Bu tahta zihin yakar toplayın toplayın da İT nin suyunu ısıtıp hazırlayın malum işini bitirince abdest alması farz
Printable View
Bu tahta zihin yakar toplayın toplayın da İT nin suyunu ısıtıp hazırlayın malum işini bitirince abdest alması farz
Galiba sen İsmail TARMAN' na devredilmek üzere hisse toplamaya çalışan birisin belirtmiş olduğun 85565 adet tamamlanınca patronun % 50 çoğunluğa sahip olması için ihtiyaç duyduğu miktarmı :one: Sen Bende ve arkadaşımda bulunan lotları istiyorsan daha çok beklersin :kahkah:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Tarman yüzde 50 ye çoktan sahip olmuştur bence.Başka bir hesabı vardır.Hissenin yükselmesini istemiyor.Hisseyi tetikleyecek büyük bir haber lazım.
hissenin beklediği haber ? daha ne olsun her yerinden para fışkırıyor tısss yok. yılbaşında bana 70 milyon çıksın zevk için alışa bir kademeye 10 milyon lot alış yazarım :))))) veren versin. öyle ya madem ederi bu ama satmak isteyen satamıyor alıcı yok. koyayım alışa 10 milyon isteyen istediği kadar satsın :)))))
85565 toplamaliyim
28272 kaldı
Kalan lot bir şey değil 29000 devamı haftaya..[emoji4]
Benimde zaten anlamadığım o İT aldığı temettulerle bucim hissesi alsaydı Kİİ mutlaka aldı hisse oranı %70 cıkardı. İyide be arkadas fiyat dolar olarak mağmada buna İT neden musaade eder. En olmadık firmalar bile iki üç senede bir bir kaç tavan cekiyor. Bucimin ben daha tavan gördüğünü hatırlamıyorum. Bu kadar (aslında) kaliteli bucim (holding) ciğeri 5 para etmez şirketlerin bu kadar gerisinde kalınca uzulmemek elde değil. Yahu resmen iştirakleri cıkarınca bucim 0 TL’den işlem görüyor
Kimse yokmu ??? Ses ses ses [emoji4]
Var var amma benden sana ses değil Fed gelir. fed fed fed :))))
Birileri verir merak etmeyin
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://invst.ly/9hfhg
bakalım 1 ay sonra bir tepki verebilecekmi ..:shh:
Nuh çimento çimsa ve bursa çimento bilanço değerlerine göre gitmiyor buna karşılık bilanço zarar rekoru kıranlar kötü piyasada bile prim yapıyor.
Bu durumu açıklamak gerçekten çok zor.iyikağıdı aşağı baskılarken mal kaptırmaktan ,zarar eden hisseleri yukarı çekerken mal yemekten korkmuyorlar.mI
yok santralini satacakmış yok limanı satılacakmış olmadı bilmem ne kadar bedelsiz verecekmiş diye malum hisseleri yukarı çekip çekip mal veriyorlar.yukardan mallanan yatırımcılar da daha az zararda olduklarından ana hisselerinden vaz geçiyorlar.bu piyasada işlem yapmak hele açığa almak kesinlikle zarar ettirir.
En güzeli inandığınız kağıtta ölü maymun gibi beklemek.
Ytd.
En güzeli inandığınız kağıtta ölü maymun gibi beklemek.
Bucim taşıyan yatırımcı ölü taklidi yapmaktan senelerdir.. öldü zaten biraz utanma sıkılmaları varsa hisseyi gerçek değerine getirmeleri gerekir...[emoji4]
Sayın ortak utanma ve sıkılma gibi insani meziyetlerden nasiplenmedikleri muhakkak. Ben strateji miz ne olmalı hakkında kendi fikrimi beyan ettim. BUCİM şu içinden geçtiğimiz zor dönemde tarihinde görmediği karlılığı yakaladı. Kim ne derse desin Türkiye nin sayılı büyük şehir leri den bursa nın tek çimento fabrikası. Yıllar dır borsa zirveler test ederken bile gerçek değerini göstermediler. İsmail bey malın ne zaman alınacağını gayet iyi bilir. Malınıza sahip olun derim. Ytd
Diğer çimento şirketleri de uzun vade bakıldığında ucuz durumda. Borsanın genelinde de ucuz bir sürü hisse var. Burda patrona bu kadar kızmaya gerek yok. Piyasada sağlam bir orta uzun vade trend bu hisseyi de alır götürür. Adam hisseyi düşük marjda sabit tutarak birilerinin karına mani olurken birilerini de zarardan koruyo gibi düşünün.
Ama patron bu kağıttan ve diğerlerinden 2019 da çıkıp dolara dönmeli yoksa bu sefer batıcak.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir kaç ay önce ooooo çemtaş bucim i yakaladı diye şaşkınlık içinde idik. Sonra da 2 TL fark attı. BUCİM için karın çoğu çemtaş dan geliyor kem küm. Yahu çemtaş kimin. Sanki şirket yatırım yaptı borç yükü altında. Battı. Bolu çimento 1,5₺iken bucim 6₺ üzerine işlem görüyor du. Bolu çimento düştü diye mi düşüyoruz. Biz hiç çıkmadık ki. Piyasa en iyi zamanında bucim i kim baskıladı. Patron doğru bir kararla hakim ortak olduktan sonra şirketi iyi yönetti. Doğru adamlar istihdam etti. Bal yapmayan dinozor ları bir kaç tanesi hariç ayıkladı. Karlılığı da zaten buradan geliyor. Yalnız fenerbahce gibi yabancı çalışan ceo ne ayak belli değil. Roda limanı operasyonu hangi amaçla yapıldı. Fiili kapasite zaten artmış. Çed için yeni bir müracaat yaptıkları na dair bir bilgi veya niyet beyanı yok. Borç yok. Senelerce yok çemtaşın sahip olduğu bucim hisseleri satılacak diye baskı. Yok yatırım yapılacak belki bedelli olur diye baskı. Peki bu kadar baskı ne i. İçin. 15 temmuz dan beri bir çok parası olmayan şirket bile geri alım yapmışken bucim neden almayı bırak niyet beyanı bile yapmamıştır. Patrona kızgınım çünkü gücünü kendi menfaatleri gereğince kötüye kullanmaktadır. Küçük yatırımcı olarak kendisine güvenip hissesine yatırım yapanları hüsrana uğratmıştır. Büyük adamlar büyük adamlarla uğraşır. Küçük adamlar ky ile uğraşır.
Bursa doğu dan çimento fab. Arazisi ne dayandı. Yer toplu konut olmasına olur ancak burada başka çimento fabrikası yok. Bu iş bana mantıklı gelmiyor. Yok eğer biz burayı kapatalım şehir dışında başka bir yerde yapalım diye zaten kapasite artırımı ile daha uygun şartlarda bir yer de otarite ile anlaşılır ise o zaman iş değişir. Yeni yatırım yapılırken eskisi ihtiyacı karşılar. Sonra eski fabrika arazisi yapılanma için çok elverişli bir yer olur. Bölgenin değeri birazda fabrika atıkların yüzünden etkileniyor. Kapasite revizyon adı altında yapılan yatırımlarla arttı. Çed konusunda çevre il md yapmış olduğu bir müracaat yok. İsmail tarman gerçekten isteseydi çed iptal olmazdı. Belkide çed den vazgeçtiği için iptaline göz yumdu. İktidara uzak olmayan bir yatırımcı OHAL döneminde isteseydi içi bitirirdi yada davayı açanların bir şekilde davadan vaz geçmelerini sağlardı diye düşünüyorum. Yalnız şunu ifade edeyim Bursa'daki büyük grup lar çimento yatırımı konusunda birbirinin ayağına dolanır lar. Ne zaman bu konuda bir müracaat olsa potansiyel diğer oyuncular tarafından siyaset hukuk VS yollar ile engellenmiştir. Ytd
Gelinen nokta i.tin ne yapacağını kestirmeye kaldı çemtas daki bucim hisselerin maliyeti fizana gitti 50 milyon dolar ver duranerin hisselerini al kıçı kırık irfan ünür hisselerini tahtadan satmasına göz yum geçin bunları amaç belli hissesi olanları satışa davet etmek için yapılan dümen taziya kaç tavşana tut hikayesi ama hakikatten ufak yatirmciyla ugrasmak sizin için biçilmiş icraat nedesek az bunlara gideceğiniz yer belli çok ah aldınız gözünüzü toprak doyursun selametle...
Kimbilir el altından ödenenle beraber hisse fiyatı kaça satılıyor acaba?Nasıl olsa kural kanun yok bu ülkede bazılarına...
şimdi bu yapılan nedir? irfan bey gecen gun sattı dun almış. 53 k haber gönderiyor. heriflerdeki operasyona bak cemtas aldım dedi 7 ustunde millete iteklediler. şimdide bucim aldım diyor tekrar. bunu sen ben yapsak tamamda yönetimde olan birisinin yapması bildiğin adilik allah cemtasdakilere kolaylık versin
Vermez mi hiç tepki o... en son tepkiyi 15 yıl önce vermişti...
Bir de kentsel dönüşümden bahsediyorlar bazı arkadaşlar 10 yıl sonraki yıllık enflasyon %7 olduğu yerde hangi kentsel dönüşümden
Bahsediyoruz ..
Oyüzden Sulzer eğlenmeye devam..BAk irfan amca bile bize takılıyor ...
https://m.youtube.com/watch?v=D779KoXFiU4
hayırda bu kadar karaktersizce ve fütursuzca olmazki bu işler ayıp yahu.
öncelikle şunu belirteyim CEMTS hissesi daha önce belirtigim gibi elimde kalmadı ve enson attıgım grafigin arkasındayım cemts topiginde.. tarihi aklımda kaldıgı kadar 09.10.2018
bucimde ki beklentim hala devam ediyor :
bir söz vardır: son gülen iyi gülermiş ....sona kalan dona kalır: atasözünü yazmadan geçemiyecegim ?
bol şanslar
erdogan suriye dogusuna harekat birkaç gün içinde başlayacak demesi :endeksi kırmızıya boyadı..?
bucım,de zaten destek mevzileri yıkıldı geri çekiliyor ..:bravo:
Erdoğan piyasayı manuple etti bence
bedava üstüne para formasyonu na girdi.
sakin olmakta fayda var alırken
kendinizi tahta yapıcı yerine koyun
en iyi şey bu
https://www.karar.com/fast-pages/goo...soygundur-8624
bakalım bizim İ.T ne yapacak ...
ne hikmetse irfan ünür bucım,i 6.50 den satıp 1.80 tl den cemtş almadı,da 4.70 verip 6.40 ile 51 arasında cemts aldı..iyi alışlar
nerdeyse Cemtaş'ta ki payın piyasa değeri kadar olacak!!!!!!!
CEMTAŞ Ortaklık Yapısı
Sermayede Doğrudan % 5 veya Daha Fazla Paya Sahip Gerçek ve Tüzel Kişiler
ÜNVANI PAY ORANI
( % ) PAY TUTARI
( TL )
BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş 57,73 58.290.159
DİĞER 42,27 42.685.521
TOPLAM 100,00 100.975.680
çemtaş bilançosunda arazi ve arsalar 2milon tl bile değil
bucim de 13 milyon tl
100 dönüm den fazla organize sanayinde kurulu arsası olan çemtaşın bilançoda görünen değeri.
2 milyon tl bu bölgede 1 dönüm yer alamaz.
Bucimin bilmem kaç bin dönüm arazisi var .bursa betonun 22 adet beton santrali .3 adet agrega tesisi var.rodayı falan geçtik!
50 yıl önceki fiyatlardan duran varlıkları değerlendirdikleri halde defter değerinin altında işlem yaptırıyorsunuz ya . ???? Pes doğrusu .
Varlıkları gerçeğe uygun değerlense Fiyat/Defter değeri rasyosu 0,4-0,5 aralığında bir yerlere gelir. Bu seneki roda ödemelerini kabaca kara ekleseniz (84+50=134) ekürisinin 9 aylık performansına eşit olur. F/K'sı neredeyse 4'e yapışır. Değerleme bu.. Sanayi şirketi olmasına rağmen, borsamızda en düşük değerlenen bazı finansalların değerlemesine eşit değerler bunlar. Performansına göre tarihin taban değerlerine inmiş senetlerde açığa satış yapılması teknik gerçeklere uygun değil. İktisadi şartlar da kredili alım için uygun değil. Kısaca, uzun vadeli pozisyon alacak sabırlı yatırımcıların ilgi duyabileceği bir şirket hissesi bu. O halde, fiyatlamayı da gerçekleri okuyabilen yatırımcı yapmalı. Kesinlikle YTD.
İ.TARMAN bucım diye bir şirketi yok etti : adam tam bir okus pokuscu yani sihirbazlık yapıyor sonuçta yatırımcıyı veya izleyenleri göz aldanması yapıp yok gösteriyor ...dogrusu ise herşey yerinde iştirakleri ile birlikte küçük holding fakat deger ve ederi fiat,a yansıtmamak için bizimde göremedigimiz oyunlar oynanıyor..irfan ünür gibi acaba İ.T ve GÖKŞEN,de bucımlerini satıp cemtş alsa bence daha mantıklı olur yaparmı hiç zanetmiyorum :karamanın koyunu sonra çıkar oyunu gibi..:wave:
ky çok sabır göstermesi gerekiyor gördügüm kadarı ile burdaki üçbeş yatırımcı oldukça sabırlı..:bravo:
Düşsün müdür ne zarariniz var
Düştükçe alacan
Ben açıkçası seviniyorum
[emoji4] cuma günü tacirler den iş yapan arkadaş 4530/4500 arası mal(16000 lot) verip bu gün 4480/ mali yerine koyup eşleşme de aşağıya mal basıp (4420) hisseyi ve tahtasını bozarak ve bu işlemden kazancı sadece (500 ₺₺) ucuz işler değmez bir gün o malları elinden alırlar..ama sende suç yok ..buna izin veren i.t ve eşrafından böyle devam edin sıkıntı yok.....[emoji4]
Siz bana inanmadikca aşağı salmaya devam
Amacım toplamak başka bir amaç yok
Ama şu artık ısınıyor
Tahta boş
Bu tahta bozma değildir ayrıca
Uyuyan devi uyandırma çabasıdır