Originally Posted by
talebe37
Öncelikle 1.71 75 aralığından sattıklarımı 1.65 ve altından yerine koyma fırsatı verdiği için speğimize çok teşekkür ederim
Konuya dönersek, tarihinin en iyi bilançolarını açıklayan şirketler genelde tarihi zirve fiyatlarında oluyor.
Tarihi zirvesinden epey uzakta olan 3,5 hisseden biride blcyt.
Bırakın 3.1 zirvesini 2 li fiyatları bile göremedi bu bilanço ile.
Borsada ucuz diyebileceğimiz fazla bir hisse de kalmadığı için şahsen ben blcyt da beklemeye devam edeceğim.
Tabi bunlar benim şahsi görüşlerimdir.
Ytd
Senet, kabaca 1,20 – 1,80 aralığında % 50 prim yaptı. Belirttiğim aralıklardan alıp satanlar bu % 50’yi aldı. Tabi satanlar olduğu gibi 1,80’den alanlar da olduğu unutulmamalı. 1,80’den alan vatandaşın da % 50 prim düşüncesi ile aldığını varsayarsak hedeflenen rakam 2,70 olmalıdır. Bu rakamları kabaca ve hesap etmesinin kolay olması açısından veriyorum. 2,70 hedefi ise 1,20’den alanlar için % 225’lik bir potansiyel demektir. Anlatmaya çalıştığım konu şudur. % 225’lik getiri çok yüksek bir rakam. Maliyetinizi bilmiyorum ama 1,20 olduğu varsayımıyla söylüyorum. % 50 prim üstüne bir % 50 daha beklemenin riski prim yapmamış başka bir hisse seçip beklemekten çok daha yüksek. Kaldı ki bu varsayımlar yükseliş için yapılmıştır. Eldeki bu % 50’lik rakamın korunacağının bile garantisi yok. Bıçaksırtı bir durum. Akıl mı veriyorum? Kesinlikle hayır…. Beni soracak olursanız ben sattım ve % 50 bile alamadım. Ama “Horoz ölür, gözü çöplükte kalır.” hesabı, elimde hisse olmasa da eski bir hesabın heyecanını yaşıyorum. Saygılarımla…
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Yer İmleri