Bir malı elinden çıkarmadıkça şu eder bu eder hiç bir anlamı yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bir malı elinden çıkarmadıkça şu eder bu eder hiç bir anlamı yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Değerli Arkadaşlar,karşılaştığım garip bir durumu aktarmak istiyorum,Edirne nin bir ilçesinde ikamet ediyorum,Edirne ye taşınma düşüncem var....dı.Son bir kaç ay içinde Edirne merkez de ev fiyatları %30-%40 arttı.Neredeyse 99 depreminden önce veya 15 yıl+ evlere 250 ve üstü istemeye başladılar,emekli öğretmen bir tanıdığımız var evi 15 yıllık ,estetik yoksunu ama gölet civarı diye alt katını 300 bin tl den satmışlar,kimileri Edirne de imarın geçici bir süre durdurulduğunu,kimileriyse hızlı trenin Edirne ye geleceği için fiyatların bu şekilde arttığını söylüyor ama olan bizim ev alma hayalimize oldu...
Merhabalar güncel bilgi
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde annemlerin 600TL kira bedeli ile oturduğu 10 yıllık evi ev sahibi ile 100.000TL ye anlaştık, Halkbank'tan 60 ay 0,89 faiz oranı ve toplam 700 TL masraf şartlarında kredi için ön onay aldık,kısmetse bayram sonrası tapuyu alacaz.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kirasına göre evin fiyati çok uygun...10 yıllık kıracı olduğunuza göre kiranızın da uygun olması lazım...yanı çıksanız, yeni kıracı 700 e oturacak belkide.
600 üzerinden 14 yıl..700 üzerinden 12 yıl çıkıyor kıra çarpanı..,değil İstanbul'da, Türkiye'nin hiç bir yerinde kolay kolay bulunmaz bu çarpanlar...adam baya sıkışmış olabilir.
Hayırlı olsun bu arada.
Kimsenin derdi maasli kesimi ev sahibi yapmak degil emin ol..
ben is verenim.
1 sene once dolar kuru 2.8 lerdeyken ve enflasyon bu kadar yokken misal diyorum 2 lira cirom varken bugun ayni musterilerle cirom 4 lira oldu.Cunku gelen her zammi mecburen yansitiyorsunuz ve cironuz buna bagli olarak katlaniyor.
3 sene once cektigim kredinin aylik odemesi 4000 tl ve o zaman oturdugum evin kirasi 1800 liraydi.su an odedigim kredi ayni ancak oturdugum evin kirasi 3000 tl oldu.
Ve hepsine ek olarak 3 sene once ciromun % 10 unu odedigim krediye verirken bugun % 5 ini veriyorum krediye..
Durum boyle olunca bu kadar pahali evi alanlarin % 95 i de ticaret ile ugrasanlar oluyor.maasli kesim icinde tabi boyle paralar ciddi yuksek kaliyor..
Ve uzulerek birsey soyleyecegim..Bugun disarida yol kenarinda pilav satan el arabalari varya.Su an ulkede ki % 50 beyaz yakalilardan daha cok kazaniyor o adamlar..
Rızkın on da dokuzu ticarettedir diye Peygamber efendimiz binlerce yıl önce söylemiş.ben size pilavcıyı örnek olarak söyledim. Yoksa sermayesiz yapılacak ve maaşlı kesimden daha çok kazandıracak meslekler mevcut.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Simit satacak koselerin bile yandaslara peskes cekildigi bir ulkede insanlar neden ticaret yapamiyor ki ?
Gavur mu bunlar ?
Ayrica olur olmaz sebeplerle birilerinin mal varliklarina el konuyor.
Siz biri Fetocu diye sikayet etse, nasil aklanacaksin, hangi yargida.
Kac sene surecek ?
Bu ulkede konut almak riskin en buyugu.
"Hiç boşuna sağa sola kıvırmayın kardeşim! Muhammed, Aişe ile evlendiğinde Aişe 9 yaşındaydı. Ve eğer dinen caizse bunda hiçbir sorun yok" diyen ve bu konuda yapılan savunmaların Müslümanların ezikliğinden kaynaklandığını iddia eden 'Ebu Zerka' kod adıyla internet üzerinden dini paylaşımlar yapan kişi, "Ben 9 yaşındaki kızımı vermem ama 9 yaşındaki çocukla evlenilebilir.
Hatta 1 yaşındaki çocukla evlenilmesi de caizdir" diyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...nilebilir.html
Ticaret yapin diyenler, baska konularda da fetva veriyor.
Yakinda biri cikar " konut alin !" diye hadisi serif var derse,hic sasirmam.
kayseriliyim ve akrabalarımın tamamına yakını ticaret yapıyor, mekan eminönü tahtakale.
ben de okurken kısmen bu işi yaptım (işportacılık)
2002 ye kadar herkes bu işten para kazanabilirken, sonrasında ise sadece dükkan kirası vermeyen ve özsermayesi olanlar para kazanabiliyor.
zira mala ulaşmak artık sıkıntı değil internet var, ödeme desen kredi kartı var, dükkan kiraları ise ateş pahası.
artık sadece eski zenginler para kazanıyor.
ticarette işler iyi gidiyor görünebilir ama 2001 gibi bir dalga gelir çok büyük tüccar dediğiniz adamların yurtdışı kaçış hikayelerini dinlersiniz.
sn. sugosu82 muhtemelen 2001 benzeri bir dalga görmemiş yeni yetme bir tüccar, hayat gerçekleri zmanı gelince öğretir.
bir de en bayıldığım şey insanlar olarak tüm dünyayı etrafımızdaki birkaç yüz kişi gibi düşünüyor ve yaşıyor zannetmemiz.
ticaret yap zengin ol.
2002 yılına kadar köyümüzdeki çocuklar ilkokulu bile okumadan istanbula gelip ticarte atılırdı, 80 ve 90 larda bu senaryo çok güzel çalıştı ama artık çalışmıyor.
okumayıp buraya gelenler birkaç yıl sürtüp kayseri fabrikalarına işçi olarak dönyor.
Isin abuk tarafi, bu konutlar memurlar icin, sabir gelirliler icin yapilmiyormus, ve adam ticaret yapin diyor, hem de şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım topiginde.
yeni yetme tuccar dedigin kisi senin gibi 10 tanesini cebinden cikarir merak etme.
ben tahtakale de asmaalti kizilhan da buyudum.
orayi da 2003 te sattim.cunku eminonu esnafi kurnazdir.Insanlar eminonune birsey almak icin gittiginde ucuza almak icin gider.Halbuki baska semtlerde 2 liraya satilan urunu oradan 3 liraya alip doner..Yillarca bu sekilde gitti orasi.ardindan internet vb yayginlasinca isin boyutu ortaya cikti ve kaziklandigini anlayan insanlar ooradan alisverisi kesti.eminonu su an turistik-enayi avcisi bir ticaret merkezi oldu.
Ticaret yapipta zarar eden ya yanlis sektore oynamistir ya da ticareti bilmiyordur.
Etrafimda da merak etme 200 kisiden fazlasi var ve senden cok daha ileri goruslu oldugum icin bu noktaya geldim.At gozlugu ile bakmadim hicbir zaman.
Bundan 20 yil evveline dek insanlar ticaret ile ugrassa dahi lux ev araba vs alamiyordu.son 10 yilda 2013 e kadar maasli kesimden evini barkini alan aldi.Bundan sonrasi enflasyon donemi..Maasli calisanin gecmiste ki gibi ay sonunu zor getirecegi donem..Istedigi gibi yasayamayacagi donem.
Bu bahsettiginiz batik esnaf cogalacak durumu hesapsiz gidenler icin dogru.fakat asil batmayi maasli kesimin kredi borcunu odeyemeyecegi duruma gelince gorecegiz.cunku 10 esnaf batacaksa 20 tane maasli calisan batacak..
asgari maas zamminin % 15 uzerinde bir enflasyon soz konusu.( bana gore su an 25-30 arasi ) ve de gecmiste kredi cekmis maasli kesim yasantisini degistiremezse - harcamalarini kesmezse kredisini dahi odeyemeyecek duruma gelecek..Kisacasi alim gucu dustugu icin ya ayagini yorganina gore uzatacak ya da iflas edecek..Bundan 20 yil once hepimiz 3-5 yil 3310-3210 ile zaman gecirmiyormuyduk? artik gecti oyle her sene yeni cikan iphone alma donemi..
Birde ben ticaret ile ilgili bir hadis soylemisim burada .1 yasinda ki cocukla evlenmek dogrudur demeye bile gelmis konu..Bu forumda kilerin cogunu kulturlu egitimli,anlayarak yazan kesimden sanardim fakat yanilmisim.
Son olarak bundan 2 yil evveline dek banka size konut almaniz icin parayi 1 birimden veriyorsa sizin paranizi bankaya koydugunuzde size yarim birim faiz veriyordu.Bugun % 0.9 konut faizi,% 15 nerdeyse mevduat faizi.Su an ki durum 100 yilda bir gelir ve ev almayan bu konu basliginda yillarca ankette oldugu gibi ha bugun ha yarin emlak balonu patlayacak diye diye yaslanir..
öncelikle ben tüccar değil maaşlı çalışanım dolayısı ile kendimi örnek vermiyorum once yazılanı okuyun, yurtdışına kaçtı dediğim tüccarların sizin toplam yaşamınızdan fazla ticari hayatı oldu, sizin gibi onlarcasını batarken yanında batırdı.
ödenmeyen çeklerin kasaya kilitleyip aylar boyu boş oturmak, nasıl birşey akrablarımdan biliyorum
batanların hepsi de 12 yaşından itibaren hanlarda büyümüştü, sorsan hepsi sizin gibi en hızlı en büyük tüccardı.
kimseye ticaret yapmayın demek haddime değil sadece iki şey söyleyeceğim.
- ticaret eskisi gibi kolay değil daha dikkatli olmak lazım, teknolojik gelişmler ve karışık finans sistemi beklemediğiniz anda size yutabilir.
- rızkın onda dokuzu ticarettedir maalesef günümüzde geçerliliği olmayan bir hadistir, kendisi deve tüccarı olan birinden 1500 yıl once teknoloji üretin finansa kayın demesini bekleyemezseniz. o günün şartlarında denmesi gereken denmiştir.
bu konuda da başka bir yazım olmayacaktır selametle...
Kiranin elden alinmasi mali suctur. Bu ornekte kiranın aylardir yatmamasi dolayisiyla kavga edilmeye gidilmiş. Gerek yoktur. Verirsin icraya, noterden ihtarını çeker, polis zoruyla boşaltırsın hukuk halleder.
SM-A810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnternet geldi ortam bozuldu. Bir zamanlar ne zevk alırdım o Doğubank'ta gezmekten yaw. Yeni teknoloji çıktı mı hiçbir yerde bulunmayan şeyler Eminönü'nde bulunurdu. (Oyun konsolu, kamera, mp3 çalar vs)
Büyük ihtimal yaşımın çok genç olması ve tam teknolojinin gelişme döneminde olması yüzünden acayip nostaljik geliyor o dönemler.
Şimdi internetten basıyorsun iki tuşa, Çin'den veriyorlar kargoya 2 haftaya evinde. Yemek de internetten, alışveriş de.
Enflasyon ile cironuz artıyorsa bu iyi birşey zira bireylerin alım gücünün düşmesi bununda sizin fiyatlarınızı yükseltmeniz üzerinde baskı yapması beklenebilirdi.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yer Aydın merkez...sıfır..site.. fiyat 360..
kira çarpanına şuyuna buyuna bakmıyor insanlar..büyük geniş ferah, istanbulda olsa milyona alamayacağın evleri insanlar alıyor(yatırım değil).. biraz aileden destek biraz birikim biraz kredi..
herkesin kafası farklı çalışıyor lakin insanlar evvela rahatını düşünüyor.. satılıyor da.. ege de genel olarak sorun yok sanki..aksine fiyatlar şimdilik halen artmakta...
çok pahalı dediğimiz istanbulun bazı bölge fiyatları çokta pahalı gelmiyor gözüme artık..
..biraz aileden destek biraz birikim biraz kredi..
Konusulan rakkam 360.000 TL.
Satiliyor da, demissiniz, size oyle geliyor olmasin.
360.000 i bir araya getirecek kisi sayisi degil Aydin'da, Turkiye'de cok az.
burada çoğumuzun atladığı bir nokta var, şu an 50 yaş ve üstü olan insanlar çok kaotik ortamlar gördüğü, internet yaygın olmadığı vb.. sebeplerle mevcut nesil kadar tüketim odaklı değildi.
çocuklarıma birşeyler kalsın psikolojisi ile yaşıyorlardı ( büyük çoğunluğu), ayrıca hiçbirinin emkli olunca dünya turuna çıkmak gibi bir planı da yoktu.
dolayısı mevcut nesil geçmişten gelen birikimi de az veya çok kullanıyor, iyi bir tarla varsa o satılıyor, annenin bilezik satılıyor babanın emekli maaşı kullanılıyor vs...
kalanı içinde x yıl vadeli kredi çekiliyor.
çarklar bu şekilde birkaç yıldır dönüyor ama iki üç neslin birikimini betona gömmenin acısını hep beraber çekeceğiz.
kimse 360 ı bir araya getirmiyor, aileden 100 geliyor, kendilerinde 50 oluyor, kalanı kredi, arada krediyi babalar ödüyor vs...
gercek olamaz.sonucta turkiye de alim gucu alamanyadan dusuk :)
halen Hayal dunyasinda yasayip ulkeyi donanimhaber veya cogu forumda oldugu gibi bitik sanan kesimleri gordukce gulup geciyorum.Bugun ilk evini alanlarin % 90 i evi begenip cebi de uygunsa dusunmeden aliyor.2. ev ile beraber kira carpani vb bakmak durumlari basliyor yatirim amacli alindigindan.
Benim 780 bin tl lik ev ilanimi 700 e dusursem 10 kere satilmisti simdiye dek.Ve de kasim 2014 te 380 bin tl ye aldim bu evi.
Insanlar halen 360 bin tl lik evi alacak parayi kim verecek kimsede o kadar yok diyorlar.Fakat sunu unutuyorlar ki ben bu 380 bin tl lik evi sadece 100 bin tl ile aldim.
Hangi yatirimi veya doviz alimini 1/4 para ile yapabilirsiniz bu ulkede emlak haric?
Karı koca çift maaş alanlar bi maaşı krediye gömüp alıyorlar. Ancak sonrasında gelirin bir kısmı krediye bağlanınca mutsuzluk katsayısı artıyor. İş yerinde ve evde huzursuzluk artıyor. Benim gözlemlediğim sistem tersine döndü insanlar eskiden emekli ikramiyesi ile ev alırken şimdi çocuk olmadan önce ev alıp krediyi bitirmeye bakıyor.
Burada evden kar ettim derken kirası 3000. evi satarken 2500e oturmaya devam ederim:)
2yıl önce 625K ya satılıktı 2 yılda satılamadı
Şimdi 780K
Ticaretten anlamıyorum ama hadi senle ticaret yapalım
Ben 3000tl kiracım olman karşılığında 625K fiyata bu eve takipim :)
Zaten sahibindende emsalleri de bu fiyat ama "sen yabancı değilsin" :)
SAHİBİNDEN SAKLIHAN KONAKLARI NDA
İlan No: 222462839
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...22462839/detay
Benim kira 750 almak isteyene 125-140K arası.
Emlakçı aradı sonunda kirayı ödemedin diye aynen bayram sonrasına kadar da ödeyemeceğim dedim. sonunda pes etti iban paylaştı [emoji3]
bu beylikdüzü- başakşehir- esenyurt tarafları istanbul içinde en az bildiğim/ hiç bilmediğim bi bölge.. ama duyduğum kadarıyla ev satışlarında istanbul'un en canlı bölgesi.. muhtelif inşaat şirketi satış ofislerine pazarlama eğitimi veren bi arkadaş (dolayısıyla her yerdeki satış ofislerinin iş hacmini bilebilecek konumda) bazı projelerde her hafta sonu 6-7 satış gerçekleştiğinden bahsetti.. istanbul'un en merkezi en marka projelerinde böyle bir istatistik yok
tuik adres nüfus verilerine göre avrupa yakası 10 milyona yakın, anadolu yakası 5-6 milyon arası, yani yeni nüfus artışı ağırlıklı olarak uzak batı diye adlandırdığım bölgede.. oysa benim bilgim dahilinde olan beyaz yaka ofis çalışanı nüfusun ağırlıklı kısmı anadolu yakasında oturuyor.. uzak batıda oturmaya talep gösteren kitle hakkında fazla bi ampirik bilgim yok, ama yeni gelenler olduğu muhakkak gibi..
sonuç itibariyle, konutta doğal bir talep bazı mevcut, ülkede her sene 600 kusür bin evlilik, 150-200 bin boşanma söz konusu- her biri yeni konut talebi anlamına gelebiliyor.. evlerde her şekilde az-çok bir işlem hacmi oluyor, ama ticari gayrimenkul böyle değil, mutlak olarak ekonomik canlılığa bağlı, ve an itibariyle dipte.. dükkan- ofis- otel piyasalarında 2014'ten beri downtrend, son bir yılda ise complete-stop ortamı mevcut.. buralar dip değilse, ülke hakkatten taş devrine falan evriliyor demektir (forumdaki felaket tellalları haklı çıkar) ama büyük ihtimalle dip olmalı.. önce borsa, sonra döviz, en son gayrimenkul hareketlenir teorisinin ilk ayağı büyük ölçüde gerçekleşti, ikinci ayak (döviz) start aldı, seneye falan gayrimenkul talebi geri gelmeye başlamalı- bendeki teori böyle söylüyor :)
(forumdaki felaket tellalları haklı çıkar)
Kim bunlar ?
Verilecek akillara zarar paralara alternatif kazanc onerisinde bulunanlar mi ?
Ferah genis, yayla gibi AYDIN'da 360.000 TL. daire, adam alacak.
Kardesim bu paraya yilda 48.000 TL. kazanirsin demek, felaket telalligimi oluyor.?
Aidat 410 tl imiş...ayni sitenin aidatı 260 olanı olsa, 2500 kira makul...yoksa, bu aidatla zaten 3000 e mal oluyor.
Bu arada evi yatırım icin düşünenlere, şu fiyata ben oturmaya talibim demek iyi bir strateji...hepi topu 1 yıl oturur, sonra çıkar gidersin...alanda 25 yıl çarpanla ev aldım sanır.(750 verene bodoslama ev bırakılır, 2500 den de kıracı olunur.)
Yani şunu demeye getiriyorum...3000 tl den oturmayı taahhüt etmez karşındaki...enayi değilse tabbi ki.
Bu arada, kirası 3000 tl, fiyati 635k olan eve talip oluyorsun da, kirası 750 tl olup, fiyati 125 k olan eve neden ilgi göstermiyorsun..,hangisinin daha mantıklı bir yatırım olduğu açık değil mi?
10 yıl oturacağını bilsem😄, gözüm kapalı 125 verir alırım...su an kirası 830 olan bir evim var, 200-250 arası ederi var, 200 bine babanın oğluna verirsin. Hatta ist de oturduğum evin kirası 1600 civarı, ederi 500 filan.
Sen bu evin sorunsuz bir ev olduğuna emin misin? Iban ı zorla verdiğine göre bir sorun da olabilir, mevzu sadece kıra vergisi vermemek ise..,hiç düşünme, 125 e al, hatta 150 ye al derim.. konuttan zarar gelmez...2 sene sonra ayrildin diyelim, satıp taşındığın yerden Yen'i ev alırsın..bu devirde, komşu, muhit, bina sorunu yoksa 15 yıl çarpanla bir ev, nimet...çok ciddiyim.
Bizim evde 330 bin ediyor en üst satıldı geçen ay bizim ki girişin üstü kirası 650 idi 700 oldu bu ay .
Bu rasyolara bizim bölgede eski kiracı olmak bedava yaşamak gibi .
Gerçi bazı kiracıları görünce yine iyi .
İşyerinin karşısında dükkanları olan bir handa kiracılar kendi arasında anlaşıp 15 sene zam yapmamış . 100-120 lira kira vermişler .
Yerde Kapalıçarşı'nın göbeğinde han [emoji23][emoji23][emoji23]
Yaşlı bir kadınmış sonunda yeter deyip sattı .
Alan tahliye kararı verdi hepsine 2 ayda 2 katına sattı binayı kiracılardan kurtulunca .
Kiracılarda 100 tl den700/ 800/900 liraya zor yer buldular [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi