doların 3'den 4'e gidişi 2.5 sene alırken..4'den 5'e gidişi sadece 4 ay sürmüş..
Printable View
doların 3'den 4'e gidişi 2.5 sene alırken..4'den 5'e gidişi sadece 4 ay sürmüş..
İşin başını yakalayamayan birinin içine düştüğü durumu çok iyi anlıyorum. Ben size Dolar alın falan diyemem ama ben Dolara yatırım yapmaya niye başladığımı size anlatabilirim. İşlerin çok kötüye gideceğini düşündüm kendime şu soruyu sordum , `umutabi senin için ne önemli ? Tüm paranın BADEM olma olasılığımı yoksa alın terin tasarruflarının hiç getirisi olmasa bile güvende olması mı ? `Özet olarak benim yatırım kararımda KORKU ve ENDİŞE hakimdi sizin durumunuzda bu yoksa en iyi bildiğiniz yolda devam edin , sakın başkalarının goygoyuna , yönlendirmesine itibar etmeyin.
Dolar mevduat faizi yerine, yaklaşık %10-%12 getirisi olan dolar bazlı 4-5 yıllık banka eurobondları daha cazip değil midir?
Gece gunduz hesabımdan "ach posta ekstresi" adi altinda bir kez kesinti yapılmış ufak bir miktar bu kesinti nedir bilen varmi?
Herkes vadeli altın mevduat hesabında sanırım.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...caaf9131ee.jpg
İş pörtföy para piyasası fonu mevduat eşdeğeri 20% nin üstünde.
Haftanın ilk oranı benden gelsin
ICBC
35 gün vadeli
62.5k usd
4.90 a temdit bağlandı.
https://www.youtube.com/watch?v=Z4Bl...ature=youtu.be
Durum vahim...
Syg,
2 yıllık gösterge tahvil %22.50
2019 Nisan'da IMF gelir..
IMF adini duydugunuz anda doviz ve faizde tepe, borsada dip ulasilmis olur, hatta dipten donmus bile olablilir gelecegi satin aldigi icin.
Syg,
2 yıllıkta işlem hacmi çok düşük o nedenle volatilite oluşabiliyor. %22.50'ye sadece 50kTL'lik ufak bir işlemle sıçradı, Sonra yine benzer ufak bir meblağ ile indi.
Ancak 10 yıllık tahvil öyle değil hacim var ve %19.51 ile tarihi seviyelerde. İşte bu kısım çok can yakabilir.
millet herhalde yastık altındaki dolarları bozdurdu.....
5.1424
Crash tüm HIZIYLA otobanda.!!
Stagflasyon Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!
genelde hep böyle oldu.. piyasalar da yaratılan bu dalgalanmalar küçüklerin kaybetmesi, (genelde) büyüklerin kazanması (genelde) için, çok profesyonelce düşünülüyor , sosyolog, psikolog vs bilim adamlarından bu konuda ciddi destek alınıyor vs diye düşünüyorum. imf geldiğinde büyüklerin çoktan pozisyon almış olacağı çok doğru bir tespit. çok haklısınız.. tavsiyelerinizin devamı herkese faydalı olacaktır.
Meşhur ikilem devrede, hangisi tutulacak hangisi serbest kalacak.
Şartlar böyle giderse faiz tutulacak.
Şu durumda kur istense dahi tutulamaz gibi gözüküyor ve çok riskli.
Verdiler gazı verdiler mehteri.!!
TL cilerin paralarını dondurma gibi erittirdiler.!!
ucuz olana yönelin deniyor ya
sanıyorum bu gidişle ucuz olan yine dolar
rezilliğe bak 5.14
https://www.bloomberght.com/haberler...on-lirayi-asti
tl yi mi kast ediyorlar ? eğer toplam tasarruf ise doların yükselişi tasarrufları 1 trilyon üzerine taşımıştır diye düşünüyorum.
an itibariyle dolar/tl 5.1475
Sen bu kadar ABD ve AB ye yüklen..
sonra git IMF le anlaş..
Olmaz..
Ben hala iddia ediyorum IMF ihtimal dışıı..
H ı z l a fakirleşmeye ( devala ) devam ediyoruz.Çaktırmadan gıdım gıdım deval ile batıyoruz...
durum hiç iyi değil. Süreç İran'da başladı bile.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/i...kuyor-40914001
Sıra bize geldi. ABD'nin İran ambargosu ile Dolar/TL 'de 6 tl yolu açıldı.
Durum bu şekilde gittiği sürece mevduatta %30 ve üzeri oranlar yakın gözüküyor.
Enflasyonun üzerinde, reel faiz marjı korunmalı.
amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları†adlı kitabından birkaç alıntı;
* kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
* sonra onlara arabalarımızı satarız..
* daha sonra bankalarını satın alırız..
* o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
* böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..
o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.
enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. plan böyle işler..
sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
“bize büyük borcunuz var. ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş milletlerde bizim için oy verin!.
elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!â€
ve bu arada;
sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..
Tl oranları merakla bekliyoruz 19.50 ye kadar olsun ama.
Dolarda 6 olur herhalde 19.50 kırılana kadar
2 yıllık %22.50 vurdu çekti.
10 yıllık %19.83 vurdu çekti.
10 yıllık tahvil faizi bence tcmb'den faiz artışı gelmeyeceğini fiyatlıyor.
usd bazlı bist 18.250 kadar gelerek yılın en düşük seviyesini gördü
Bahri bile dolardan zengin oldu. 5.07 den almıştı galiba