Yardımcı olabildiysem sevinirim. Sizlere de değerli bilgiler için teşekkürler.
Printable View
Cepteteb Firsat hesap dediklerine biraz para aktardim. 12.25% ile.
Deniz Dijital iyi imis onun sartlari nelerdir?
TEB 3500 TL bosta kalacak dedi.
ING 11% veriyordu bana e-turuncu'da oradaki parayi gunde 3 TL fark icin TEB'e aktardim. 3 TL ayda 90 TL yapar benim meblag icin, gider bir yemek yerim onunla, degil mi ama? :)
Ayrica TEB sube mudiresi cok dua edecekmis benim icin, kiramadim.
Syg,
TEB dun 32 gun vadeye 13.50% teklif etti.
Gunlugu sevdigim icin pek ilgilenmedim.
Syg,
KGF nedeniyle ekonominin normal işleyişinde alınacak kredi büyüklüğüne fazladan bir 100 milyar TL eklenmiş durumda. (ilk 3 ay kabaca 45 milyar yerine 145 milyar). Ancak aynı zamanda bankacılar bu yüzden kredi mevduat oranının sırf bu yüzden TL için %120 den %140 ların üzerine attığını bildiriyor. Bu ek 100 milyarlık kısmın yarısı var olan krediyi kapatsa dahi ki bu durumun dahi kredi/mevduat oranını çok değiştirmemesi lazım nasıl oluyor da bu ek kısım, yani normal ekonomik işleyişte oluşamayacak bu kısım bu kadar keskin bir şekilde kredi/mevduat oranını yükseltebiliyor demek istemiştim. Zira bu ek para nereye gitti neden mevduata veya ek TL kaynağına dönüşemedi diye düşündüm.
Geçen hafta mevduat faizlerinin GLP deki yükselişten daha fazla arttığı bir hafta oldu. Bu da aslında yukarıda belirtilen %140 lık kredi/mevduat oranının (%120 den %140 a sıçramanın) doğru olabileceğini gösteriyor. Yani birbirleri ile bağdaşmayan 2 veri gördüm. Mevduatı ilgilendirdiği için buraya yazmayı uygun gördüm. Kredi/mevduat oranındaki bu çelişkili veriyi ve mevduat faizine etkisini yorumlayabilirseniz diğer kısmı (ek yeni olağandışı 100 milyarlık kredi artışındaki zayıf para çarpanı) ,bu ayki soru istihkakımı doldurduğumu düşündüğümden mayıs ayında üzerinde biraz daha düşünüp tekrar sorarım.
Tüm forumdaşlara günaydın.
Taze oran alan arkadaş oldu mu?
Arkadaşlar n'olcak bu USD'ın hali? Yılbaşından beri 4 aydır 3,90 lardan 3,80 lerden 3,70 ler den 3,60 lar dan şimdi de 3,50 TL lere doğru yolculuk başladı mı? Fikirleriniz nedir? Sizlerden sonra ben de yazacağım ona göre.. :)
MB swapta 12.25 e çıktı.dolar dahada düşer.
Arkadaşlar pardon buna uygun başlık varmış oraya taşıyorum... Kusuruma bakmayınız...
Önümüzdeki 45 gün çok çok değerli. Neredeyse bütün bir yılın şekilleneceği olaylara gebe. örneğin ; sn.cumhurbaşkanının AKP gn. Bşk. lığına oturması ile parti de ve kabine de siyaset yön değişikliği. 3 mayıs ta enflasyonun 12 üzerinde gelmesi , yine 3 mayıs ta FED toplantısı ( haziran da faiz artışından söz edilebilir ), Mayıs ortalarına kadar Sn. Cumhurbaşkanı nın çeşitli ülke liderleri ile yapacağı görüşmeler ve içerikleri......
Yani faiz en azından haziran sonuna kadar 14-15 lerde seyreder diye düşünüyorum. (NŞA )
Şugar bank 32 gün % 14
En büyük ve çözülmesi zor olan ekonomik sorunlar ve krizler kredi riskinin yanlış veya politik çıkar uğruna bilinçli olarak farklı hesaplanmasından veya maskelenmesinden kaynaklanmıştır. Bu KGF konusunda hoşuma gitmeyen bir şeyler var. Ama akademik olarak ekonomi temeline sahip olmadığım için yorum yaparken kafa patlatıyormuş gibi gözükse de aslında içgüdüsel olarak o hoşuma gitmeyen şeyin ne olduğunu daha tecrübeli arkadaşlardan alacağım bilgilerle kafamda oturtmaya çalışıyorum. Yani diyorum ki şu anda birçok insanın bordrosunda ödenen maaşlar ve ekonomik hareketler gerçek mi yoksa bir tiyatrodan mı ibaret?. Daha da kötüsü eğer bu ekonomik çevrim sanal ise ve biz bunu göremiyorsak tedbir almaktan da imtina edeceğiz demektir.
Fx işlemlerini kaldıraçlı diye yasaklıyoruz ama kendimiz devlet eliyle inanılmaz bir kredi kaldıracı yaratıyoruz. Kaldıraçlı bir işlemin mutlaka bir kaz***** bir de kaybedeni olur.
Sayın forumdaşlar, sizce dolar bozdurup mevduata geçmek için cezbedici mevduat faiz oranı ne olmalıdır?
Saygılarımla...
Akbank'dan aradılar 1k için 13.50, yine Halkbanka'sından aradılar 14.00 veriyoruz dediler. Zaman zaman burada aynı bankanın farklı şehir ve şubelerinin yine farklı oranlarını veriyor ve tartışıyoruz. Bankacı arkadaşımla konuşurken bu konuda şunu söyledi. Bankalar bölgesel olarak farklı fiyatlama yapabiliyor dedi. Farklı oran belki bundan olabilir. Tabii ki konuyu en iyi bilen Jon' dur. Böyle bir uygulama var mı o bize söyleyebilir.
15 mayıs sonrası 14,25 GLP mümkün olmalı, merkez toplantısından 1 gün önce yabancı %9 civarı 2 yıllık göstergeyi gece zıplattı kimse buna dikkat etmedi ,bu hamle sanki mesajdı, birde merkez gerektiğinde sıkılaştırma yaparım demiş, acımam der gibisinden, 200 mayısta gelirse 14,25/0,85 görülür, önemsiz bir not olarak düşeyim :)
B tipi likit fon banka için kaynak , bir nevi GLP de diyebiliriz , bu neden bu formda göz ardı ediliyor , likit fon da stopaj 10 mevduatta 15 , 5 puan ciddi fark , mevduat işi bana çok ilkel geliyor, taş devri bankacılığı gibi, devir robotlar ve algoritmaların cirit attığı devir, likit fon geleceğin yatırım modeli olabilir, B tipi, kafa yormak lazım derim :)
B tipi likit fon getirisi için halihazırda işbankasına baktım aylık 0,92 ye denk geliyor. Mevduat faiziyle karşılaştırmak istersek yıllık stopaj avantajı ile 12,1 gibi bir değere denk geliyor.
Getirisi yüzde 14 lere dayanan likit fon varsa cazip olur.
Şu anda bankalar ev kredisini aylık 0.8 faizle vermekte. Burada yıllık %14 faizler konuşuluyor.
Bu durumda evini ipotek edip ev kredisi çeken kişi bankadan çektiği krediyi öderken üstüne faiz kazanmıyor mu?
Bir de üstüne üstük ilerde faizlerinde tüm dünyada daha da artma potansiyeli varken ve konut kredisi için sabit faiz ödenecekken karın artma
potansiyeli de var.
Bunu bir de 1milyon seviyesinde yaptığını düşünelim. Çok ciddi bir fark var, acaba kamu bankaları şu anda verdikleri konut kredilerinden ciddi bir zarar
mı yazıyorlar yoksa benim hesabım mı yanlış?
Hesap doğru. Balon o kadar büyük ki sen anla işte.
0.8 faiz için yıllık maliyet oranı %10,44 gösteriyor, %22'yi nasıl hesapladınız öğrenebilirmiyim.
Bir de biz de malum üçkağıt dalevere çok oluyor bu ev aldım sattım işlerini birinci dereceden yakınlarına satış yapmış olarak göstererek yapanlar
olabilir . Tabiki de kredi masrafları, ev alımdaki ek vergi masrafları ayrıca hesap edilmeli.
Konuyı araştırınca bu konuda bloomberg'de bir haber olduğu farkettim . Türk bankalarının 2017 mart itibariyle bu kredilerden zarar yazmaya
başladığını belirtmiş.
Ev almak disinda kullancaginiz kredinin giydirilmis maaliyeti % 22'ye geliyor.
Tuketici kredisi alacaksiniz.
Baska bir yol olsaydi, ben evimi ipotek eder, sizin dediginiz gibi %10.44'e maaleder tumuyle ISYAT alirdim.
ISYAT kazanci ile hem borcu oder hemde azalan maaliyetlerle elimde kalan malla zengun olurdum.
Tasit kredi oraniyla, konut kredi oraniyla, tuketici kredisi orani ayni olsaydi, cok sey yapilabilirdi.
Siz cakal'in kim oldugunu anlayamamissiniz.
Anladım , yok ben konut kredisi üzerinden yapılırsa diye düşünüyorum.
Benim bu mevzuya gelmemdeki sebep, bazı mütahitlerin şu anda yaptıkları konutları hayali kişiler üzerinden satıp onlar üzerinden
çektikleri krediyi mevduata yatırdıkları bir sistemi ekşi sözlük üzerinden okumamla gelişti. Bu kişinin anlatığı olay doğrudur yanlıştır
bilemem.
Ama bu durumda konut kredisi üzerinden bunu yapabilenler olursa hiç bir emek sarfetmeden para kazanabiliyorlar.
Dolarda 355 kirilirsa 310 a gider.bence gidecek 310a.
Onlarin elinde cok ca konut var.
Amaci ev kredisi icin verilen parayi almak ve taksitle geri odemek, bir akrabasina satis yapiyor ve bankanin ekspertiz ucreti dahil tum odemeleri yapiyor.
Bu parayi aldiktan sonra nasil degerlendirir adamin zekasina ve yetenegine bagli.
Bizler bu isi yapamayiz.
Tabiki sahsi fikrimdir.
tcmb fonlama verileri 27.4.2017
GLP : 74.7 milyar TL faizi %12.25
TL depo : 10.3 milyar TL faizi %9.25
BIST repo : 5 milyar TL faizi %9.25
toplam : 90 milyar TL
ortalama faiz : %11.74
kur : 1 USD = 3.5588 TL
tcmb dolara kılıçla yaklaşmaya başladı.
Likit fonlar %80-90 repo, %10-20 de mevduat yapıyorlar. O yüzden getirilerinin GLP faizi civarında seyretmesi beklenir. Full mevduat yapamazlar; şu anki piyasada %14 imkansıza yakın bir getiri.