Akenerji halka arz başvurularının yapıldığı ilk günü hatırlıyorum. Borsada enerji hisselerinin revaçta olduğu bir dönemdi. Bir öncesinde arzedilen bir enerji hissesi günlerce tek lot oda tescil amaçlı işlem görerek tavan gitmişti. Bu niye gitmesindi. Köroğlu cad .deki banka şubesi o gün çok kalabalıktı. Küçük çaplıda olsa bir izdiham vardı, başvuru kayıtları yapılıyordu. Kayıt yaptıran herkesin hisse alacağı bir şekilde belliydi ve insanlar hisse almakta çok kararlıydı. Sıra bana geldiğinde bu düşünceden hareketle yani herkese verilen hisse niye yükselsin düşüncesiyle , adımı soran karşımdaki bayana ani bir kararla ben vazgeçtim dedim. O kadar zaman bekleyipte sıra bana geldiğinde vazgeçince bayan şaşırdı. Tepki gösterdiğim için vazgeçtiğimi zannederek ve elde edeceğimi düşündüğü kazançtan mahrum olmama gönlü razı olmayan bir tavırla vazgeçmeyin hemen sizi yazabilirim dedi. Sanırım 2 kez israr etti. Hayır inanın gerçekten vazgeçtim istemiyorum diye karşılık verdim ve tepki olarak vazgeçmediğimi hissettirerek ordan ayrıldım. Bir daha da bu güne kadar bu hisse ile hiç ilgilenme fırsatım olmadı.
Akenerjinin bu günkü durumu borsada ender rastlanan bir durumdur. Yani bir hisse bir şekilde yıllarca baskılanmış, yatmış ve diğer hisselere (yeni arzedilen ve arzedilecek hisselerde dahil) kıyasla nerden bakarsan bak çok düşük kalmıştır. Bu bile yeterlidir. Bu hisse ile ilgili başka bir habere şimdilik ihtiyaç yoktur. Gerekirse seçimden sonra bir takviye haberde gelebilir. Tabii ki çıkış şirket destekli ise . Şu anda piyasada ne kadar gitse de, yine de ucuz düşüncesi hakim olmuştur. Ya da bu algı oluşturulmuştur.
Yer İmleri