Adam zaten azgın teke
Printable View
1- ayni seyleri yapip farkli sonuclar beklemek deliliktir demis einstein..ayni seyler oluyorsa farkli bi sonuc beklemeyin diyorum, tepe degerinden (4.20) asagiya dogru salinimlarda 3.95/98 falan diyorlar ya, mumkun degil durmaz..
2- iyi haber tepede verilir, iyi haberler geliyorsa mal cikiliyordur..(fuze, kimyasal silah)
3-herkesin yaptigi dogru ise kim kimden para kazanacak.? herkesin bildigi bilgi coptur, merly biliyormus mesela aciga mali dosemisti borsada, trump delisinin tweetlerinden once..
4-teknik indikatorlere , macd,rsi,bolinger bandi, mfi degerlerine bakmadan veya beklentisi olmadan kagit almam..mantikli davranarak bu isten para kazanamazsin, fuze tweetinden sonra konya 215 e saldi kagidi (bugun 246.5 yapti), kalan paranin yuzde 30 una alis emri verdim vermedi (para volatilitede bir anda kazanilir mantigi) ayni sekilde aslanda da..
5-gun ici elimde en fazla 5/6 senet olur , gun sonu max 3 senetle ve nakitin yuzde 60 i elimde kalacak sekilde kagit alirim, pacal yapmam gerekiyorsa da oyle zirt pirt almam..
6-buradakilerin dolarindan bana ne, kar etseler bana ne zarar yazsalar bana ne.? her dusunceye saygi duyacak herkes, senin poza uymuyor diye buraya yazamazmis.? bak sen..! e sen dolarda yukselis kacinilmaz diyorsun bunun zitti bi dusunceyi niye kabullenmiyorsun..ben bunlarin dolar 3.41 e dustugu anki hallerini bilirim, dokunsan aglayacaklardi, power falan kendini daga tasa vurmustu..:) psikoloji falan yerle yeksandi bunlarda, bakma simdi boyle olduklarina..
7-tepeden mal yikma egilimi var gibi hissediyorum, tam net degilim lakin bunlar yuzunden mala giren olur 5 ay tasitirlar dolari hem zamanlarina hem sagliklarina yazik olur; bunlara yine bi sey olmaz ort dusuk..ben buraya veya diger topiklere yazarken bir gram menfaat veya cikar gutmeden yazarim..
son olarak;
para piyasasinda para kaybedilmez, zaman kaybedilir; sabirsizlardan sabirlilara para aktarimi olur hepsi bu..
saygilar..yarismaya 3 hisse yazdim ; 50 bin tl oldugunu varsayalim bu ucunun toplaminin; haftaya cuma bi daha bakalim, iyi geceler..
Geçmiş görüntüyü sesi yaklamaya gerek yok yaratıcı beyin vermiş onu doğru kullanıp yalan söyleyenin yalanını anlarsan din şarlatanlarının gerisine tekmeyi atarsın .Hele hep bana hep bana yarabbi şükür deyip peki bana niye yok diye soranlara FITRATIN öyle diyen EN büyük yalancılara tekme bile az gelir direk dar ağacı.
Biraz hayal alemi. Temennilerinizi yazmışsınız. Kötüden örnek olmaz derler. Bende mütedeyyin biriyim. Amma velakin bu dönemde ki örnekler örnek değil çünkü inandıkları ile yaptıkları taban tabana zıt. 4.11 civarından verdiklerimi mb 'sının kararına göre yönlendireceğim.
Ben söyle düşünüyorum, eğer büyük başlar insider trading yapıp birilerine bir şey fısıldamışsa Dolar 25 Nisana kadar ( bizim dışımızda olağanüstü gelişmeler olmazsa) düşer hatta 4 e bile gelebilir ve MB ( pek olasılık vermesemde) %50 gibi bir artış yapsa Dolar 3.90 lı seviyelere bile gelebilir. Bu benim düşüncem, umut fakirin ekmeği niyetine , oralara gelsinde şöyle okkalı bir LONG opsiyon yapalım baabında, yoksa MESİH gökten inip bana fiziki Dolarlarını sat daha da düşecek dese yine satmam. Birileri yüzünden bir ülkede güven bir kere kayboldumu o birileri ağızlarıyla kuş tutsa kimse artık ( normal zekalı insanlardan bahsediyorum) onlara inanmaz...
USDTRY - SAATLIK -
Yesil bolge icerisinde ne kadar uzun sure kalirsa yukari yon icin o derece guclenmis olacak. (4.04 - 4.11)
Herkese iyi bor haftasonu diliyorum
[IMG]http://666kb.com/i/dsmghstct32agpanj.png[/IMG]
Bu da yalan olmuş..:)
https://i.hizliresim.com/p6OXqa.png
Sat vermeyen en yakın periyot günlük. 4.01 altında günlük kapanışta sat verir sistem..
https://i.hizliresim.com/EPjrzz.png
Yılbaşından önce 3.96 dan 4.20 yapmak yerine 3.70 lere çekilip 4.20 yaparak ciddi marj bıraktı.Yine bir hayırseverlik yapıp 3.90 dan 4.40 marjı yapamaz mı? Güzel saçlı insan garibanları sever,garibanları kollar,yakışır saygıdeğer abimize.
http://www.mynet.com/haber/dunya/son...lama-4017714-1
ABD SURİYEYİ VURMUŞ BU DURUMDA DOLAR PAZARTESİ NE YAPAR
**** Ankara'dan ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye operasyona karşı ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada "Bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz. Operasyon tüm insanlığın vicdanına tercüman olmuştur" ifadelerinde bulundu.
****Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' derken Parlamentonun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin ise, 'Rusya bu yaşananları saldırganlık eylemi olarak görmektedir' yorumunu yaptı.
Bundan böyle bizim durumumuz iki cami arasında binamaz bir durum olacaktır.
Batı ile Doğu bloku arasında tost durumunda şaşkın kalacağız.
Hemen her konuda olduğu gibi.
Omurgasız duruşumuz nedeniyle.
Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız Kürt Federasyonu istemiyoruz ama Esad'a karşıyız.
Rusya'yla hem Suriye'de hem de ekonomik ilişkilerde kankayız ama dünkü olayda birden onunla terso kalabiliyoruz.
Çok çalışmamız lazım çokkk.
hristiyanlar ne zaman ortadoğuda bir yerleri vursa biz müslümanlar memnunyet duyuyoruz neden acaba
Sorun yok..çok sıkıştırırsa Rusya, açıklama düzeltilir..
Fırat kalkanında da böyle olmuştu..hareket başlangıcında esas amacımız Esad'ı devirmek dedi CB..Putin müdahale edince, ertesi gün sözlerini düzeltmek zorunda kalmıştı..
Neyse bugün ki açıklama çokta vahim bir durum arzetmiyor sanırım..
Monşerler gittiğinden beri böyle..yapcek bir şey yok..:)
Ya da sıkışırsa Batılı devletlere; " Putin beni aldattı."..deyip işin içinden gene sıyrılıverir...
Liste çok uzun malum.
Reis in ağzından düşmeyen meşhur şiirinden bir dize.
ANCAK DOĞRU OLURSAN KAZANIRSIN,
ANCAK DİK DURURSAN KAZANIRSIN,
RÜZGARA GÖRE EĞİLEN, RÜZGARA GÖRE YÖN DEĞİŞTİREN,
KALIBA GÖRE ŞEKİL ALAN, İLKE TANIMAYAN, ÇİZGİ TANIMAYAN,
AHLAK VE EDEP TANIMAYAN HİÇBİR MÜCADELE ZAFER KAZANAMAZ,
BAŞARI SAĞLAYAMAZ, MENZİLE ULAŞAMAZ.
Şiirdeki sözlerin tersi hareket ediyoruz. duruma göre şekil ve yön alıyoruz. daha 2 hafta önce RUSYA ve İRAN liderleri ile üçlü zirve sonrası el bireştirip Batıya ayar veren siyaset şimdi hemen rüzgarın yönüne göre yön değiştirip RUSYA ve İRAN ı satmak üzere.
Sizler şunu hiç anlamadınız sanırım EMEVİLERDEN bu yana siyasal islam beladır bu BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kandil gecesi yapılan saldırıdan sanırım bi tek bizim dişileri bakanlığı mennun kalmış
1$ bile YAZILIM ihracatı olmayan adamı TÜSİAD ın başında görmek ayıp. KOÇ SABANCI VESTEL ENKA TEKFEN KİBAR gibi ihracatçı adamlar varken, distribütör dağıtımcı ithalatçı betoncu adamlar işadamıyım diye geçişmesinler boşuna.
4. Sanayi devrimini ithal edip ithalat olarak kakalayacağı yazılım donanımlarla yaptıracak herhalde. :) Yazılım şirketi kurup kaç dolar ihracat yapmış bu arkadaş? :)
Bilecik: 4. Sanayi Devrimi kararlılık isteyen bir ekip işidir
https://www.dunya.com/ekonomi/bileci...-haberi-411574
Dernekçilik ayrı bir zenaat ve uğraş...
İzmir'de işadamlarını temsil eden kuruluşların bazılarında serbest meslek erbabı biri yıllarca başkanlık yaptı.
Sanayi Odası Başkanlığını bir kaç dönem İBM bilgisayar satan biri yaptı...
O kadar işadamı da seyirci.
Zaten bir çok önemli sanayici ve işadamı kendi gruplarını temsilen seçtikleri birini yollarlar bu kuruluşlara...
Uzaktan kumanda.
koç, zorlu hiç ithalat yapmaz, tabi bu değerli kişilikler kendi ürettikleri yarattıkları ford fiat gibi markaları dünyaya kazandırmıştır, çinden gelen ithal parçaları birleştirip sümme haşa televizyon imalatı falan yapmazlar
yav arkadaş bir şey yazmadan önce 2 dakka araştırma yapın bari. o bahsettiğin adamların ürettiği şeylerin %80-90ı ithalatla üretiliyor.
yemin ediyorum şaka gibisiniz.
İhracatçının ürününü üretmek için ithalat yapması ayrı bir konu...
Bu durum onun ihracatçı vasfını değiştirmez.
Tümüyle yerli üretimle ihracat yapan kaç sektör vardır acaba?
Tarım, turizm, madencilik olsa gerek...
Onlarda da gene bazı hammadde, yardımcı madde, ya da teçhizat ithaldir...
tartışmaya girmem, herkesin kendi görüşü var. trnin kendi araba markalarını çıkaramamasının üretilmemesinin yegane sebebi bil fiil trdeki yabancı markaların üretimini yapanlardır
şu zamanda da artık araba üretmek katma değerli olmaktan çıkmıştır elektrikliler hariç zaten.
bu şahıslar hep dünyanın en zengin 500-1000i arasında olmalarına rağmen neden türkiyeyi fason imalat cenneti haline getirdiler? neden kıllarını kıpırdatıp karlarından feragat edip adam gibi arge yapmadılar?
başka yerde bu kadar korumacılık altında olup bu kadar teşvikler alan adamlar çoktan kendi markalarını oluşturdular kendi sistemlerini kurdular. hala da en çok şikayet edenler kendileri ağlayan kendileri.
adam yıllardır buzdolabı yapıyor en pahalı parça olan el kadar kompresörünü öyle veya böyle ben bunu yapacam deyip yapmıyor geliştirmiyor?? al çinden tak dolaba.
kar edemeyiz deyip deyip ithal et sonra dön dolaş ağla. mantalite hastalıklı. hep bana hep bana. zaten zamanında treni kaçırmış- ülkeye treni kaçırtmışsın.
sanki amerikada almanyada vergi yokmuş gibi hava yaratıp milleti uyutmaya devam et....
gözümde merdiven altı atölyede nike'a tişört üreten adamdan farkları yok. aynı kapıya çıkıyor.
gelip erol bilecike sarmak hata...
Ben tümüyle teknik, teorik bir düzeyde itiraz ettim yazdıklarına...
Sen başka şeyler anlatıyorsun ki o konuda aynı fikirde olabiliriz...
O başka...
Ona bakarsan iPhone da komple ÇİN de üretiliyor.
Önemli olan katmadeğerin ne kadarının sana kaldığı ve yaptığın işlemin ne kadar insana ekmek yedirdiğidir!
iktisat bilimi insanın mutluluğunu arayan bir bilimdir. mutluluğun ilk kaidesi işsizlik azalmasıdır.
ihracat yapan her adam mutlaka ara mal kullanır. :)
ona bakarsan MERCEDES ve BMW de Almanyada ürettiği araba parçalarının çoğunu TÜRKİYE den alıyor. Ama kaymağını onlar yiyor. :)
TOFAŞ motor hariç herşeyi Türkiye de üretiyor. Yerli bir üründür. İhracat şampiyonudur. KOÇ grubu gibi 10 tane grup olsa zaten cari açık diye bir şey kalmaz.
Damat Ferit gibi ithalat yapıp milleti VW ve SKODA ithalatçısı yapmadılar.
TÜSİAD başkanı Bilecik gibi Bilgisayar Yazılımı Donanımı ithal edip içeriye satmadılar.
ihracat yapmayan adamın veya ithalatı azaltmayan adamın TÜSİAD ta işi olmamalı!
http://www.tofas.com.tr/tr/Arge/Resimler/Tarihce2.jpg
arkadaşım ben mühendisim maliyet analizi de uzmanlık dallarımdan biri. motor hariç değil. bir arabanın en pahalı donanımları;
- motor
- şanzıman
- abs
- esp
- diğer elektronik kontrollerdir. vs
geri kalanı şase sac ve lastiktir kabaca. şanzımanı şu anda bilemiyorum bir ara reno meganda bir seride trde kendi dizaynı şanzımanları denedi patladı diye biliyorum. o yukarıda yazdıklarımın hepsi, ithaldir. zaten otomatikse onlar külliye ithal.
burada stratejik olmayan biyel, segman, piston vs vs üretilir ancak bunların da hepsi yabancı bağlantılı,patent korumalı ürünlerdir sacın bile çoğu ithal. . sen burada tırmalayıp üretir, bunları üretmek için devasa enerji santral yatırımları, makine parkı yaparsın, çoğunu bunu sana üretme izni veren işverene ödersin. yurtdışına ihraç edersin motor üreten bunları sana geri satar. böylece yaptığın 100 birim ihracatın 80-90 minimum birimi ithal edersin. yoksa bmwye de porscheye de parça üretiliyor bursada
buzdolabında en büyük maliyet kompresördür gerisi ıvır kıvırdır,
elektronikte diyottan karta ithaldi, paneli işlemciyi falan saymıyorum. şu anda durum nedir hakim değilim bildiğim değişen bir şey yok batı cephesinde.
ayrıca bu kadar sanayi fetişi de iyi değildir. bana kalırsa tuzaktır. açıklarım ama yazmaya mecalim yok.
TÜSİAD ın ithalatçı distrübütör kanadının kalemşörleri de senin gibi düşünüyorlar. :)
Bu yüzden cari açık azalmıyor ve ortalık distribütör ithalatçılara kalmış. :) Damat Ferit gibi Erol Bilecik gibi. :)
dünyada her şey legonun parçaları gibidir. onu ordan alırsın bunu burdan alırsın, patentini koyar satarsın malı götürürsün. önemli olan fabrika sayısıdır ve işsizliğin azalmasıdır. bütün herşeyi üretmene gerek yok. zaten üretemezsin. önemli olan katmadeğerin ve marka değerinin ne kadarının sana kaldığıdır.
bu bayan Amerika da FED de çalışmış. KOÇ üniversitesinde Pirefesör hoca. Diyor ki siz sadece ham madde üretin. öyle marka değerli son rafa hazır ihracat hazır bitmiş ürün üretmeyin. Amerikanın menfaatini bozmayın. :) Yazının özü bu. :)
Selva Demiralp, Professor of Economics, Koc University. Former Economist at the Federal Reserve Board
Cari açık nasıl azalır?
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...alir--2646867/
Tofaş'tan teknoloji atağı
Tofaş'ın Türkiye'de geliştirdiği bağlanılırlık teknolojisi "Fiat Yol Arkadaşım Connect'de; akıllı telefon ile otomobilin kapıları açılıyor, lastik basınçları, yakıt ve akü durumu takip edilebiliyor, ambulans hizmetine kadar birçok faydalı fonksiyondan yararlanılıyor.
https://www.dunya.com/sektorler/otom...-haberi-410731
Yüngül: Geleceğin teknolojisini bu topraklara getirmek için İsveç le savaştık
Vestel, geleceğin teknolojisini süper teşvik le Türkiye ye getirecek. Türkiye yi pil üretimi alanında dünyada sayılı, Avrupa ise tek büyük üretici konumuna getirecek bu yatırımın hikayesini anlatan Yüngül, Önce Polonya sonra da İsveç bu yatırımı çekmeye çalıştı, çok mücadele ettik, kazandık dedi.
https://www.dunya.com/sirketler/yung...-haberi-411419
sanayi,tarım, hayvancılık trenleri çoktan kaçtııı,paralar betona gömüldü. o yüzden DOLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ!
Aynen. Döviz yükselsin, Faiz asla artmasın!
ithalatçı distribütör TUSİAD çılar nalları diksin. Yurtiçine iş yapan BETONCULAR ın iş yaramaz olanları temizlensin.
her dayak iyidir. dayaktan sonra toparlanılır. yıllardır 1$ ihracat yapmayan adamlar iş adamı diye tanıtıldılar!
o adamların hiç biri batmayacak hepsi zaten isviçrede dubaide st tropezde yükünü tutmuştur. üçün birini halk alacak farkında bile değilsiniz... yazık yav... zorluyu koçu şarık'ı şakşaklamaya devam edersiniz. ithal ikameci kalkınma nedir, nasıl yapılır önce onu öğrenin bir...
tempra nerede? efsane idi:) bence parça birleştirmek örnek gösterilecek birşey değil..ona bakarsanız doğuş holding garantiyi yurtdışına sattı bu da bir ihracat..ihracatçı şirketlerin parası nereye gidiyor ona bakmak lazım. ithalatçı dediğin adam da parasını bu ülkede harcıyor bu ülkede personel istihdam ediyor. ayrıca ithal etmek onların suçu deil ben de vw e binmek isterim kıytırık renault ve forda bineceğime, vw olmasa hala saçma arabalara biniyorduk. Şimdi renaul ford da iyi arabalar yapmaya başladı. O ithalattan devletin kazandığı vergiyi de bir hesap et ayrıca.
Bu başlıkta çok bilen adam havalarından geçilmiyor.
Burada eğleşenlere öğretici üslupta ders verme gayretleri.
Bir tutam biberi var dünyadan haberi var cakaları.
Buradaki insanları hacıyatmaz, cahil, bir moktan anlamaz kabul etmeler...
Neden böyle bilemiyorum.