https://twitter.com/jordankamuran/st...8683799553?s=2
Zenginin hali başka serra sabancı serbest özel fonu üzerinde hisse almış.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://twitter.com/jordankamuran/st...8683799553?s=2
Zenginin hali başka serra sabancı serbest özel fonu üzerinde hisse almış.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dostum
hesaplamalarimi kendim yaptim
2021 yilindaki elde ettigim kuponlari aldigim gun gun not ettim excel e
MB doviz alis kuru ile carpip tl degerini de yazdim. USD in TL ye karsi degerinin hizli artisi nedeni ile de vergi beyanname verme durumuna geldim oysa beyan sinirlari icinde kalirim giderim diyordum ama olmali, umarim bundan sonraki seneler de belki daha az USD artisi olur elbette ABD deki enflasyon da zayiflar ise bu daha mumkun olacak ya bakalim... Benim hesaplarima gore yaklasik dort sene vergi verme durumundayim sonrasinda ise vergi beyani edece kadar kupon gelirim olmayacak... Yani artik yavas yavas anaparalari da geri alip omrum icinde kullanma hedefindeyim... Belki o donem gene alim yapar kupon alirim ya bakalim
Internet vergi dairesindeki dokumanlari inceledim, hisse net teki degerli dostlarin da fikirlerine basvurup genel bilgiler edindim. Buraya duzgun ve hedefe yonelik sorular sorarsaniz elbette cevaplar alabilirsiniz cunku pek cok kisi bilgi sahibi ve bunu da paylasim yapiyor..
Bu konuyu ben acmistim, dostlar ile bol bol konu ile ilgili bilgi paylasmaya ortam sagladigim icin cok sevincliyim...
Saygilarimla...
teoride bayağı bir şey öğrendik buralardan. varsa bilgimizi de paylaştık.. ama pratiği hk (beyan kısmı) çok konuşulmadı, özellikle internet beyanı hk. o yüzden dedim. ben 2021 için beyan sınırını geçmedim o yüzden şu an için hazır sorum yok. ama seneye bol bol olacaktır.. çünkü görünüşe göre kaçarım yok bu sene :)
saygılar bizden..
637 -25/03/2027 USD S.F.T. 25/03/2022 3 3.000 6 Ay 932.000alıs 954.000satıs 7.8500
iş bankasında gozuken 954 fiyat diğer bankanın verdiği 101,25 ten daha mı iyi?
iş bankası daha ıyı galıba...işbankasını kullanan varmı.memnunmu?
Hepsini her koşulda her zaman karşılaştırmalısın. Her zaman için en iyi yok. (OTC piyasa olduğu için) . Ama genelde İş bankası bankalar içinde en iyi fiyatı verebiliyor. Garanti de onu takip edebiliyor.
Banka dışı İş yatırım'ın fiyatları en düşüğü olabiliyor ama alım miktarları bankalar kadar küçük paylar halinde olamıyor.
10.000 nominal alındığında İş yatırımın fiyatı İşbankası ve garanti arasında bir yerde dalgalanabiliyor. (Veya duruma göre ikisinden de düşük olabiliyor)
Ama daha yüksek alımlarda en iyi fiyat İşyatırım'da sanırım.
Ama dediğim gibi (OTC over the counter, Tezgah üstü) piyasa olduğu için o anki konuma göre en uygununu seçmelisin.
Pratikte emlakçı gibi çalışıyorlar.
Benim anladığım isbankasinda 95400 verdiğin diğerinde 101250.
101250-95400=5850$pahali gözüküyor.