Orası net! Bu cari açık ve yönetim anlaşıyla...ama soru ne zaman? Dediğim gibi 5-6 ay burda kalması sakat eder adamı
Printable View
Kanada'da CVE.TO diye bir sirket var.
https://www.cenovus.com/
Yanilmiyorsam gunde 75.000 varil ham petrol uretiyor, dogal gaz LPG gibi urunleri de var.
Gecenlerde, rafinerisi ve petrol istasyonlari olan Husky Energy'i satin aldi.
Milyar dolarlik isler.
Bunlarin uzmanlari bu cokusu goremiyor dimi ?
Cokus varmis.
Cokus, oaraya buraya yandas hakim atayanlarin planlarinda var.
Ben zamanında bizim borsa 5 cent ken dolar bazında düşüşe başladığında 2.2 cent den döner grafiğe göre tarihi dip falan diye bir ton analiz okurdum,şimdi 2.2 cent borsa için nerdeyse millet bayram yapacak,ondan sonra TL bazında yatırım falan filan.Yahu yan kağıtlar olmasa bizim borsa hala palavra.Yan kağıtlarda da ne katliamlar olacak borsayı az buçuk bilen herkes biliyor da neyse zamanı var daha.Hala bizim küçük buffet lar ordan atlasın burdan konsun,harikalar yaratmaya devam etsinler bir süre daha.Daha gazino kapanmadı.Yahu bu kumar nasıl bir şeydir kardeşim dünyanın karını etmiş adam bile masadan kalkamaz daha daha der,sonunda tüm parayı masaya bırakır öyle kalkar.
8.5 de ödemeler dengesi krizi konuşuluyordu veremezdin..
İçeriden haber alan Sıcak para dışında o hareketi kimse yapamadı zaten.
Dth grafikleri orada duruyor.
Valla reel piyasalarda katliam var,ben bir çok anlamsız intihar haberleri okuyorum.Gencecik insanlar intihar ediyor ve ana akım medyada haber falan olmuyor.Dolar faiz borsa şu bu bir yere kadar,kazansak ne kaybetsek ne ,bu iş artık çok tatsız bir yere gidiyor,acilen çareler düşünülmesi lazım.Artık 1929 buhranı benzeri bir şeye girdik te dile getirilmiyor.
Hakim'leri bugun atiyor adam, 2023'te degil.
Simdiden itirazlari icin yol yapiyor.
Sen hala dolar daha dusermi diye dusunuyorsan, bu dusunceyi gozden gecirmen lazim.
Dolarin yukselmesini isteyen biri degilim, ancak, adam resmen ben sizi soyacagim, dolari boz diyor.
Baska turlu okuyan var mi, varsa son 19 seneye bir baksin.
Nerden nereye geldik, askida ekmek bitti, simdi copten beslenmeye calisan onbinler var.
4.000 nufuslu mahalleye 3.000 icra gelmis, adam hala dukkanini kapatan esnaf gormedim diyor.
Buna inanip dolar bozacak olanlarin aklina sasarim.
Reisin dönemi bitti,o gidici,daha evvel de yazdım gitmeyecek olsa davutoğlu ve babacana parti kurdurmazlardı.İmamoğlu istanbulu alamazdı.Benim tahminim imamoğlunu hazırladılar,mağduriyet hikayesi ve zaferi de yazıldı,istanbulda da başarılı, onu başkan yaparlar.Ama artık bunun hiç bir önemi yok ,yolun sonundayız,harcanacak para kalmadı,satacak bir şey verilecek fazla tavizimiz de aslında yok,borçlanma kapasitemiz de gavurların iki dudağı arasında bu ekonomi ile özgür politik kararlar nasıl alınacak cidden aklım almıyor.
Kantarın Topuzu kaçtı artık...bu faizlere bu ülke hadi 2-3 ay daha dayandı diyelim...tekrar indirim başladığında dolar yine 8-8,5 arabalar evler tekrar zamlanacak vs olan halka oluyor...7 e geldiğinde ne düştü sorarım? Ama burdan yine 8 yapsın %25 zam yapmazlarsa adam değilim