Originally Posted by
talebe37
Öncelikle 1.71 75 aralýðýndan sattýklarýmý 1.65 ve altýndan yerine koyma fýrsatý verdiði için speðimize çok teþekkür ederim
Konuya dönersek, tarihinin en iyi bilançolarýný açýklayan þirketler genelde tarihi zirve fiyatlarýnda oluyor.
Tarihi zirvesinden epey uzakta olan 3,5 hisseden biride blcyt.
Býrakýn 3.1 zirvesini 2 li fiyatlarý bile göremedi bu bilanço ile.
Borsada ucuz diyebileceðimiz fazla bir hisse de kalmadýðý için þahsen ben blcyt da beklemeye devam edeceðim.
Tabi bunlar benim þahsi görüþlerimdir.
Ytd
Senet, kabaca 1,20 – 1,80 aralýðýnda % 50 prim yaptý. Belirttiðim aralýklardan alýp satanlar bu % 50’yi aldý. Tabi satanlar olduðu gibi 1,80’den alanlar da olduðu unutulmamalý. 1,80’den alan vatandaþýn da % 50 prim düþüncesi ile aldýðýný varsayarsak hedeflenen rakam 2,70 olmalýdýr. Bu rakamlarý kabaca ve hesap etmesinin kolay olmasý açýsýndan veriyorum. 2,70 hedefi ise 1,20’den alanlar için % 225’lik bir potansiyel demektir. Anlatmaya çalýþtýðým konu þudur. % 225’lik getiri çok yüksek bir rakam. Maliyetinizi bilmiyorum ama 1,20 olduðu varsayýmýyla söylüyorum. % 50 prim üstüne bir % 50 daha beklemenin riski prim yapmamýþ baþka bir hisse seçip beklemekten çok daha yüksek. Kaldý ki bu varsayýmlar yükseliþ için yapýlmýþtýr. Eldeki bu % 50’lik rakamýn korunacaðýnýn bile garantisi yok. Býçaksýrtý bir durum. Akýl mý veriyorum? Kesinlikle hayýr…. Beni soracak olursanýz ben sattým ve % 50 bile alamadým. Ama “Horoz ölür, gözü çöplükte kalýr.” hesabý, elimde hisse olmasa da eski bir hesabýn heyecanýný yaþýyorum. Saygýlarýmla…
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri