Originally Posted by
BJK Coccinella
Senet, kabaca 1,20 � 1,80 aralığında % 50 prim yaptı. Belirttiğim aralıklardan alıp satanlar bu % 50�yi aldı. Tabi satanlar olduğu gibi 1,80�den alanlar da olduğu unutulmamalı. 1,80�den alan vatandaşın da % 50 prim düşüncesi ile aldığını varsayarsak hedeflenen rakam 2,70 olmalıdır. Bu rakamları kabaca ve hesap etmesinin kolay olması açısından veriyorum. 2,70 hedefi ise 1,20�den alanlar için % 225�lik bir potansiyel demektir. Anlatmaya çalıştığım konu şudur. % 225�lik getiri çok yüksek bir rakam. Maliyetinizi bilmiyorum ama 1,20 olduğu varsayımıyla söylüyorum. % 50 prim üstüne bir % 50 daha beklemenin riski prim yapmamış başka bir hisse seçip beklemekten çok daha yüksek. Kaldı ki bu varsayımlar yükseliş için yapılmıştır. Eldeki bu % 50�lik rakamın korunacağının bile garantisi yok. Bıçaksırtı bir durum. Akıl mı veriyorum? Kesinlikle hayır�. Beni soracak olursanız ben sattım ve % 50 bile alamadım. Ama �Horoz ölür, gözü çöplükte kalır.� hesabı, elimde hisse olmasa da eski bir hesabın heyecanını yaşıyorum. Saygılarımla�