Bunu kodla yapmak mümkün değilse programın al-sat yön kod kalıbında en başında yapılmış bi tasarım hatası var demektir. Zaten lot arttırıp azaltma da yön kalıbına yedirilemiyor. Bukadar temel eksiklikler neden hala düzeltilmiyor anlamış değilim.
Printable View
friksiyon konusu yabancı geliyorsa mehmet doğan'ın güzel bir örneği var bu konuda:)
"Benim yaşıtlarım hatırlar! Küçüklüğünüzde, dışarda oynarken düşüp, bir yerinizi incittiğinizde, başınıza gelecekleri biliyordunuz. Anneniz sizi, düşmenin acısını yarı yolda bırakacak tentürdiyotlu pamuk ile kovalardı. O iğrenç tentürdiyot kokusu hala burnumdadır.
1960lı yılların sonuna doğru, Johnson & Johnson şirketi, işte bu eziyeti bitirecek, harika bir antiseptik krem üretmek için kolları sıvadı. Johnson & Johnson çalışanları yepyeni bir ürün yaratmakla kalmayıp, çok daha ötesine gittiler.
Bu yeni ürün acıtmıyordu. Yakma yok, acı yok, evde kovalamaca yok. Bulunduğu kategoriyi ezip geçecek bir üründü. Johnson & Johnson da bunu bildiği için, ürünü pazara gönderip, arkalarına yaslanıp, gelecek paraları saymak için beklemeye başladılar. Bu yeni krem, piyasaya çıkar çıkmaz, kategorisinde satış rekorları kırdı. Tüketicinin tepkisi olumluydu. Fakat bir müddet sonra satışlar durdu. Ürünü bir kez alanlar, bir daha satın almıyordu. Johnson & Johnson, nedenini anlayamadığı bu tüketici davranışını bir müddet uzaktan seyretti ve sonra, sorunun cevabını tüketici araştırması yaparak bulmaya karar verdi. Tüketicinin bu ürünü ikinci kez almamasının bir nedeni olmalıydı? Ortaya çıkan sonuç çok ilginçti. İnsan doğası içinde bulunan bir tuhaflığı keşfetti Johnson & Johnson: No Pain, No Gain! Eğer insanlar iyileşme süreci içinde -az da olsa, herhangi bir acı hissetmiyorsa, iyileştiklerine ya da başka bir deyişle, o ilacın işe yaradığına inanmıyorlardı.
Johnson & Johnson, öğrendiği bu bilgiyle, fabrikasına geri dönüp, en kolay, en hızlı, en sürtünmesiz, en pürüzsüz, en kadifemsi, hiçbir hız tümseği olmayan bir ürün yaratan mühendislerine, müşterileri biraz da olsa acı hissetsin diye, krem içine bir miktar alkol koymalarını söyledi. Mühendisler, yüzlerinde büyük bir şaşkınlık ile krem içine alkol koyup, ürünü piyasaya yeniden lanse ettiler. Satışlar arttı.
Bilerek eklenmiş bir pürüz olan "acı" ile, Johnson & Johnson'nın yeni antiseptik kremi, piyasa içinde kredibilite kazandı.."
https://medium.com/turkce/kullan%C4%...k-ad97d1f9cd56
sayın ideal yetkilileri
grafik üzerinde bir trend çizgisi çizdim (fiyatı yakala modunda ) ve bu trend çizgime alarm kurdum
bu trend çizgisine sağ clikl- paralel oluştur - yaparak bu trend çizgisinin paralelini oluşturup grafiğin bir yerine
sürükleyerek paralelini oluşturup götürmek istiyorum
ancak fiyatı yakala modunda çziilen trend çizgisinin ve alarm kurulan trend çizgisinin paralelide , fiyatı yakala modunda trend çizgisi
ve alarm kurulu trend çzigisi kopyalı oluyor
fiyatı yakala modunda çizilen trend çizgisi ve alarm kurulan trend çizgisinin paraleli fiyataı yakala modunda olmadan ve alarm kurulu haliyle kopyalanmaması lazım
Cok tesekkurler sayin Bear Bull.
Asagida verdiginiz ek kodu da kullanarak sadece sonuc verenleri verecek sekilde kaydettim. Ancak sonuc biraz enteresan oldu. Gercenkten breakout yapanlari yanlarinda channel alt/ust degerleri ile birlikte getiriyor. Bunlara ek olarak breakout yapmayan baska taramalar da getiriyor. Bunun nedenini tam cozemedim.Ek 24969
arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var ideal verilerini güncelleme nasıl yapılıyor bilgisayarda bütün gün sistemi açık tutamıyorum onun için veriler yarım eksik matrikse bunu güncellemek dataları indirmek kolaydı ideal de bir türlü bulamıyorum
bu programı yeni kullanmaya başladım.
bu ideal veri sisteminin neden açıklayıcı bir kılavuzu yok tamam çok güzel program ama fazla detay verince kullanışlı oluyor anlamına gelmiyor ki
matriks ten daha iyi dediler ama valla ona buna birşeyler sormaktan utanır oldum
şimdide haberler de sorun var gece yarısı haberleri sabit kalıyor son haberler altlarda çıkıyor
destek platformuna mail attım geri dönende yok
Merhaba, VIP-X030 1dk geçmiş veri lazım. Elinde olan gönderebilir mi acaba? Ne kadar uzun o kadar iyi.
Bir ara youtube da bir video izlemiştim bulamadım, düşen trendin kırılımı ile ilgili bir tarama yapılıyordu, kodu mevcut mu aceba?
KeserOS kullanabilirsiniz.kesintinin bittiği barda 1 diğer barlarda 0 döndürür.
ihtiyacınıza göre veya farklı durumlara göre ayarlayabilirsiniz, iyileştirirseniz tekrar yazın buraya.
PHP Code:
var V = Sistem.GrafikVerileri ;
//KeserOS: Devre Kesici Osilatörü
var KeserOS = Sistem.Liste(0);
for (int i = 2 ; i < V.Count; i++)
if(V[i].Date.Subtract(V[i-1].Date).TotalMinutes==30) { KeserOS [i]= 1f; Sistem.DikeyCizgiEkle(i, Color.Yellow, 2, 1); }
Sistem.Cizgiler[0].Deger=KeserOS;
string Periyot = "5";
string Msg = "";
string Statu = "";
var Trendperiyodu = 800; //son 800 bar içindeki trend
var SonXbar= 50; //son 50 barı dikkate alma
var Liste = Sistem.YuzeyselListeGetir("IMKBH'");
for (var i = 0; i < Liste.Count; i++)
{
if (Liste[i].IndexType == "100" && Sistem.Saat.CompareTo("10:00:00") > 0)
{
var Sembol = Liste[i].Symbol;
var Kod = Liste[i].Root;
var V = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, Periyot);
Statu = " ";
var Yukselen = Sistem.OtoTrendYukselen(V, Trendperiyodu , SonXbar);
var Dusen = Sistem.OtoTrendDusen(V, Trendperiyodu , SonXbar);
if (V[V.Count - 1].Close < V[V.Count - Trendperiyodu].Close && V[V.Count - 1].High > Dusen[Dusen.Count - 1] && Dusen[Dusen.Count - 1] != 0)
{
Statu = "Yukarı Kırıldı";
Msg += Kod + " Son Fiyat = " + V[V.Count - 1].Close + " " + " Düşen Trend Değeri = " + Dusen[Dusen.Count - 1].ToString("0.00") + " " + "Durum =" + Statu + "\r\n";
}
else if (V[V.Count - 1].Close > V[V.Count - Trendperiyodu].Close && V[V.Count - 1].Low < Yukselen[Yukselen.Count - 1] && Yukselen[Yukselen.Count - 1] != 0)
{
Statu = "Aşağı Kırıldı";
Msg += Kod + " Son Fiyat = " + V[V.Count - 1].Close + " " + " Yükselen Trend Değeri = " + Yukselen[Yukselen.Count - 1].ToString("0.00") + " " + "Durum =" + Statu + "\r\n";
}
}
}
Sistem.Mesaj(Msg);
Merhaba,
İstediğim bir zaman aralığındaki, mesela 9.30 - 10.01 HH ve LL değerlerini okutup bir değişkene atamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
PHP Code:
var V = Sistem.GrafikVerileri;
//Zaman aralığındaki en Düşük ve En Yüksek değerleri Bulur
var Baslangic = "09:30";
var Bitis = "10:01";
var SabahHH = 0f;
var SabahLL = 0f;
for (int i=V.Count-1; i > V.Count-1000 ; i--)
{
if ( V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Baslangic ) >= 0
&& V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Bitis ) <= 0
)
{
SabahLL = (SabahLL ==0 ? V[i].Low : Math.Min(SabahLL, V[i].Low ));
SabahHH = Math.Max(SabahHH, V[i].High);
}
if (V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Baslangic ) == 0) break;
}
//--------------------------------------------------------
Sistem.Mesaj("En Yüksek: "+ SabahHH.ToString() + " En Düşük: "+ SabahLL.ToString() );
Bir sorgu taraması geriye dönük KZ hesaplaması yapabiliyor mu?
Örnek;
Sermaye 10.000
Periyod 60
Tarama alanı BİST 30.
Kar Al: % 2
Zarar Kes : % 1
Hangi hisseyi Aldı neyi sattı veya stopladı.
Belirli zaman aralığındaki HH LL değerlerini bulmak için bana kod örneğini sayın @Hector Salamanca
yazmıştı. Bunu uyarlayıp grafik üzerinde çizdirmek istedim. Ancak girilen aralığın tümündeki HH-LL değil de, aralığın son barındaki HH-LL değerini kullanıp devam ediyor, çözemedim. Nerede hata yapıyorum?
Ekran görüntüsünde, istediğim şey dörtgen içindeki HH-LL değerleri. Sistemin çizdiği ise aralıktaki son barın değerleriPHP Code:
var HH = Sistem.Liste(0);
var LL = Sistem.Liste(0);
//var liste = new List<float>();
for (int i=1; i < V.Count; i++)
{
if ( V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Baslangic) >= 0
&& V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Bitis) <= 0
)
{
LL[i] = (LL[i] ==0 ? V[i].Low : Math.Min(LL[i], V[i].Low ));
HH[i] = Math.Max(HH[i], V[i].High);
}
else
{
HH[i] = HH[i-1];
LL[i] = LL[i-1];
}
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = HH;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = LL;
https://i.hizliresim.com/HFsCfb.jpg
Önceki talep de değişken yazdığı için son günün değerini hızlıca bulup değeri gösteriyordu.
grafikte liste olarak ihtiyaç var ise aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
PHP Code:
var SabahHH = 0f;
var SabahLL = 0f;
var HH = Sistem.Liste(0);
var LL = Sistem.Liste(0);
for (int i=1; i < V.Count; i++)
{
if (V[i].Date.Day != V[i-1].Date.Day)
{
SabahHH = 0f;
SabahLL = 0f;
}
if ( V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Baslangic ) >= 0
&& V[i].Date.ToString("HH:mm").CompareTo(Bitis ) <= 0
)
{
SabahLL = (SabahLL ==0 ? V[i].Low : Math.Min(SabahLL, V[i].Low ));
SabahHH = Math.Max(SabahHH, V[i].High);
}
HH[i] = SabahHH;
LL[i] = SabahLL;
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = HH;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = LL;
Net lotu indikatör gibi cizdire bilirmiyiz başını yaptım değer çıkıyor bunu nasıl cizdire bilirim
var Sembol = Sistem.Sembol;
var asd = Sitem.Netlot(Sembol);
var asr = Sistem.liste(asd);
Sistem.Cizgiler[0].Deger = asr;
İyi akşamlar arkadaşlar,
50 periyotluk hareketli ortalamanın 200 periyotluk hareketli ortalamayı aşağı kestiği bar da 200 periyotluk ortalamanın değerini grafik üzerinde yatay olarak çizmek istiyorum. Aşağıdaki kodu yazdım çalışmadı. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Teşekkürler...
var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
// hareketli ortalamaları hesapla
var MA1 = Sistem.MA(C, "Simple", 50);
var MA2 = Sistem.MA(C, "Simple", 200);
var KES = Sistem.Liste(0);
var Barno = 0;
for (int i = 1 ; i<Sistem.BarSayisi; i++)
{
if (Sistem.AsagiKestiyse(MA1, MA2))
Barno = i;
KES[i] = MA2[Barno];
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = KES; Sistem.Cizgiler[0].Aciklama = "YATAY";