Başka yerdende mi virmanlamışlar?
Printable View
Başka yerdende mi virmanlamışlar?
Hocam neden konunun dışında olsun bu gayet de konunun göbeğinde. Paynetin halka arzı en az 2 senedir bu forumda konuşulan tartışılan bir konu.
Bu konuda büyük bir beklentimiz de var açıkcası. Ancak benim görüşüm , Paynet henüz halka arz edilecek bilanço büyüklüğüne kavuşmadı. Şu anda halka arz edilirse ucuza gider. O yüzden ben en azından 2023 sonrası böyle bir hareket beklediğimi çok yazdım burada geçmiş senelerde.
Yani Paynetin komple satışı , yada bir kısmının satışı , yada halka arzı mutlaka gündeme gelecektir ama en az 2 sene sonra. Paynetin net karının ve öz sermayesinin belli bir büyüklüğe kavuşması beklenecektir.
Ama tabii ki Türkiye pazarına girmeyi düşünen bir yabancı , şu anda deli bir para teklif ederse , o zaman 2 sene daha beklemenin alemi yok tabi. Bu da tabii ki arenayı pozitif etkiler.
Brightstar olayına gelince. Ben Brightstarın 1-2 sene içinde tasfiye edilip faaliyetine Arena içinde devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü aynı alanda faaliyet gösteren 2 firmaya ne gerek var. Brightstar'da Arena dışında bir ortak daha olsaydı bu çok mümkün olmazdı ama Brightstar'ın %100'ü Arenaya ait , ve yaptıkları hemen hemen aynı. Ne gerek var 2 ayrı kurumsal kimliğe.
Zaten Brightstar'ın alınmasındaki amaçların biri de sinerji oluşturmak. Aynı şekilde kalırlarsa bu sinerji düşük kalır. Maksimum sinerji için tam konsolidasyon lazım.
Hocam fon neden aktiften almıyor?
Aşağıya fake alış koymuş da olabilir, hisse teknik olarak haftalık 14 üstü kapatmalı gitmesi için.
Fon neden yapmıyor bu hareketi anlamış değilim.
Biraz işkillendim
Enteresan işler oluyor arkadaşlar.
Çarşamba sadece İnfo'dan almamış yatıırm fonları. Ak yatırım , QNB ve başka kurumlardan da almış.
Citi de sadece BofA aracılığı ile almamış başka yerlerden de almış.
Çarşambanın AKD'si ile takası arasında derin farklar var.
Hayırlısı bakalım Yatırım fonları aldıkça alıyor.
Fonlar alırken de satarken de böyle kalın lotlar yazarlar genelde. İlk alışları aktifden yaptı dün de bugün de.
Yani mesela bugün hisse 13,73 iken , 13,80'e yolladı emri , aldığını aldı gerisi kaldı pasifde.
Eğer hisse 13,80'den çok uzaklaşırsa belki o zaman yukarı çeker alışı. Bir de farklı fonlar var sanırım tahtada. Birden fazla fon alışta bence.
İnfonun tarzı böyle demek ama başka fonlar daha küçük miktarlarda aktifden alım yapıyor olabilir.
https://i.hizliresim.com/mw0lks4.jpg
Pimi çekilmiş el bombası gibiyiz şu an.Kademeler işlemli şekilde yukarı yönlü harekete hazırlığı gösterir gibi.
Ytd
Ben Yazı yazarken patlamış bile 😃
Sakin şampiyon sakin... Acelemiz yok
Yiğitler çıksın er meydanına kim kiminle güreş tutacaksa izleyelim bizde.