Ben olumsuz algilamadim. Ülkede her an her şey olabileceği için oldukça temkinli konuşmuş. Kurumsallik budur zaten
Printable View
Bir cok hisseyi inceledim, cusan alinabilir cikti. Iki ay once onbinlot al sat la bir kac bintl kar olusmustu. Ve fiyat 10 lardayken , tamda asagi donmeden satmisim.aluminyum fiyatlari epey yuksek . Normal degeri 13 tl gibi . Takipteyim. Yatirim tavsiyesi olamaz ,bu isin uzmanlari var onlara danisin.
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: İhtiyacımız olan hammaddenin %55'ini Rusya'dan sağlıyoruz
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Arz-talep dengelenmeyince alüminyum fiyatları yukarı gitti
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Sektörümüzün ihracatı ciro bazında %70, miktarda %40 arttı
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Karılılıkta TL olarak 200 milyon TL'nin üzerine çıkmayı hedefliyoruz
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Kullandığımız kredileri hammaddeye yatırdık, doğru bir karar verdik
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: 2022 yılında ciroda dolar bazında %20 büyüme öngörüyoruz
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Özellikle fiyatların arttığı dönemlerde nakit ihtiyacı artıyor, döviz pozisyonundaki hakkımızı ihtiyacımız olan ham madde ihtiyacımıza kullandık
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Kur korumalı mevduata katılmadık, kaynağımızı emtia tedarikine ayırdık
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Bizim için kritik konu talep, talepte olası sıkıntı , gerginlik sonrası oluşacak durgunluk, sektör açısından sıkıntı yaratabilir
Çuhadaroğlu Metal/Aracı: Sektörde çoğu şirket yatırımlarla %30 kapasite artışına gitti, önemli bir noktaya doğru ilerliyoruz, kritik konular dengelenebilirse şirketimizde ve sektörde büyüme devam edecektir
Çuhadaroğlu/Aracı: Kur korumalı mevduata katılmadık, kaynağı emtia için kullandık
Arkadaşlar bu şirket bu yıl temettüyü açıkladımı?
Açıklamamıştı ancak sesinizi duymuşlar;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1010917
Sağol kardeş. kağıdı yok bende ama dikkatimi çeken bir şirket.
Son çeyrekte satışlardaki ve FAVÖK'teki değişim çok etkileyici. Ayriyetten firma yetkililerinin şirket ve sektörle ilgili gelişmeleri anlık olarak basın ve KAP önünde paylaşması da takdire şayan. Eğer talep tarafında ciddi bir sıkıntı gerçekleşmezse süprizlere açık bir kağıt olduğunu düşünüyorum.
Alüminyum fiyatları hisseyi nasıl etkiliyor arkadaşlar yorum yapabilir misiniz? Haberlerde gördüğümüz alüminyum fiyatları cusan için girdi midir çıktı mıdır? Teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla Alüminyum fiyatlarının artması hem artı hem de eksi, ama daha çok artı bir durum. Artı yönde olmasının sebebi, stoklar değerleniyor ve şirket stoğa sağlam para yatırdı. Ayriyetten artan fiyatlar, ciroyu dolayısıyla kar rakamını da artırıyor. Buraya kadar herşey olumlu. Fakat yükselen maliyetlerin ve fiyat artışlarının uzun süre daha artarak devam etmesi, ticareti yavaşlatacak hatta durduracak kadar yüksek bir merhaleye gelmesi durumunda (inşallah gelmez), artan fiyatların üreticilere de zarar vermesi beklenebilir.
Alüminyum fiyatları bildiğim kadarıyla hem girdi hem çıktı. Alüminyum külçeler alınıp, bunlar yarı mamul ve mamul haline getirilerek ürün/hizmet satışı gerçekleştiriliyor.
(Kaynak: https://cms.cuhadaroglu.com/uploads/...Ayl%C4%B1k.PDF )
CUSAN HAFTALIK TEKNİK ANALİZ
https://i.hizliresim.com/8w9fu69.jpg
https://tr.investing.com/equities/cu...nayi-technical
GÜNLÜK GRAFİKSEL GÖRÜNÜM
https://i.hizliresim.com/m1nt1xc.png
2021 yılı Net kâr'ı 93.307.827 lira. Bu elde ettiği kardan % 4,17'sini 16 Haziran'da temettü olarak nakit ödeyecek.
Yine 2021 yılı ilk 3 aylık bilançosunda 8.681.366 lira kâr açıklamıştı. Muhtemelen Mayıs ayının ilk haftasında
konsolide bilançolar gelecek. Bu üç aylık net kârını 2'ye katlamasını bekliyorum.
sabahtan güzel alımlar oldu.. çıtır çerez peşinde koşanlardan kâr satışı oldu.
Tahta sahibi biraz toplasın bakalım sonrası güzel olacak inşallah
Pisalar MB'nın faiz kararına odaklandı.
Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyor. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak. Bankanın faizi yüzde 14 te sabit bırakması bekleniyor.
Tahta sahibi beş para etmez. Ya acemi yada küçük yatırımcı düşmanı
Bir senedir hisse uykuda. Şirkette sahip çıkmıyor hissesine
Benim için boşuna zaman kaybı oldu
Vedalaştım benden uzak ol cusan
Enflasyon ve dolar karşısında milletin parasını eritti yazıklar olsun
2-3 sene taşıma sabrı olmayanın borsaya yatırım yapmaması, hele CUSAN, YKSLN gibi hisselerde hiç bulunmaması lazım. CUSAN’ın kuvvetli stokları, sektördeki gücü, tonaj bazlı büyüyebilmesi ve de alüminyum fiyatlarındaki artışların da etkisiyle 3 aylık bilançoların açıklanması ile rekor bir FAVÖK rakamı üretebileceğini kuvvetle ümit ediyorum. Son çeyrekte bile 100 milyonun üzerinde FAVÖK rakamı açıkladı. O zamandan bu zamana dolar yaklaşık %20 artmış ve alüminyum fiyatları da dolar bazında yaklaşık %20 artmış olsa, 2022/1 FAVÖK rakamı 150 milyon TL civarlarını bulabilir ki bu rakam hisseyi rekor seviyelere ulaştırmaya yeter diye düşünüyorum.. Kağıt kısa vadede hacimsiz ve rüzgar nereye eserse oraya gidiyor. Bir sene sonunda acaba bu kağıdın bu fiyatlarda kalabilmesi ne kadar mümkün olur?
Sanayi şirketlerinin içinde en ucuz kalmış olanlardan birisi cusan.
mali tabloları son derece iyi. F/K 'sı 6,10
Günlük RSI 66,38 Haftalık RSI 60,51
Temettü veren hisseler arasında oran olarak orta sıralarda
Teknik ve temel analizlerinde olumsuzluk görünmüyor.
Tahta yapıcının mal toplamasına yönelik baskı olduğunu düşünüyorum.
Uzun vadede kağıdın iyi yerlere geleceğinden şüphem olmasa da kısa vadede yön tayin etmek bence hiç kolay değil. Kağıt çok hacimsiz ve bazen birkaç bin lotluk alış-satışlarda bile 30-40 kuruşluk marjlarda hareket edebiliyor. Bu sebeple kağıtta teknik analiz yapmak insanı kuvvetle muhtemel ters köşeye yatırabilir. Bu kağıtta uzun vade duramayacak olanın iki yönlü de aldanabilmesi ihtimaller dahilindedir.
ihtiyacım olmayan bir meblağ ile uzun vadede bir miktar aldım ve dursun portföyde.
Yıl sonunda ki getirisine göre yeniden bir değerlendirme yaparız. Bol kazançlar
Sayin Blue Chip,
Sirketin PV sistemler icin yaptigi uretim hakkinda bilginiz var mi? Buradan an itibariyle nasil bir ciro kazaniliyor ve sirket tarafindan bir hedef konuldu mu? Uluslararasi yayinlara gore gunes enerjisi projeksiyonlari dahilinde ilerler ise onumuzdeki 20 sene boyunca toplam aluminyum uretiminin %40ini kullanacagi yonlu tahminler mevcut. Bu da sektor icin enteresan bir potansiyel gibi gozukmekte. Fikirlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
Şirketin PV sistemleri üretimi hakkında bilgim yok. Fakat düzenli olarak çıkardıkları dergilerde bu işi kafa yorduklarını gördüm. Şirket bu işin ne kadar içinde bilmiyorum fakat sektördeki ağırlık merkezlerinin yapı malzemeleri ve taahhüt işlerinde olduğunu düşünürsek, PV sistemlerine kayıtsız kalmayacaklarını tahmin ediyorum.
Üç ayda bir yayınlanan dergilerinin linki:
https://www.cuhadaroglu.com/trend-dergisi
İyi bilanço beklediğim az şirketten biri..
Bol kazançlar..iyi bayramlar..
@ahmetsarrgnn adresli uzman bir arkadaş tweet atmış.Gün yazmış artış oranı yazmış :))) ne yapalım şimdi saldıralım mı ?
Bu hisse ile hiç ilgim yok ama bu tür tweet atanlar hem suç işliyor hem yanıltıyor.Şimdi ben bu hisseyi alsam ve o gün dediği oranda artmasa direk mahkemeye veririm.Ya manüplasyon yada insider olayı var demektir.
Sağlıkla ve mutlu kalın.
Ek 28558
Güzel finansallar şu ana dek hisse fiyatına yansımadı...
Güzel bilanço hayırlı olsun
Zarar yazan hissemde düşüyor kar yazanda :yahoo:
Bunlar şimdi iyi gelen bilançoyu mu kutluyor? Bilancoya neresinden baksan bir falsosu yok, hadi diyelim beklenti bitti, bu şirketin başka bir potansiyeli yok mu bu piyasada bu kadar mı ediyor yani, hiç sanmam, ya işin altında bizim bilmediğimiz bir iş var yada piyasa akli melakelerini yitirdi