Üstad ben de eskiden arzlara ön yargılıydım. Öyle deme.
4 hesaptan alıyoruz. Son 2-3 ü hariç güzel kazandık . Allah bereket versin.
Avpgy ve birkaçı hariç. Onları da satmadım bekliyorum.
Printable View
uzun zamandan beri yaklaşık 3-4 yıldan beri forumlara yazmadım ama akenerjiden canı yanmış biri olarak geçmişe dönük bir yorum yapacağım. bu hisse 2010 larda ortağı CEZ ile anlaşamıyorlar satılacak diye şişirildi ve milletin eline benimde elime verildi. ben bir kaç tanıdığıma da aldırdım. hatta bir tanesi dün beni aradı hala duruyormuş 2750 lotu ne yapayım diye sordu dursun satma dedim o zaman altın alsam ne olmuştu dedi. ama baktım sürekli düşüyor kol keserek ayıldım zararımı net bilmiyorum ama yaklaşık 40-50 bin dolar koymuştum düştükçe peyder pey azalttım ama ne kadar zararla çıktım bilmiyorum....hani duymuşunuzdur yılan ile bilgenin hikayesi vardır ya sende ki evlat acısı bende ki kuyruk acısı hep durdu içimde...üstüne üstlük eminiş ambalajımda o zamanlar konkordato çekti ordanda battık 10 da birine düştü..mesele uzun ama ben mevzuyu bağlayayım. son 5-6 aydır gözüme takıldı akenrji kağıdın kademelerinde eskiden milyon lotlar olurdu kademeler sığlaşmış 5-10 binlere kadar düşmüş tavan yapıyor 6 lara sonra aşağı veriyor iniyor çıkıyor ben bu kağıtt uzun yıllardır milleti bezdirdi hatta batırdı.belki bu da eminiş gibi toparlar bir kar yazar şurdan az az toplayayım dedim 6 ,09 dan zirvelere yakın yerlerden başladım toplamaya bende de beğenmediğiim bir huy vardır düştükçe alırım hisse 4 e kadar geldi ama eskisi gibi toyluk yapıp sermayenin %100 ünü girmiyorum giremiyorum en fazla sermayemin %10 u kadar girebildim ve ortalamayı 5,40 a kadar çektim.. 5,5-6,20 arasında üçte birini elimden aldılar. pazartesi karı görünce en az 3-5 tavanı olur dedim. ve 4.tavanda 8,77 den bir 5000 lot verdim. benim hedefim geçmişte ki zararlarımı düşünerek söylüyorum 15 lerden önce çıkmamak ama kuyruk acısı olmayanlar için bir şey diyemem %5-,10, 20 ye karı cebine kor onları bağlamaz.15 lere gelirse az az vermeye başlarım.
La fonten'den masallar
https://www.iha.com.tr/istanbul-habe...lustu-68279946
Benim bldigim hayatlarinda ilk defa yatirimci analist sunumu yaptılar.
Adam olsalar, sunumu önceden duyurur, zoom'da katılımı sağlar, en sonunda da toplantı tutanağını yayınlarlardı.
Millet ne sordu, ne cevap aldı...
Gerçi bunların cevapları da kendileri kadar yuvarlak olduğu tecrübeyle sabit.
Dostlar alışverişte görsün....
Çarşamba günü ortak olarak aranıza katıldım. Bir yıldır elimde tuttuğum smrtg ve kontr satarak. Satışlar 23mr piyasa değeri 6mr bana oldukça cazip geldi. Bir banka personeli olarak finansal özgür olmak en büyük hedefim. İş stresi ve çalışma şekli insanı çok yıpratıyor. (Kamu bankası olduğu halde) Genellikle hisselerimi bir yıldan uzun taşırım. Sanki akenr beni finansal özgürlük yolunda destekleyecekmiş gibi duruyor. Yatırım yaparken temel analizde satışlar benim için çok önemli. Net kar marjını koruyabilirse veya artırırsa seneye bu hisse için çok farklı şeyler konuşabiliriz.
[QUOTE=Toker;6759211]Çarşamba günü ortak olarak aranıza katıldım.
Tavandan mı aldınız?
Bunlara ilaveten 25m3'lük ücretsiz doğalgaz da nisanda bitecekAlıntı:
Birçok alanda olduğu gibi enerjide de 31 Mart yerel seçimleri sonrasında büyük zamlar yapılacağına ilişkin tartışma devam ederken, evsel kullanımda dar gelirli vatandaşlara yönelik bireysel sübvansiyon konusunda önemli çalışmalar başlatıldı.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, göreve geldikten sonra gazetecilerle buluşmasında, “Biz enflasyon tahminlerimizi yaparken, birçok kalemde yapılabilecek zamları, bu yönetilen yönlendirilen ürünlerdeki zamlar için bir projeksiyonda bulunuyoruz. Burada öne çıkan enerji fiyatları olacak. Elektrik ve doğalgazda bir düzenleme yapılması bekleniyor†demişti.
Karahan Orta Vadeli Plan tahminlerini yaparken, enerji fiyatlarında bir miktar güncelleme öngördüklerini söylemişti.
Peki gerçekten elektrikte zam ihtiyacı ne, seçim sonrasında ne kadar zam ihtiyacı var ve özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için nasıl bir sübvansiyon öngörülüyor? Detayları şöyle:
ZAM İHTİYACI 40-60 ARASINDA
Ekonomi yönetiminde ve sektörde, seçim sonrasında konut aboneleri için doğalgaz ve elektrikte kademeli zam beklentisi oluşmuş durumda…
Serbest piyasada anlık olarak değişmekle birlikte elektrikte spot fiyatı bir megavat/saat için 2 bin 300 TL ancak mesken tarifesi 480 TL seviyelerinde. Doğalgazda ise tarife, ithalat maliyetinin üçte biri oranında.
Akenerji halka arz başvurularının yapıldığı ilk günü hatırlıyorum. Borsada enerji hisselerinin revaçta olduğu bir dönemdi. Bir öncesinde arzedilen bir enerji hissesi günlerce tek lot oda tescil amaçlı işlem görerek tavan gitmişti. Bu niye gitmesindi. Köroğlu cad .deki banka şubesi o gün çok kalabalıktı. Küçük çaplıda olsa bir izdiham vardı, başvuru kayıtları yapılıyordu. Kayıt yaptıran herkesin hisse alacağı bir şekilde belliydi ve insanlar hisse almakta çok kararlıydı. Sıra bana geldiğinde bu düşünceden hareketle yani herkese verilen hisse niye yükselsin düşüncesiyle , adımı soran karşımdaki bayana ani bir kararla ben vazgeçtim dedim. O kadar zaman bekleyipte sıra bana geldiğinde vazgeçince bayan şaşırdı. Tepki gösterdiğim için vazgeçtiğimi zannederek ve elde edeceğimi düşündüğü kazançtan mahrum olmama gönlü razı olmayan bir tavırla vazgeçmeyin hemen sizi yazabilirim dedi. Sanırım 2 kez israr etti. Hayır inanın gerçekten vazgeçtim istemiyorum diye karşılık verdim ve tepki olarak vazgeçmediğimi hissettirerek ordan ayrıldım. Bir daha da bu güne kadar bu hisse ile hiç ilgilenme fırsatım olmadı.
Akenerjinin bu günkü durumu borsada ender rastlanan bir durumdur. Yani bir hisse bir şekilde yıllarca baskılanmış, yatmış ve diğer hisselere (yeni arzedilen ve arzedilecek hisselerde dahil) kıyasla nerden bakarsan bak çok düşük kalmıştır. Bu bile yeterlidir. Bu hisse ile ilgili başka bir habere şimdilik ihtiyaç yoktur. Gerekirse seçimden sonra bir takviye haberde gelebilir. Tabii ki çıkış şirket destekli ise . Şu anda piyasada ne kadar gitse de, yine de ucuz düşüncesi hakim olmuştur. Ya da bu algı oluşturulmuştur.
Tarihe not...
AK ENERCİİİİİ
TAVAN-6
10,60 +%9,96
Du bakalım nolcek ?
Hedef : 2028
Serhan Bey 14:15 gibi bloombergtv de idi.
bilginize.
Zaten şurada 3-5 kişiydik. Ne oldu herkes sattı mı ki ?
Eğer sattıysa , geçen sene burada güzel paylaşımlar yapan anronyza nickli arkadaşa üzülürüm.
İnşallah satmamıştır.
Acaba ne dedi? :D
Başka şirkete ağırlık verdiniz , rakip şirketi kötülememek için buraya yazmadınız şeklinde anladım.
Bu sene vadesi gelen borç ödemesi hakkında bir yorum yapsaydınız iyi olurdu.
Bedelli mi bedelsiz mi, yoksa sabunlu mu sabunsuz mu olacak sizce?
Firmalarda uyandı sonunda,kolakosyonlar devreye girdi,
ky mal alamıyor.Borsadaki bu tip uygulamalar ,brüt takas ,diğer cezalar vs spek.ten ziyade küçük yatırımcıya zarar veriyor. Spek . ve a. kurumlar suç işliyor cezayı ky çekiyor, ky bu cezalardan muaf olmalıdır.Adil bir borsa için bunların tamamen kaldırılması gerekir.
Serhan Bey'in konuşmasında 2 husus dikkatimi çekti.Birincisi Kemah projesinin pompaj depolamalı olması( bu dipnotlarda var), bununda teşvik kapsamında olması,yekdemden faydalanabilme imkânı.
İkinci husus ise şirketin sahip olduğu hesler üzerine yüzerges santralleri kurma düşüncesi.Yüzerges sistemlerin kurulum maliyeti %40 daha ucuz ,% 15 daha fazla üretim,kapladığı alanda buharlaşmayı % 60 azaltma gibi avantajları var ve tabii ki arazi maliyetide yok.
Bunlar güzel projeler ,yapıldığında şirketi dahada güçlendirir ve öne çıkartır. Ama bizde işler çok zor ,çok vakit alıyor ve ne zaman gerçekleşir bilinmez.
https://i.hizliresim.com/27vaxuw.gif
Bu çıkışı ilk defa yapmıyor.. Hayatındaki 5. ayaklanması.
Her seferinde sonradan kıçının üstüne oturmuş.
Ancak bu sefer TAVAN KIRMIZI çizgisi üzerine atabilirse
(bunun için 30 a kadar gidip, 15 lerde konsolide olması lazım),
uzun vadeli düşünülebilir.
(doğrusu bu ya .. böyle bir harekette , ŞAPKA çıkartırım)
Yaşı 30 civarı olanlar takibe alsınlar. Daha büyükler, KGRG.
Kırmızı kurdelemi yeşil kurdelemi pakette ne var merak eden açar bekleyen devişler hesap yapan uzmanlar bakalım elektrik faturası kimi çarpacak
Yılbaşından bugüne.......
Enerciiiiiii
https://i.hizliresim.com/o1zbhyr.jpg
Galiba ödemeye başlıyoruz, ilk taksi dide tahsil ettiler.
0.40 -0,60 Dolar direnç bandını geçmeyi bırak değmedi bile. Teknik takipçilerin beklediği gerçekleşti. Büyük potansiyel ve güç barındıran şirket hissesinin kısa süreli bir molanın ardından yeniden güç toplayıp hareketine devam edeceğini düşünüyorum.
Serhan televizyona çıkacak da hisse düşmeyecek...
Piyon serhan. Sus diyorlar susuyor,konuş diyorlar konuşuyor,otur diyorlar oturuyor, kalk diyorlar kalkıyor...
Sakalı ver, daha neler yapar
Hisse tekniğini yapmaya devam ediyor ve edecek.
Şirketin bu hisse fiyatını benimsediğini sanmıyorum. Yeni atılımlar için taze paraya ihtiyaç vardır. En azından borçlar kapanır. Bu da hisselerin toplu olduğu tahminiyle ( kesin bilmiyorum çünkü) bir arzla olabilir.
Arzda bu fiyatlardan olmaz.Belki şirkette aynı düşüncededir.
Tabii ki ne söylesek yalan olur. Bire bir bilemeyiz. Ancak bir arz durumunda ise ilk arzdan farklı olarak bu kez arza katılanlarında kazanacağı tahminimizdir.
Defter degeri kac lira ? Diye bir soru bekliyorum şimdi
Bugün elini çabuk tutan yeni ortaklara kapıyı araladı. 10dk içinde tavana.
Dün 10.50 tabandan almaya cesaret edemeyenlerin, bugün 11.20den kuyruğa girdiğine eminim.
Herhalde mal kaptirmaya baslayinca tavana çekmek zorunda kaldi.
https://i.hizliresim.com/9lvgmu5.gif
Eski kulağı kesikler, başka türlü okuyorsa..... Yandi gülüm keten helva..
Simdi dolar kurundaki artış, doların kendi enflasyonu, kurulu güçteki artışı, elektrik fiyatlarını anlatsak bazılarına masal gibi gelecek. O sebeple teknik detaylara girmeyeceğim.
2010 yılında 1 akenerji hissesi sattigimizda BİM'den 2litre süt alabiliyorduk. Bugün 2 litre süt 60 lira.
https://i.hizliresim.com/k1zdrxm.jpg
Günaydın arkadaşlar...
ENERCİİİİİİİİ
TAVAN DEWAMKE
12,70 + % 9,96
Hisse dolar : 0,39
Tavanda bekleyen 8,41 MİLYON LOT ALICI VAR
Aferin İspanyol sende gelişme var.
2000'lerden 2010'a kadar geldin....
Hedef 1 lt süt ama doğru diyon...
Çarşamba günü tepeden sat işareti veren hisse , dünkü seansta bunu devam ettirmeyip tam tersi daha yüksek hacimli bir hareketle bu sefer al vererek tavanla kapandı.
Hissenin ya da spek.in bu ters hareketi olaya sadece teknik açıdan bakanları yanıltarak şimdilik ellerindeki hisseleri kaybetmelerine sebep oldu.