Bu ülke ayağa kalkacaksa ilk yapılması gereken digital para. Kayıtdışı kazanç çok yüksek. Rant vergisi çıkmalı. Adamın bir evi varken üç beş evi oldu oturduğu ev hariç hepsine rant vergisi alınması gerekir.
Printable View
kaştan herkese selamlar...
bu seneki ilk tatilimin sponsoru sasa oldu...
ondan yolduklarımızla sefa sürüyoruz...
https://i.hizliresim.com/7mfemtk.jpg
Borsa dolar bazlı hemen hemen her gün değer kaybediyor. Tweeter'da höstadlar ve millet borsa yükseldi diye hava atıp seviniyor. Enteresan bir ülkeyiz ... Kayıt dışı ekonominin en büyük düşmanı digital ortam veya digital paradır. Nakit para ile ödemeyi kaldırıp sadece kartla ödeme olsa ( galiba avrupa'da bir kaç ülke başlamıştı, sonra akıbeti ne oldu, bakmak lazım.) kimse vergi kaçıramaz. Daha elden kira isteyen var sırf vergiden kaçmak için.
Fakirlere satılan ürünlerde kar marjı düşük oluyor, profosyonel kurumlara satılan mallarda da durum karşı taraf akıllı ve alternatif bulduğundan olduğundan aynı.
Orta-üst denilen kısıma mal ve hizmet üretenler daha şanslı. Örnek olarak uçak bileti çok kullanan kesimi hedef alan ürün ve hizmetler ama kayıt içinde olmak kuşulu ile yoksa küçük hissedarı çarpmak da yaygın.
Ben markasız süt alıyorum ama komşum markaya dikkat ediyor bana 2-3 lira daha fazla ver düzgün süt al dedi.