Sayfa 424/446 İlkİlk ... 324374414422423424425426434 ... SonSon
Arama sonucu : 3564 madde; 3,385 - 3,392 arası.

Konu: CUSAN - Çuhadaroğlu Metal

1. Sanayi şirketlerinin içinde en ucuz kalmış olanlardan birisi cusan.

mali tabloları son derece iyi. F/K 'sı 6,10

Günlük RSI 66,38 Haftalık RSI 60,51

Temettü veren hisseler arasında oran olarak orta sıralarda

Teknik ve temel analizlerinde olumsuzluk görünmüyor.

Tahta yapıcının mal toplamasına yönelik baskı olduğunu düşünüyorum.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

2.  Alıntı Originally Posted by blue_chip Yazıyı Oku
    2-3 sene taşıma sabrı olmayanın borsaya yatırım yapmaması, hele CUSAN, YKSLN gibi hisselerde hiç bulunmaması lazım. CUSAN’ın kuvvetli stokları, sektördeki gücü, tonaj bazlı büyüyebilmesi ve de alüminyum fiyatlarındaki artışların da etkisiyle 3 aylık bilançoların açıklanması ile rekor bir FAVÖK rakamı üretebileceğini kuvvetle ümit ediyorum. Son çeyrekte bile 100 milyonun üzerinde FAVÖK rakamı açıkladı. O zamandan bu zamana dolar yaklaşık %20 artmış ve alüminyum fiyatları da dolar bazında yaklaşık %20 artmış olsa, 2022/1 FAVÖK rakamı 150 milyon TL civarlarını bulabilir ki bu rakam hisseyi rekor seviyelere ulaştırmaya yeter diye düşünüyorum.. Kağıt kısa vadede hacimsiz ve rüzgar nereye eserse oraya gidiyor. Bir sene sonunda acaba bu kağıdın bu fiyatlarda kalabilmesi ne kadar mümkün olur?
    Tamamen katılıyorum size. İlk çeyrek bilanço geldiğinde çok daha net görmüş olacağız.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

3.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku

Günlük RSI 66,38 Haftalık RSI 60,51

Teknik ve temel analizlerinde olumsuzluk görünmüyor.

Tahta yapıcının mal toplamasına yönelik baskı olduğunu düşünüyorum.
    Uzun vadede kağıdın iyi yerlere geleceğinden şüphem olmasa da kısa vadede yön tayin etmek bence hiç kolay değil. Kağıt çok hacimsiz ve bazen birkaç bin lotluk alış-satışlarda bile 30-40 kuruşluk marjlarda hareket edebiliyor. Bu sebeple kağıtta teknik analiz yapmak insanı kuvvetle muhtemel ters köşeye yatırabilir. Bu kağıtta uzun vade duramayacak olanın iki yönlü de aldanabilmesi ihtimaller dahilindedir.

4. ihtiyacım olmayan bir meblağ ile uzun vadede bir miktar aldım ve dursun portföyde.
    Yıl sonunda ki getirisine göre yeniden bir değerlendirme yaparız. Bol kazançlar

5.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    ihtiyacım olmayan bir meblağ ile uzun vadede bir miktar aldım ve dursun portföyde.
    Yıl sonunda ki getirisine göre yeniden bir değerlendirme yaparız. Bol kazançlar
    Kağıdın uzun vadede üzeceğini düşünmüyorum. Hayırlı kazançlar inşallah..

6.  Alıntı Originally Posted by blue_chip Yazıyı Oku
    Uzun vadede kağıdın iyi yerlere geleceğinden şüphem olmasa da kısa vadede yön tayin etmek bence hiç kolay değil. Kağıt çok hacimsiz ve bazen birkaç bin lotluk alış-satışlarda bile 30-40 kuruşluk marjlarda hareket edebiliyor. Bu sebeple kağıtta teknik analiz yapmak insanı kuvvetle muhtemel ters köşeye yatırabilir. Bu kağıtta uzun vade duramayacak olanın iki yönlü de aldanabilmesi ihtimaller dahilindedir.
    Sayin Blue Chip,

Sirketin PV sistemler icin yaptigi uretim hakkinda bilginiz var mi? Buradan an itibariyle nasil bir ciro kazaniliyor ve sirket tarafindan bir hedef konuldu mu? Uluslararasi yayinlara gore gunes enerjisi projeksiyonlari dahilinde ilerler ise onumuzdeki 20 sene boyunca toplam aluminyum uretiminin %40ini kullanacagi yonlu tahminler mevcut. Bu da sektor icin enteresan bir potansiyel gibi gozukmekte. Fikirlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.

7.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Sayin Blue Chip,

Sirketin PV sistemler icin yaptigi uretim hakkinda bilginiz var mi? Buradan an itibariyle nasil bir ciro kazaniliyor ve sirket tarafindan bir hedef konuldu mu? Uluslararasi yayinlara gore gunes enerjisi projeksiyonlari dahilinde ilerler ise onumuzdeki 20 sene boyunca toplam aluminyum uretiminin %40ini kullanacagi yonlu tahminler mevcut. Bu da sektor icin enteresan bir potansiyel gibi gozukmekte. Fikirlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
    Şirketin PV sistemleri üretimi hakkında bilgim yok. Fakat düzenli olarak çıkardıkları dergilerde bu işi kafa yorduklarını gördüm. Şirket bu işin ne kadar içinde bilmiyorum fakat sektördeki ağırlık merkezlerinin yapı malzemeleri ve taahhüt işlerinde olduğunu düşünürsek, PV sistemlerine kayıtsız kalmayacaklarını tahmin ediyorum.

8. Üç ayda bir yayınlanan dergilerinin linki:

https://www.cuhadaroglu.com/trend-dergisi

Sayfa 424/446 İlkİlk ... 324374414422423424425426434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •