Originally Posted by
rxpu
Bu iki unutma durumu arasında ciddi fark var, bahsettiğin unutma kendi faydalarına bir unutma, ancak benim bahsettiğim unutma kendi zararlarına, bu gerçeği bırak unutmayı kendilerini iktidara taşıdığı için kesinlikle bir gün bile akıllarından çıkarmayacaklardır.
Aldığımız pozisyonun karşı tarafındakilerin hedefleri ile çelişecek sınırlamaları da iyi izlemeliyiz.
Ama bu tabii ki doların bir anda yay gibi fırlaması mümkün değil demek değil, burası Türkiye, her an her şey olabilir, rüzgar bir anda tersine de dönebilir. Tüm ekonomi bıçak sırtında ve bunu herkes biliyor. Dövize yatırım yapanlar da bu durumda çok kuvvetli bir sigortaya sahip olmuş oluyorlar.
TL de kalanlar da çok yüksek bir risk alarak başka bir strateji izliyorlar. Her iki strateji de kendi içinde tutarlı. Ancak finansal kararlarımızda yine de salt politik düşüncelerimizle karar almamalıyız. Zira politik düşünceler nefret , kızgınlık veya tam tersi aşırı sevgi (ben liderimi babamdan çok seviyorum) gibi duygular içerir. Bu da hata yapmamıza neden olabilir.