http://www.technoscope.com.tr/firma-...cozumleri.aspx
nitelikli Suriyeliden bahsetmişken.. firma Mersin'de. Sahibi Suriyeli ve çalışanların çoğu da Suriyeli. Alanında çok başarılı bir firmadır.
Printable View
http://www.technoscope.com.tr/firma-...cozumleri.aspx
nitelikli Suriyeliden bahsetmişken.. firma Mersin'de. Sahibi Suriyeli ve çalışanların çoğu da Suriyeli. Alanında çok başarılı bir firmadır.
24 yildir amerikadayim ve binlerce Turkle tanistim bu esnada ve sunu gordum
Ne kadar zengin ve varlikli aile varsa hepsi dondu Turkiye'ye. Ne kadar paspal varsa Amerikada kaldi
ABD deki Turklerin hic abartisiz %90 indan fazlasi TR nin koylerinden ve mezralarindan gelme. %10 belki daha azida bilim adami yok muhendis falan ama onlarda ac olduklari icin burdalar.
Hickimse ama hickimse oyle bogazdaki yalisini yatini katini rahat hayatini birakip buradaki kesmekese gelmez. Ben o kadar aptal bir insan hic tanimadim.
Birgun NY a git veya San Fransisco ya. Ben oralarda yasamiyorum ama bir git. Metro duraginda beklerken fareleri say. Sonra metroya binen insanlara bi bak. BIr tane beyaz gorecekmisin? Eger guzel duzgun bakimli insan goruyorsan nadirdir ve oda ya Turktur ya avrupalidir.
Bazen kendime kiziyorum neden laf yetistiriyorum buralara diye. Ama dayanamiyor insan. THY nin perondaki kapisi acilip Istanbul havalimanina indigin zaman etrafindaki herkes insane manken gibi geliyor. Turk insani bir cok konuda Amerikalilardan fersah fersah ileride. Her konuda degil ama hayat kalitesi cok cok ustlerde.
Son senelerde araplar ve orta asyalilar zenciler cok geldi Istanbula ve Istanbul cirkinlesti ve bir Amerikan sehri gibi oldu. Cirkin cirkin insanlari bende goruyorum artik Istanbulda eskiden bu yoktu. Elinde kopekle gezenler, her tarafta Amerika daki gibi meyhaneler barlar, suratina baktigin zaman erkekmi kadinmi anlayamadigin tippler, bosanma oranlarindaki patlama, evlenmeden yasayanlar yalnizlar homeless lar yani Istanbul Amerikan sehrine donuyor yavas yavas. Iste ben guzel Istanbulu kacirdigim icin uzuluyorum
Emekli olupta TR ye yerlesinceye kadar herkes Amerikali gibi olacak, bakimsiz cirkin obez yasli.... Kaciriyoruz treni...
Konuyu degistirdigim icin ozur dilerim forum ahalisinden
Sence denizen guzel oldugu biryerdemi ev fiyatlari yuksek olur yoksa icinde kopekbaligi barindiran ve rengi kahverengi gibi olan?
Hangisinde talep daha yuksek olur? veya fiyat yuksek olur?
Yukaridaki sorunun emlak sektoruyle alakasi vardir.
Bir ornek daha verelim
ABD de yas ortalamasi cok cok yuksektir genc pek gormezsin gorsen bile ya zenci ya cinli ya hintli yada arap bir de simdi onlar doldu buraya
neyse ben kendi evimi aldigimda sehrimde bulunan iki mahalle vardi birisini sececektim. Emlakci ilginc bir sey soyledi. Dediki 2 mahallede tipatip ayni ama 2. secenegin tek farki cok fazla yasli vardir orada o yuzden ev fiyatlari cok cok daha dusuktur yani neredeyse %50 daha dusuk
Emlakciya dedimki saf saf, "ya sirf komsular yasli diye neden fiyatlari bu kadar dusebiliyor?"
Cevap " sen hic huzurevinde yasadinmi?"
Tabiiki birinci secenegi sectik ama orasida huzurevi oncesi bakimevi gibi
Neyse Istanbul u ziyaret eden yabanci turistlerin ilk izlenimi nedir e bagliycam konuyu. Genc enerjik guzel insanlar diye cevap verirler hep. TR de yasarken gulerdim bu cevaplara ama simdi Amerikada bu kadar cirkin ve uyusuk obezin arasinda yasayinca o cevaplari o kadar guzel anliyorumki. Anliyorum ama anlatamiyorum
İstanbul bir politika ile bu hale getiriliyor. Daha fazla beton satabilme politikası.
Baya aradan sonra Aksaray'a bir arkadaş ile görüşmeye gittim. Tr'olduğuma delil bulamadim.
Araplar afrikalilar suriyeliler vs. vs. Sırf o çok sevdiğimiz betonu alsınlar diye topladi iktidar.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu adam Mandreke arkadaslar.
Bundan sonra benim bu topikle hic bir isim olmaz.
Olayi kisisellestirmesek? Biz burada konu tartisiyoruz
Madem Amerika o kadar guzel adama sorarlar sen neden dondun diye
Tevekkeli ABD deki Turklerin sayisi hicbir zaman artmaz. Cunku isi biten hemen donuyor ozellikle varliklilar ve zenginler
ne kadar koylu dokuntu egitimsiz bir baltaya sap olamamis varsa amerikada.