Dagilalim beyler, su an icin dolar gaymenin ederi 5 kaat, 31 Marttan sonrasina bakacagiz...
Printable View
Dagilalim beyler, su an icin dolar gaymenin ederi 5 kaat, 31 Marttan sonrasina bakacagiz...
Nizada yok neye dikeliyor bu kadar ahali, Esenler Beşiktaş hattımı geciyor buradan?:notr:
Aynı adamdan aynı şeyi farkli başlıklar altında günde 100 kere okumaktan gına geldi, engelledim gitti, siz de yapın bir noktadan sonra haklı olup olmaması önemini yitirip sinir bozucu olmaya başlıyor.
Powell bile bu kadar sindiyse, sıkıntı beklenenden de büyük gibi.. bu sıkıntı doğudan geliyor hem de ağzından alevler saçarak..
Akbaba operayonuna powell da son bir destek attı.. ama temel politikaları değişmedi.. değişmez de.. her ne kadar konuşmasında veri odaklıyız dese de geminin rotasını 2013 de nereye çevirdiğini powell da biliyor..bu rota öyle kolay değişmez..
Akbabalar leşe hucüm ediyor 🙂
2019'da Global kriz riski vb. derken yabancı yatırımcılar bana göre uzun süredir TR gibi riskli EM'lerin borsalarından çıkmaya çalışıyorlar. Ama piyasalardaki malın 2/3'ü bunların elinde olduğundan sağlam alıcı gelmeden çıkmaları mümkün olmuyor.
Onlar da yüklü yerli talep gelene kadar piyasayı yükseltme yoluna gittiler. (Ne tesadüf ki TR'deki son yükselişte para girişinin ABD kaynaklı olduğu söyleniyor.)
Ve işte tam da bu noktada FED devreye girdi bana göre ve açıklamaları sonrası önümüzdeki günlerde tüm borsalarda oluşacak hareketle birlikte bizim gibi ülkelerin borsalarına gelecek yerli talebi yabancılar için ciddi anlamda çıkış fırsatı olarak kullanılabilir.
Sonuçta TR'de Merkez de kendi derdinden (yani açtığı short'lardan) dolayı kuru düşük tutuyorken bu durum borsada sattıklarını dövize çevirip çıkmak için altın bir fırsat sunuyor bana göre yabancılara.
Bu noktada önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilecek herhangi bir siyasi/politik gelişme (hatta bir Tweet vs. bile olabilir bu) bahane edilerek düğmeye basılabilirmiş gibi geliyor bana, aman dikkat.
YTD