Sarı kafa sen teröristlere değil, kürtlere saldırıyorsun demek istiyor anlayana. Yarın bu yönde, açık konuşursa şaşırmam.
Printable View
Sarı kafa sen teröristlere değil, kürtlere saldırıyorsun demek istiyor anlayana. Yarın bu yönde, açık konuşursa şaşırmam.
Ya simdi ben kendimi yabancinin yerine koyuyorum. Onlarin bu ayrimi yapabilmesi kolay degil. Ustelik biz turklerin tamami bile bu ayrimi yapamiyoruz.
Sanki biz her seyi cok iyi beceriyoruz da adamlara laf konduruyoruz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bloomberg...
"Donald-Trump'ı-Destekliyorum listesi, Suriye'den kaynaklanan öfke nedeniyle kısalmaya başladı."
Haberin ilk paragrafı..
" ABD'den 6 bin mil uzaktaki bir etnik azınlığın kaderi, Trump'ın azil nedeniyle ihtiyaç duyduğu partili desteğini diğer bütün yanlışlarının ve skandallarının ötesinde bir ölçüde tehlikeye atıyor."
Bu da makale-haberin linki..
https://www.bloomberg.com/news/artic...ger-over-syria
Bu olay amerikada lobi olayının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
Olaya duygusal bakiyorsunuz. Politika bu. Isin ucunda cikarlar var. Herkes cikari neyse ona gore davraniyor. Guclunun gucsuzu ezdigi bir dunyadayiz.
Bugun bm de kimler veto etti. Rusya ve abd.
Daha gecen yil abd ile rahip icin dadasdik ekonomimiz mahvoldu. Yillar once ruslarin ucagini dusurduk borsa coktu, turizm oldu
Ama bugun bu iki ulke bizden yana durdu bm de
Filistin filistin diyorduk onlar bizim karsimizda yer aldi.
O yuzden cikarlar onemli. Eger teroru desteklemek onlarin isine geliyorsa desteklerler.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sonradan birleşmiş devletlerden oluşan ABD, güneyli devletlerin ayrılmak istemesine iç savaşla karşılık verdi ve nüfusun %2,5'unu savaşta kaybetti. Bugünkü nüfusuna göre 7,5 milyon kayba katlanmış demektir bu..
Şimdi aynı ABD, Türkiye'ye bölünmenin ne kadar güzel bir hak/hukuk/demokrasi/özgürlük olduğunu anlatıyor....
Dikermisin sabaha mı bırakırsın.!!..
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 277 olduğunu açıkladı.
Not: Etkisiz hale getirilen tam olarak ne demek. Öldürülen terörist sayısı anlamında mı?
Eğer öyle ise nasıl sayılmış tek tek. Uçakla ve topçu atışları ile öldürdüğün teröristlerin nokta sayısını nasıl biliyoruz. Teröristlerin tamamını ölü olarak mı ele geçirmişiz. Öyle ise cenazeleri nereye kimler defnediyor.
Gerçekten bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.
Amerika afganistandan çıkmaya çalışıyor bu mantıkla orada müttefiklerini bırakmayacaklar mı ?
Hatta birisi yazmış Türkiye 11 eylülde ilk tepki verenlerden ve afganistanda bizle beraber görev yapanlardandı diye.
Sosyal medya ve geleneksel medyada koparılan fırtınaya rağmen amerika zaten suriyeye karışmak istemiyordu. Zorla karıştı ve şimdi çıkmaya çalışıyor. Halkının çok umrumda olduğunu düşünmüyorum.
Sesinizin gür çıkıyor olması sizin çoğunluk olduğunuz anlamına gelmiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merkez Bankası, reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto ve avans faiz oranlarında indirime gitti.
Merkez Bankasının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Merkez Bankası tarafından vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 17,25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 18,25 olarak tespit edilmiştir.
Daha önce faiz oranları sırasıyla yüzde 18,50 ve yüzde 19,50 olarak uygulanıyordu.
Siz burada "Ya simdi ben kendimi yabancinin yerine koyuyorum. Onlarin bu ayrimi yapabilmesi kolay degil. Ustelik biz turklerin tamami bile bu ayrimi yapamiyoruz." dediniz.
Ben ise devleti yöneten hükümetlerden bahsettim. Teröristi kim, halk kim bunu ayıramayacak hiç bir hükümetin olduğununa inanmamızı beklemiyorsunuz değil mi?
Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nde görev yapan 29 Cumhuriyetçi Kongre üyesi, Türkiye’ye yaptırım öngören bir tasarı sunacaklarını açıkladı.
Tasarıya öncülük eden Liz Cheney, “Türkiye, bölgede Kürt müttefiklerimize acımasızca saldırdığı için ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalmalı†açıklaması yaptı.
Kongre üyesi Cheney yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye bir müttefik muamelesi görmek istiyorsa, bir müttefik gibi davranmaya başlamalı. Kürt müttefiklerimize yönelik saldırıları karşısında yaptırıma tabi tutulmaları gerekiyor†dedi.
Bakınız burada teröristler demiyor
Dünyaya kendini çiçek dağıtan sam amca gibi gösteriyor tüm dünyanın en güçlü ordusundan ziyade çok güçlü bir medyası var abc cnb Fox gibi dünyanın bütün bölgesine hükmeden bir emformasyon ağı var savaşlar artık sahada kazanılmıyor enformasyon ve algı yönetimi ile kazanılıyor şuan bile türk yargısını twitter ele geçirmiş durumda sosyal medya baskısı her halükarda galip geliyor ABD bir nevi Kürtleri terörist olarak görmeyip dünyaya meşru kılmaya çalışıyor sen ne kadar yok öyle değil bu PYD YPG terör örgütü de desen bunu kanitlasanda onlar terör örgütü olarak dünyaya göstermiyor muttefikimiz diyor sonuç olarak bu durumda biz işgalci olarak gorunuyoruz
https://www.youtube.com/watch?v=irBT-GU4kLE
HİÇ BİR ŞEY GÖSTERDİKLERİ GİBİ DEĞİL.İŞTE MİLLETTEN SAKLADIKLARI!(Sabahattin Önkibar
kactan satmisiz gundi bi incele bakam..
https://eksiup.com/p/hq259466hu9y?de...dtpdmH1N259467
marji ekle ustune kaca denk geliyor sen hesapla..
Tahtakale ayaklı borsa 5.89 fiyattan işlem yapadı dün
Kimse kimseyi yemesin.
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yeri gelmişken belirtmek istedim.. aracı kurumunuzla diyalog çok önemli.. ben mesela genelde hisse sattığımda eğer dolar alacaksam (uygun seviye kabulü) o takdirde t+2 de gelen hisse parasını beklemeden USDTRF isimli fonu alıyorum.. bir borsa yatırım fonu.. aynen hisse gibi işlem görüyor.. ancak aracı kurumlar t+2 de gelen paranızı gördükleri için spot alım/satım kotasyonu verebiliyorlar.. bu durumda mesela bankadan alacağın kur alış/satış 5.81 vs 5.85 ise aracı kurum size 5.82 vs 5.84 gibi daha dar bir spread verebiliyor.. yani aracı kurumdan almak daha avantajlı olabilir..zaman zaman uyguladığım bir senaryo..
şu anda iş bankası internet şubesi
USD Amerikan Doları alış satış kotasyonu 5.8111 vs 5.8519
4 kuruşluk yüksek bir spread.. daha düşük uygulayan bankalar varmıdır bilmiyorum bakmak lazım.. viopta neredeyse aylık vadeli kontratın ay başında (vade sonuna 30 gün varken) spotla başlangıçtaki makas farkı kadar mevcut faiz koşullarında..
4 kurustan asagi marj veren saglam banka yok..dolarin 7.20 ye ciktigi gun 30 kurus marj vardi..
viop kumar , yonu tayin etmek zor oluyor ve hatta bazen spottan daha dusukten isleme basliyor..
viop ile ugrasmak icin 9.30 da basina oturup 6 ya kadar kalkmaman lazim..
onumuzdeki 1 hafta sanırım kritik, haber akışından bunu anlıyoruz.. abd ve rusya daha realpolitik davranabilecekler muhtemelen, dün gece BM de olan veto buna bir örnek gösterilebilir.. ama avrupalılar özellikle fransız ve almanlar sinsice vurmak isteyeceklerdir.. şu aşamada yaptırım konusunu ve derecesini belirlemeye çalışıyorlar.. ek olarak abd var.. bu iki taraf yaptırım uygulayabilir.. ancak daha once de dediğim gibi mülteciler konusunda tüm anlaşmaları iptal etmeliyiz..kapıları açıp bırakalım gitsinler.. bunların (batı) iki yüzlülüğü ile daha fazla vakit kaybedemeyiz.. güçlüysen kaale alınırsın güçsüzsen durmadan tokat atarlar..hayatta ve diplomaside 4S kuralı geçerlidir..
aralık 2020 vade dolar kontratı şu anda teorik fiyattan daha yukarıda işlem görüyor..bir kaç hafta önce teoriğin altında işlem görüyordu.. bu fiyatlama açısından anormal bir durum değil.. bir beklentiyi gösteriyor.. o da faizlerin gelecek 1 yılda bu seviyelerden daha yukarıda olacağı.. hatta alım/satım yerlerini iyi belirleyenler için ciddi kar marjları bırakabilir..
örnek: dolar 6 olsun.. 12 ay sonraki vadeli kontrat 6.60 olsun.. piyasa faizi %10..
şimdi bir nedenden dolayı (risk algısı) faizler birden %20 ye çıksın.. eğer dolar yerinde kalsa bile 12 ay sonraki vadeli kontrat 7.20 seviyesine çıkar..
ki normalde olan böyle bir durumda hem spotun hem de vadeli kontratın artmasıdır.. bu durumda mesela spot 6.40'a çıkarsa 12 aylık vadeli 6.40*1.2 = 7.68 li seviyelerden işlem geçebilir..
bu örnek aslında hem döviz hem de tahvil işleminin bir nevi ziplenmiş tek paketteki hali gibi oluyor..tek taşla iki kuş (sanki iki farklı enstrümanda işlem).. bu tarz fırsatlar bazen çıkabiliyor ortaya..
Sen öyle sanıyorsun..
200-300 500.000 dolara çıkınca öyle olmadığını görürsün paşam..
Öyle 1-2 bin dolarda 5 kuruş aşşa fiyat verir banka..
7.2 ye gündüz çıkmadı
6.6150 de iken 50.000 dolar gibi cücük bi rakamı benden 6.60 dan aldı idi banka..
viop da stop koyabilirsin
şartlı emir yapabilirsin
üste satış koyup bekleyebilirsin..
spot dolarda da bunu yapamazsın..
Avrupa ekonomisinin pek iyi durumda olduğunu düşünmüyorum. İlave olarak söze gelince fikir birliği yapan ülkelerin söz ekonomiye gelince aynı fikirde birleşmeleri zor. Bu nedenle ekonomik olarak kendilerini vurma riski olan adımlardan kaçınacaklardır.
Merkel ve brexit sonrası liderliğe oynamak isteyen macron iddalı adımlar atıyor. Belli bir noktadan sonra diğer üyelerin onu frenlemesini bekliyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son dakika: Fransa, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırımların "masada olduğunu" açıkladı.
Yaptırım olursa açalım...
Bende tahtakaledeyim nasıl geçmedi . 89 dan sattım ben
bizim arkadaşta 5.892 den bozdurmuş dün
En nefret ettiğim şey bilip bilmeden itham etmektir karşısındakini .
Gel ayaklı borsaya bozulup bozulmadığını görürsün
Son dakika: Tel Rıfat'ta TSK unsurlarına PKK/PYD terör örgütünce düzenlenen havanlı saldırıda 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
Nato Genel Sekreteri ile bizim Dışişleri Bakanı basın toplantısı yaptılar.
Son kısmına yetiştim.
Dış İşleri Bakanı, Nato belgelerinde tehdit olarak belirlenmiş Kürt örgütlerinin bu gün batıdan destek gördüklerini ifade ediyor mealen.
Ve Nato üyesi devletler, bizim hava sahamızı korumak üzere bataryalarını gönderenlerden Hollanda ve bir devlet daha, bu işi bırakıp ülkelerine dönmüşler.
Sadece İspanya ve İtalya'nın görevli birlikleri kalmışlar.
Onlara da teşekkür ediyor bakan.
Ve diyor ki bizim hava savunma sistemimiz yok. İşte bu nedenle S 400 leri almak zorunda kaldık gibiye getiriyor.
Ama bu laflarının bizim gibi büyüklüğü ve de bağımsızlığı ile övünen bir devlet için ne kadar ağır hatta görev zaafiyeti ifade eden ifadeler olduğunu düşünmüyor.
Tank Palet fabrikasını Katar'a 50 milyon dolara satan bir devlet yöneticisi kendi emrinde 12 tane özel uçağın bulunmasında bir terslik görmüyor.
Cumhuriyet kurulalı neredeyse 100 yıl omuş, Natoya gireli 70 yıl olmuş ve hala bu günün dünyasında dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde olma iddiasındaki bir devletin hava savunma sistemi yok.
Milyarlarca doları yandaş müteahhitlere beton döksünler diye akıtanlar, S 400 alımında gördük , 20-30 milyar dolara mal olacak böyle yaşamsal önemdeki bir sistemi bu güne almamalarında hala bir mağduriyetin arkasına sığınabiliyorlar.
Misafir Hollanda'lı hava bataryalarının gitmesine alınmış görünüyorlar.
Utanmıyorlar.
Ben bu "kapıları acariz" muhabbetini boş görüyorum.
Sanki adamların sınırda hiç tedbiri yokmuş gibi.
Bora abi hoş geldin.
Gereksizlere kızarak, değerli fikirlerinden bizleri mahrum bırakma.