"Taktik olmadan strateji, zafere giden en yavaş yoldur. Strateji olmadan taktik, yenilgi öncesi yapılan gürültüdür."
Printable View
"Taktik olmadan strateji, zafere giden en yavaş yoldur. Strateji olmadan taktik, yenilgi öncesi yapılan gürültüdür."
Ne diyorsan doğrudur Temel analizci .Ben artık düşünmüyorum .Mümkünse düşünmeden para kazanmak istiyorum.:)
y.t.d.
10:00_18:15 arası normal seans
18:15 ve sonrası anormal seans
illa öpecem sizi diyor birileri.İlla nöbet mi bekleyelim ,kapıya çift kilit mi taktırak ne edek ??
y.t.d.
Memmedim yap bi aciklama pendik arazisini aile kabristani yapacağız diye...sana cidden bu yakışır
Polhoyu marka yapamadim
ama namin borsada yürür gider
Önümüzdeki hafta 4 altını gösterir tahmin ediyorum, 5,12 den 4,02 basmış buraya kadar gelmiş hazır havada bozuk herşey yolunda spek için. Ne kazandı çorba parası 3kuruşluk şirketler nerelere gitti polican 24 cent. Geri alım yapmayan şirket yöntemi ard niyetlidir. Küçük yatırımcının tasarrufunu spek ile beraber hiç etmiştir. Buraya yatıracağımız paraya ev alsak 3 katlamıştı. Şuan yatırdığımız paranın alım gücü yarısı bile değil. Kar eden büyüyen bu kadar varlığı olan bir firmada bunlar yaşanıyorsa borsaya yatırım en hafif tabiriyle ahmaklık.
Bu arada kasımda 22 şubatta 36 diye dolarda fiyatlar uçuyor sağda solda böyle bir durumda ülke ekonomisi şalteri tamamen indirir. Gidişat herkes için çok kötü ytd
Cuma günü gümleyen piyasada tahtaya alıma geldilerse zamanları daraldı demektir.dolarin artmasini istemem ama bizim sirkete dolar artisi cok yariyor.
millet öyle usandıki ...
5 liralarda iyi bir temizlik yapar...
6-7 arası ince temizliği yapar...
niyeti mal toplamaksa tabiî...
bu kadar beklentisi olup bu fiyatta hisse kalmamışken
4 altı mali gamyon gamyon boşaltabilir...
polho yatırımcısı beklentisi nedeniyle hisseyi tuttuğundan ve enflasyon nedeniyle alabileceği ev..araba fiyatlari uçmuşken satmıyor
satmazda...
Tahtayi yapan karar verecek ya iki üç yıl daha bekleyecek...ya hedefi varsa 5 ile 7 arasi toplayip asil haberleri gonderdiklerinde yuksekten satacak
Şimdi size pazarda köylünün elinden mal nasıl ucuza alınıyoru anlatayım. pazara, köylü satmak üzere malını yıgar. alıcılar hiiiç oralı olmazlar. arada şöyle göz ucuylu bakıp fiyat ne istiyon diye sorar ve dudak kıvırarak çekip gider. Çekip gider ama uzakta bir köşede gözü hep satıcının üstündedir. Çünkü diger alıcılar da aynı taktik ile köylüye yaklaşırlar. Eger o gün Toptancıdan (ya da fabrikadan) acele mal siparişi yok ise köylü o gün hal vergi ve harcını öder ve ertesi günü bekler. Köylü eger harcı ödeyemiyor ya da bu fiyata bu malı verenin de..... diye düşünüyor ise, malı kamyona yüklemeye başlar. Bu arada uzaktan köylüyü takip eden alıcılar tek tek köylüye ölü eşşek fiyatı tekliflerini verirler. eger köylü satıcı ise alırlar, yok satıcı degil ise, oralı olmazlar. Varsayalım köylü satıcı olmadı. Harc bedeli lojistik masrafı köylüye girdi. artık. Buna razı olup malını alıp köyüne döndü.
Bir kaç hafta sonra toptancılar iyi bir fiyattan yüklü bir sipariş sözleşmesi yaptılar ve haldeki aracılara mal alım fiyatı üst sınırını vererek mal toplayın talimatını verdiler. Tabi mal fiyatı yükseldi ve de halde satın alınacak mal yok. Aracılar dogru köylünün köyündeki evini kapısın bitiverir. Daha bir hafta önce halde yüzüne bakmadıkları köylünün, istediği fiatın da üstünde fiyat teklif ettikleri gibi " KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR" modunda köylüye masajı yapıp ancak o malı alabilirler.
Şimdi siz bu hikayeyi hisse piyasasına tevil edin.Ben size bunu da bir örnek ile tevil edeyim. Durmuş döven tv de benim şirketim 1,5 milyar dolardır derken, rysas hissesi 0,40 kuruş ve piyasa degeri 55 milyontl (12milyon$)idi. sonra hindistan kökenli birilerinin piyasada mal topladıkları birilerince anlaşılınca, hisse soluksuz 14 tl çıktı. epey bir oralarda sallandı durdu. Çünkü herkes malı hintlilere kitledik. artık onlarda kitleyecek başka birini bulsun moduna geçti. Ancak hintlilerin hiçte malı satmak gibi bir dertleri olmadıgı gibi, her geri çekilmede, bir miktar daha aldılar. Anlaşılan durmuş efendi satacagı fiyatı ogluna söylemiş olmalı ki,oglu da habire alım yapıp durdu. Kısaca eger büyük bir baglantı, ya da büyük bir para akışı gibi bir degişim olursa hisselerin kaderi degişir.
Benim mihenk taşım epeydir koç holdingdir borsada . 2000 yılında dolar bazında nerde ise şimdi de orda yanlışım varsa düzeltiniz.Aradan geçen 22 yılda koç holding usd bazında bişicik kazandırmamış ."böyle borsanın ben ....." derim başka birşey de demem.
y.t.d.
Pazarda ucuz bulunan mali saklayamazsin..Bizimkisi pazarin en uc kağıtçı pazarcisi olarak nam yaptığından pazarda kimi tanidigindan..kimi igrendiginden..kimi yine dolandırir diye yaklasmiyor yanina...
Polho da yabanci ortakli boya fabrikası var=TOGG oto boyalarinin beklentisi var
Polhoda Pendik arazisi var= Buradan gelecek ciddi bir nakit girişi beklentisi var
Istanbul a en yakin limani var $ ile calisiyor = yabanci ortak alma beklentisi var
Yunanistanda fabrikasi var= satilma beklentisi var
Var oglu var...
imdi buradan 3.5 tan almış iki senedir bekleyen kim satar?
Daha önce hisse alimi haberi göndermiş ama SPK hisse satışi daha onceden yapacagini beyan ettiğinden bu talebi reddedildi...
Hisse geri alim haberi bile bu kadar ucuz kalmış oldugundan bir beklenti...
emme bizim pazarci pazarin en çingenesi olduğundan n'apcagini bir Allah bilir bir kendisi...
Dilerim rabbim ky üç kuruş parasina göz diken yamyam çingene sevdiklerine ilaç parasi yapar da derman bulamaz
[emoji106]
HRY-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğin Kırkpınar a döndü tahta ."Erlik on tokuzu hile" imiş güreşde.
y.t.d.
Tahta çöp çöp. Böyle aptalca saçma bir kağıt ömrümde tutmadım
Onurlu şerefli namuslu yönetim geri alım açıklar.
Geri alım yapmayıp kapanışa milyon lot yazan ipnetor ….
Kapanışta 1 milyon satış yazan neyin kafasını yaşıyor, ERKEK GÖRÜN MÜ DEMEK İSTEDİ?
Tahtada 31 çeken kim, abdesti bozulmuş gibi duruyor. Birileri niyeti bozmuş,
Tukaş'a bakta ibret al,
Kaç haftadır gün içi %5 yap sonra sal. Bu ne demek yani?
Hani boğazda tekne kiralarsında az bi açılıp çapariyi daldırırsın . Ya nasip ya kısmet diye....
Boğazdaki istavritlerle bizi aynı kefeye koyup bir tutuyor galiba :)
The old man and the sea (Ernest Hemingway) ,Moby Dick (Herman Melville) gibi yazarların kitaplarını ezberlettiler Lisedeyken.
Bir balina değiliz ama istavrit hiç değiliz.
y.t.d.
Fed faiz oranını 75 baz puan artırdı (1) -AA
Fed faiz oranını 75 baz puan artırdı (1)
- Federal Açık Piyasa Komitesi, haziran toplantısında 75 baz puanla 1994'ten bu yana en hızlı faiz artışını gerçekleştirdi
WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti.
Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının 1'e karşı 10 oyla alındığı, Kansas City Fed Başkanı Esther George'un 50 baz puan artırılması yönünde oy kullandığı aktarıldı.
Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltilmesine karar verildiği ve devam eden artışların uygun olacağının tahmin edildiği bildirildi.
Bankanın haziran toplantısında kararlaştırdığı 75 baz puanlık artış 1994'ten bu yana tek seferde gerçekleştirilen en hızlı faiz artışı oldu.
- İvmelenen enflasyon Fed'in üzerindeki baskıyı artırmıştı
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından hızlı ekonomik toparlanmayla gelen yüksek enflasyon baskısıyla 2021'in son çeyreğinde Fed'in para politikası tonu değişmeye başlamıştı.
Geçen yıl kasım toplantısıyla varlık alımlarının hızını düşürmeye başlayan Fed, mart ayında varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlamıştı. Banka, mart ayı toplantısında 25 baz puan artışla 2018'den bu yana ilk kez faiz artırımına gitme kararı alırken, mayıs toplantısında 50 baz puan ile 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artışını gerçekleştirmişti.
Fed, salgın sonrası politika normalleşmesinde bir başka adım olan bilanço küçülmesine ise haziran itibarıyla başlamıştı.
Rusya-Ukrayna Savaşı ve Çin'de Omicron varyantının tetiklediği Kovid-19 salgınının kontrol altına alınmasına yönelik politikaların tedarik zincirinde sıkıntıları artırmasının etkisiyle yükseliş eğilimini sürdüren enflasyon, Fed'in üzerindeki baskıyı daha da artırmıştı.
ABD'de enflasyon mayısta yıllık yüzde 8,6 ile Aralık 1981'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
(Sürecek)
Kaynak : Anadolu Ajansı
Y.t.d.
Tolga üzümcü kardeşimiz derki: polsan holding yıllar itibari ile büyümede yuzde 22.5 ortalamayı yakalamış bir firma. Madem öyle hisse performansını nasıl açıklıyorsunuz. Küçük yatırımcıyı neden düzdürdünüz yıllardır. Siz kazandınız biz kaybettik . Böyle ortaklık mı olur?
Patronun 38 küsür milyon malı takasta görünmüyor. bilgisi olan var mı
Söz konusu lotların borsada işlem görmeyen tipe dönüşünde artık kap'a haber düşmüyor mu? Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilir mi?
Speğe gün doğdu havada kötü çalkaya çalkaya 320-350 bölgesine götürür bu işi saldık çayıra ytd.
Hadi utanma sal aşağı :)
Ben yine ters de olsa indikatörüm. Siz ne işe yarıonuz?:D
Bugünü 4.20 bitirir yine it
Var mı anlam verebilen ? Neden aldı neden verdi? Olumlu bakmak istiyorum ama öyle hissetmiyorum . Yarın öbür güne 4 altına gelmeyeceği yada tekrar 5 e doğru yöneleceğini tahmin etmek çok zor öyle seyrediyorum. Enflasyona karşı erimeye devam
Bir ara 1.8 bekleyen bugunun 3.80 cilerine verin işte diyor 4.25 ile 4.30 arasina milyonlarca lot koydum niye vermedin demek sen samimi degilsin ilk önce 1.80 gelecek diye sonra 3.80 gorunuyor diye numara yapiyormussun madem 3.80 gelecek versene diye laf edenlere laflarini yedirdi buyuksun :)