Sayfa 854/1000 İlkİlk ... 354754804844852853854855856864904954 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,825 - 6,832 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

https://twitter.com/jordankamuran/st...8683799553?s=2

Zenginin hali başka serra sabancı serbest özel fonu üzerinde hisse almış.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dostum
    hesaplamalarimi kendim yaptim
    2021 yilindaki elde ettigim kuponlari aldigim gun gun not ettim excel e
    MB doviz alis kuru ile carpip tl degerini de yazdim. USD in TL ye karsi degerinin hizli artisi nedeni ile de vergi beyanname verme durumuna geldim oysa beyan sinirlari icinde kalirim giderim diyordum ama olmali, umarim bundan sonraki seneler de belki daha az USD artisi olur elbette ABD deki enflasyon da zayiflar ise bu daha mumkun olacak ya bakalim... Benim hesaplarima gore yaklasik dort sene vergi verme durumundayim sonrasinda ise vergi beyani edece kadar kupon gelirim olmayacak... Yani artik yavas yavas anaparalari da geri alip omrum icinde kullanma hedefindeyim... Belki o donem gene alim yapar kupon alirim ya bakalim

Internet vergi dairesindeki dokumanlari inceledim, hisse net teki degerli dostlarin da fikirlerine basvurup genel bilgiler edindim. Buraya duzgun ve hedefe yonelik sorular sorarsaniz elbette cevaplar alabilirsiniz cunku pek cok kisi bilgi sahibi ve bunu da paylasim yapiyor..

Bu konuyu ben acmistim, dostlar ile bol bol konu ile ilgili bilgi paylasmaya ortam sagladigim icin cok sevincliyim...

Saygilarimla...

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bu sene çok forumdaş ilk defa eurobond gelir vergisi beyanında bulundu/bulunacak sanıyorum. beyan konusunda tecrübelerini, sıkıntılarını, nasıl hallettiklerini vs.. vakit bulduklarında burada paylaşsalar güzel bir veri tabanı oluşur aslında başlıkta.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

KK ile 3 taksit ile odeniyor diye onu dusundum, olmali hesaptan da EFT leriz elbette..
    Kupon gelirim uc haneli degil, odeyecegim vergi de daha az ve iki taksit olarak oduyoruz..
    Bu mart ayi taksiti uce bolup kredi karti ile gonderecegim devletime..

Saygilarimla...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kredi kartı ile ödemenin de bir limiti var diye biliyoum. 50.000TL üzerini ödeyemiyoruz sanırım.

Kupon geliri 200.000TL ve üzerindeyse vergisi de 50.000TL'nin üzerine çıkıyor. O nedenle son dakikaya bırakmamak lazım.

Odeme yaptiktan sonra vergi dairesine odeme nin dogru olup olmadigini mi soruyoruz seneye de bu iade cikarsa onu dusebiliriz degil mi dostlar......

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Bir uyarı:

Bazı kaynaklarda eurobond gelir hesaplamalarında TCMB efektif alış kuru diye yazılmış ancak BU YANLIŞ KUR'DUR.

257 no'lu gelir vergisi tebliğine göre TCMB DÖVİZ ALIŞ kuru kullanılmalıdır.

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostum
    hesaplamalarimi kendim yaptim
    2021 yilindaki elde ettigim kuponlari aldigim gun gun not ettim excel e
    MB doviz alis kuru ile carpip tl degerini de yazdim. USD in TL ye karsi degerinin hizli artisi nedeni ile de vergi beyanname verme durumuna geldim oysa beyan sinirlari icinde kalirim giderim diyordum ama olmali, umarim bundan sonraki seneler de belki daha az USD artisi olur elbette ABD deki enflasyon da zayiflar ise bu daha mumkun olacak ya bakalim... Benim hesaplarima gore yaklasik dort sene vergi verme durumundayim sonrasinda ise vergi beyani edece kadar kupon gelirim olmayacak... Yani artik yavas yavas anaparalari da geri alip omrum icinde kullanma hedefindeyim... Belki o donem gene alim yapar kupon alirim ya bakalim

Internet vergi dairesindeki dokumanlari inceledim, hisse net teki degerli dostlarin da fikirlerine basvurup genel bilgiler edindim. Buraya duzgun ve hedefe yonelik sorular sorarsaniz elbette cevaplar alabilirsiniz cunku pek cok kisi bilgi sahibi ve bunu da paylasim yapiyor..

Bu konuyu ben acmistim, dostlar ile bol bol konu ile ilgili bilgi paylasmaya ortam sagladigim icin cok sevincliyim...

Saygilarimla...
    teoride bayağı bir şey öğrendik buralardan. varsa bilgimizi de paylaştık.. ama pratiği hk (beyan kısmı) çok konuşulmadı, özellikle internet beyanı hk. o yüzden dedim. ben 2021 için beyan sınırını geçmedim o yüzden şu an için hazır sorum yok. ama seneye bol bol olacaktır.. çünkü görünüşe göre kaçarım yok bu sene

saygılar bizden..

637 -25/03/2027 USD S.F.T. 25/03/2022 3 3.000 6 Ay 932.000alıs 954.000satıs 7.8500
    iş bankasında gozuken 954 fiyat diğer bankanın verdiği 101,25 ten daha mı iyi?
    iş bankası daha ıyı galıba...işbankasını kullanan varmı.memnunmu?

7.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    637 -25/03/2027 USD S.F.T. 25/03/2022 3 3.000 6 Ay 932.000alıs 954.000satıs 7.8500
    iş bankasında gozuken 954 fiyat diğer bankanın verdiği 101,25 ten daha mı iyi?
    iş bankası daha ıyı galıba...işbankasını kullanan varmı.memnunmu?

Hepsini her koşulda her zaman karşılaştırmalısın. Her zaman için en iyi yok. (OTC piyasa olduğu için) . Ama genelde İş bankası bankalar içinde en iyi fiyatı verebiliyor. Garanti de onu takip edebiliyor.

Banka dışı İş yatırım'ın fiyatları en düşüğü olabiliyor ama alım miktarları bankalar kadar küçük paylar halinde olamıyor.

10.000 nominal alındığında İş yatırımın fiyatı İşbankası ve garanti arasında bir yerde dalgalanabiliyor. (Veya duruma göre ikisinden de düşük olabiliyor)

Ama daha yüksek alımlarda en iyi fiyat İşyatırım'da sanırım.

Ama dediğim gibi (OTC over the counter, Tezgah üstü) piyasa olduğu için o anki konuma göre en uygununu seçmelisin.

Pratikte emlakçı gibi çalışıyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Benim anladığım isbankasinda 95400 verdiğin diğerinde 101250.
    101250-95400=5850$pahali gözüküyor.

Sayfa 854/1000 İlkİlk ... 354754804844852853854855856864904954 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •