Sayfa 415/1252 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515915 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 3,313 - 3,320 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Şöle oluyor.Adam ayda 5000 kazanıyor. 2000 e geçiniyor,3000 i ile dolar alıyor.Dolar yüzde 10 artınca masrafları 2200 e çıkıyor 3000 TL ye aldığı dolar 3300 oluyor.100 TL net kar
    Tamam yılda 1200 tl kar var. Bu adam (mesela) hiç araba almaz mı? Bir yılda orta halli bir araba ne kadar artıyor dolar/Euro artınca? Arabası varsa benzin fiyatı artmaz mı dolar artınca?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Tamam yılda 1200 tl kar var. Bu adam (mesela) hiç araba almaz mı? Bir yılda orta halli bir araba ne kadar artıyor dolar/Euro artınca? Arabası varsa benzin fiyatı artmaz mı dolar artınca?
    Fiyat artışlarının çoğundan en fazla Doların kendi enflasyonu kadar etkilenirsin ( kaldıki bankada tutarsan o da olmaz çünkü Tl nin aksine pozitif Dolar faizi var ) yoksa Tl ciye göre Dolarcının Türkiyede enflasyonu yok. Dolar tutup korkudan bankaya bile yatırmayanlarda zaten bunun için Dolarda yoksa onlarda biliyor ki Dolar bazında servet artmıyor aksine azalıyıor .

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Fiyat artışlarının çoğundan en fazla Doların kendi enflasyonu kadar etkilenirsin ( kaldıki bankada tutarsan o da olmaz çünkü Tl nin aksine pozitif Dolar faizi var ) yoksa Tl ciye göre Dolarcının Türkiyede enflasyonu yok. Dolar tutup korkudan bankaya bile yatırmayanlarda zaten bunun için Dolarda yoksa onlarda biliyor ki Dolar bazında servet artmıyor aksine azalıyıor .
    Dolar bazında servet artmıyor aksine azalıyor demişsiniz ya :-) bunun farkında olmayan çok insan olduğunu düşünüyorum, gözlemliyorum. Syg.lar
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    bir öneri:

mesala 100 000 usd mevduatım var diyelim...
    100 000 usd.....683 050 yuan ediyor..
    1 yıllık faiz oranları ile (ıcbc türkiye) ile hesaplarsak
    100 000 usd....%4,9 oranına göre 1 yıllık faiz dönüşü...:104 900 usd ediyor.......533 123 tl
    683 050 yuan...%5,5 oranına göre 1 yıllık faiz dönüşü...:720 617 yuan ediyor.....536 139 tl

hesaplamayı https://tr.investing.com/currencies/try-cny-converter ile yaptım...günahı boynuna...

buradan şuraya geliyorum....vatanını seven ama ekonomimize maalesef güvenmeyen ve bırak kazanmayı esas kaybetmeyi istemeyen insanlar olarak doviz yatırımı yapmak zorunda kalıyorsak ABD DOLARI yerine YUAN İLE yatırım yapsak fena olmaz mı?trump buna ne der?USD hesapları yuan cinsine dönse gıcık olurlar mı?

esas soru ''benim hesap çarşıya uyar mı? ''artısı ,eksisi var mıdır? sizler ne dersiniz?

Yuan ticaret savaşları nedeniyle koyulan kotaları aşmak için tekrar devalüasyona gidecek.. Ve iş kızışırsa süperdevalüasyona gidebileceği konuşuluyor.. O yüzden yuan a para yatırmak çoook riskli.. Paran çöp olabilir.. Ya da illa risk almak istiyorsan Yuan nın süperdevalüasyonundan sonra alabilir ve mevduat yaptırabilirsin..

Yatırım tavsiyesi değildir...
    Son düzenleme : ekmekparası; 05-08-2018 saat: 12:39.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Erdoğan: Dış borçlanmada Çin piyasasına açılım yapılacak.
    Erdoğan'ın bu demeciyle kamuoyuna seçeneksiz değiliz mesajı veriyor ama AKP hükümeti Çin konusunda yakın zamanda bir sınav vermek durumunda.

Çin Halk Cumhuriyeti Şam Büyükelçisi Qi Qianjin ülkesinin Suriye politikası konusunda önemli açıklamalarda bulunmuş. Ana başlıkları şöyle;

- Çin'in Suriye hükümetinin toprak bütünlüğünü sağlama çabalarına yardım etmeye hazır olduğunu, bu çerçevede Suriye'nin "terörle mücadelesi"ne desteklediklerini ifade etti.

- Büyükelçi hükümete karşı savaşan güçler arasında Çin vatandaşı Uygurların da bulunmasından üzüntü duyduğunu belirtirken, Çin askeri güçlerinin Suriye askeri güçleri ile ilişkileri güçlendirmeyi umduklarını ekledi.

- Büyükelçi gelen soru üzerine Çin askeri güçlerinin İdlib ve Ülkenin diğer bölgelerinde bir şekilde Suriye askeri güçleriyle birlikte 'terörist'lere karşı savaşmaya istekli olduklarını ifade etti. Bu konudaki son kararın siyasiler tarafından verileceğini belirtmiş.

http://www.atimes.com/article/china-...ke-territory//

Suriye kükümetinin ülkenin güneyini isyancılardan arındırdıktan sonra İdlib'e yöneleceği tahmin ediliyor, bu bölgeye artan askeri sevkiyat da bu ihtimali güçlendiriyor. Bölgedeki TSK kontrol noktalarının Suriye'nin bu planlarına engel olacağı düşünülse de, bölgenin çoğuna hakim cihatçı unsurların BM,ABD,AB, Rusya ve Türkiye tarafından 'terörist' sayılması, Suriye'ye bölgeye müdahale için meşru bir gerekçe sunmaktadır. Astana sürecinin de hiç bir şekilde meşru Suriye hükümetine karşı "terörist" unsurlara koruma sağlayacak şekilde yorumlanamayacağı da açıktır.

Batı ittifakı içindeki konumu her sarsıldığında sarıldığı Avrasya kartının çok inandırıcı olmadığını, AKP'nin Türkçü-İslamcı tezlerinin Avrasya'nın iki önemli aktörü Rusya ve Çin için rahatsızlık kaynağı oluğunu başlık altında bir kaç kez dile getirmiştim. Sosyal demokrat bir iktidar döneminde bir nebze şansı olan Avrasya'ya yaklaşma politikasının AKP iktidarında imkansız olduğunu bugün Suriye sahasında yaşanan gelişmelerle görebiliyoruz.

Suriye'deki cihatçı uygurların ülkeye Türkiye üzerinden geçtikleri de bilinen bir gerçek. Yarın İdlib'de çatışmalar başladığında Türkiye'nin Batı ittifakına karşı yükseltmeye çalıştığı Avrasya kozu da sorgulanmaya başlayacaktır. Bu sürecin sonunda ülke ekonomisinin dibi bulması muhtemeldir, belki de hayrımıza olur bu gelişme. Çünkü dibe ne kadar kısa zamanda inersek o kadar kısa zamanda çıkma şansımız olacaktır.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Dolar bazında servet artmıyor aksine azalıyor demişsiniz ya :-) bunun farkında olmayan çok insan olduğunu düşünüyorum, gözlemliyorum. Syg.lar
    Sayın kafkaf, yalnız bu durum son 3 -4 yıldır Tl de kalanların misliyle daha fazla servet kaybına uğradığı gerçeğini değiştirmez. Saygılar bizden olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Nurol bono 20,75 mevduat karşılığı mı bono faizi mi?

Yazılarım tavsiye niteliğinde değildir
    tabiki hem aktif hem nurol %20 ve üzerinde şuan
    %20 vermeyen faizi kabul etmemeliyiz artık
    Gün mevduatçının direniş günüdür
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın kafkaf, yalnız bu durum son 3 -4 yıldır Tl de kalanların misliyle daha fazla servet kaybına uğradığı gerçeğini değiştirmez. Saygılar bizden olsun.
    Haklısınız, son 3-4 yılda TL'deki devalüasyon muazzam oldu.

Sayfa 415/1252 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515915 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •