımcının bu faizden faydalanacak bayaa bi yığınağı var, yabancıya tanınan limit ise aylık 8-10 milyar bi para.. swap limitleri arttırılsın diye baskı yapıyorlar, ikide bir bloomberg haber geçiyor -arttırılasıymış- piyasa coşuyor.. yerli yemiyosa, müsade edin biz yiyelim diyolar
suni hikayelerle yürüyen bir borsa .. ama düsüsü de cıkısı da kimse bilemiyor mesela banka rallisinde kim vardı 4 x yaptılar simdi yanlar düsüyor ama kimse neden düsüyor cevabını bulamıyor .. valla ben son 7 sene de su dönem kdr kaotik ortam görmedim net bir sey yok ...
pıst 100 de geçen hafta belirttiğimiz benim banta geldik 10570 vurduk 16 barı bunun altında olursa 240 dk graflarda bozulur günlük grafa bakmaya başlarız daha aşağı bantlar konuşuruz onlarıda daha önce paylaşmıştım.
Karakemal ekonomi yapılan programla ilgili sen fazla yorum yapma istersen KKM için söylediklerin duruyor övüyordun o zamanda aynı ağızla burada yazıyordun o KKM yi çıkaranlara br tane birşey yazmayıp şu gelirse şu olurdu yazmak boş muhabbet burada.Önce yanlışları yanlış yapanları yaz sonra gelecek olanlarla ilgili sallarsın
bu petkm de neden ilk 5 kurumun lotları esit gibi aylardır n adına ugrasıyorlar ki
Tüm ülke yükselişe odaklanmış.Ne de olsa AKIL ,DOĞRUSAL DÜŞÜNÜR.
Yükselse de düşse de planımız var...:)
ülkeyi bilemem sn ABKA.
"Kapanışmetre"'de 4 yükseliş 11 düşüş tahmini var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...57694&page=607
Bozkurt reis senin solungaçlar var. Aşağı in de bi bak kayış mı koptu
BlackRock'ın 20 milyar dolarlık ETF'si dünyanın en büyük Bitcoin fonu haline geldi
BlackRock Inc. şirketinin iShares Bitcoin Trust'ı, yılın başında ABD'de listelenmesinden bu yana
toplam varlıklarda neredeyse 20 milyar dolar toplayarak dünyanın en büyük Bitcoin fonu haline geldi.
Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, borsa yatırım fonu Salı günü 19,68 milyar dolarlık
token tutarak 19,65 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust'ı tahtından indirdi. Üçüncü en büyük
fon ise Fidelity Investments'ın 11,1 milyar dolarlık fonu.
https://i.hizliresim.com/2nei2gx.png
daire içindeki bölgemiz 240 dk grafa göre oklu bölge benim meşhur bantım 10570 şuanda 16.00 kadar savaş verilip karar çıkacak bant benim graflarda bu bölge altı kapanışlarda günlük grafta ara destek bölgesi 10400 ler var gündemde bakalım kim vaz geçerse o tarafa sert bir hareket olabilir benim seneryomda