Ortaklar gübre senelerdir düşüyor zaten bırakında biraz dinlensin sonrasında düşer nasılsa
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Ortaklar gübre senelerdir düşüyor zaten bırakında biraz dinlensin sonrasında düşer nasılsa
kısa vade tepki yükselişi bekliyorum ama aşağı trend sonlandı demek için erken...bilanço bakalım ne gelecek zarar dahada büyüyecek mi...en iyi çeyrek zarar geldi....her ne kadar faaliyet karı çok iyi olsada tabelada eksi yazıyor...2. ve 3. çeyrek bu sektör için ölü çeyrekler...şuda var bilançoda hep dümen çevirdiklerini düşünüyorum hep acaba olayı var...
ortak gubrf yi takip ediyorum ama soda dan sonra listeye bir tane daha hisse eklendi ttrak...bu gidişle gubrf ye sıra gelmeyecek...en azından bir 10 bin lot almak istiyorum fırsat olursa...kazan kazanı benimseyen hisseler favorim artık...
Altta küçük bi tobo oluştu 3.43 boyun çizgisi... Kırarsa yani 4H veya günlükte 3.45 üzerinde kapanışa yaparsa, 3.80 e kadar gidebilir.. Tabii bu düşüş trendi bittiği anlamına gelmez 4.65 geçilmediği sürece.
Son 1 yıllık hareketinde 5 tl den 3 tl ye kadar yabancı satışı getirdi gübreyi.
Şimdi endeksteki şişkin kağıtlardaki yabancının paldur küldür satışı ve değer kayıplarını biz 1 senedir yaşadık zaten. Şu an için gübrenin son 10 günlük hareketinde hissenin sağlam durması satışların artık bittiğini gösteriyor.
Tam tersi takaslarda yabancı ufak ufak topluyor.
Önceden endeks çıkarken hiç ayak uydurmayan hisse şimdi baya baya tepki veriyor.
Yani ben bu tezekten umutluyum artık.
ortak olaya şöyle bak derim hepsi düştü yeni hisse alacaksın...önce bilançosuna beklentisine bakarsın sektöre bakarsın sonra ucuzluğa bakarsın....bir halkbank ile gubrf kıyaslandığında örneğin...biri 2,5 fk yani para kazanan bir şirket diğeri 78 fk ile işlem gören şirket hangisini tercih edersin...ben yukarı trend başlayacaksa da endeks yine gubrf nin geride kalacağını düşünüyorum mantık bunu diyor...spekülatif hareket tahmin etmek zaten zor...bunun gibi karlı ama ucuzlamış bir sürü hisse oluştu şu durumda...şunu dersen biliyorsan şirket 200 milyon üzeri kar yazacak katılırım sana....döviz açık pozisyonu fazla onu kapatayım derken olacak karda eriyecek..
benim borsa'da bildiğim tek doğru şey var oda birileri "SAT" diyor ve kağıda giydiriyorsa mutlaka "AL"malı, birileri sürekli övüyor size "AL" diyorsa mutlaka "SAT"malı.
Önceden "AL" diyenler şimdi kağıda giydirmeye "SAT" demeye başladı. Forum ve twitter'da iyi niyetli yorum yapan yatırımcı dostu arkadaşların olacağını hiç sanmıyorum.
Sübliminal SAT derken alttan alttan başka kağıtların reklamını yapanlara da dikkat etmek lazım. Yılana sarılayım derken kendimizi timsahların arasında bulabiliriz.
Ortak peki gübretaş almayın kötü diyen aracı kurum varmı veya bizler hariç gübretaş almayın diyen by lar varmı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2. Ve 3. Çeyrek gübre sektörü zaten cazip değil ykb bilmediğimiz birşey söyleseydi iyiydi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün Ayhan ÖZTÜRK isimli borsacıya youtubede gubrf yi sordum bence çok güzel analiz yaptı hisseyi yakından takip eden arkadaşlar seyrederse iyi olur bence...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun yaptığı analiz genelde veriler üzerine ama temel beklenti olan fosfat hakkında bize sağlam bir bilgi bulabilse o zaman belki önümüzü görebiliriz...ytd
şuan ucuz hisse çok...örneğin ttrak bilançosuna bak bir ortak...sermayesinin 6 katı kar..her yıl 3 tl 5 tl hisse başı temettü....bu adi hisse ile 2010 yılında aynıydı 10 tl lerde...ttrak 85 tl ye gitti yetmedi neredeyse o gün ki hisse fiyatının 10 tl idi 4 katından fazla temettü verdi....hisse performansını sayma sadece 40 tl ye yakın temettü verdi...hisse hem performans hem temettü hissesi olmalı ikisi bir arada...
ucuz hisse olayına bakarken çok yönlü bakmak gerekiyor...fk bir kriter, şirketin büyüme potansiyeli,temettü anlayışı,döviz pozisyonu...bunların mümkün olduğu kadar hepsinin iyi olması gerek...hisse hem performans hem temettü hissesi olmalı....performans hissesi derken trend az eğimli olsa da sürekli yukarı olmalı dengesiz fiyat hareketleri az olmalı...hisse çok düşmüş bu ucuz demek yanlış bence...o günün koşullarıyla bakmak lazım olaya...
Yahu yazmayım diyorum ama sabrında bir sonu var.
Aylarca burada gübrenin toz pembe hayallerini yazdın millete hisse sattırmadın yok banka yok fostat diyerekten.
Şimdi tutmuşsun ttrak diyosun.
Ne yani gübre satalımda ttrak mı alalım.
Kardeşim şu an hissen yok kafa bulandırma.
Sakin sakin cevaplar yazaraktan aklın sıra milletin saygısını kazanıyorsun ama yemezler.
Tarihi dibine gelmiş hissemiz için aklın sıra 2,5 olacak diye korku salıp buradan satmamız için alttan alttan psikolojik baskı yapıyorsun.
3 olmuş hisse 2,5 olsa kaç yazar.
Bırak bu ayakları
Çok profesyonelsin bu işte.
6 lı seviyelerden küçük yatırımcının satmamasını isterken ona göre toz pembe hayaller vererek sattırmadın.
Şimdide 3 lü seviyerden sattrımak için psikolojik baskı yapıyorsun.
Gözüm üzerinde senin ona göre yazılarına dikkat et.
Halkbank sayfasında rezil oluyorsun yazdıklarınla keza aselsanda da aynı.
Gelip burada bizimde moralimizi bozma.
Eğer ttrak fk sı düşükse git Ttrak sayasına yaz.
Zaman azalıyor yeterinde hisse toplayamadın değil mi :hah:
Kar zarar nasıl okuşuru açıklamaya gerek yok satarsan kar veya zarar satmazsan sanal olur dolayısıyla benim gübreyle boktan bir bağım var isterse 1₺ olsun zaten mevcut zarara alıştığımız için dahada düşmesi biz gübrecilere koymaz diye düşünüyorum paraya ihtiyacı olmayan ortaklara ytd nacizane fikrim herkes hissesine sahip çıksın isterlerse dahada aşağıya salsınlar
hocam beni bırak ben hisse alırım almam o benim sorunum....gözün benim üzerimde olsun beni takip et...ben nerede ne yazacağımı sana soracak değilim...sana yazılmamış bir yazıya cevap hakkın yok kusura bakma...gubrf hissenide iyi sakla aman kaçmasın...halkbnk aselsn bu hisseleri kademeli alıyorum neyin rezil olması...tam 1 yıl bekledim asels almak için...kime sorarsan beni analizlerimin tuttuğunu söyler...20-22 tl hisse 35 tl lerde iken söyledim ve geldi ben yeni alıyorum sanki 30 tl üzeri almışım gibi konuşmanın anlamı yok...halkbank desen aynı 9 tl maliyetim var çok mu sence halkbank için...ayrıca en az param halkbank ta....
Gübre hisselerini sattığını üstüne basa basa söylüyorsun.
Bu fiyatlardan almayacağını çünkü 2,5 lu fiyatları beklediğini üstüne basa basa söylüyorsun.
Sonra gelip Gübretaş formuna TTrak hakkında olumlu şeyler yazıyorsun
Her yazılana f/k sı şuymuş borsa çıkarken tepki vermezmiş gibi negatif algı içeren cevaplar yazıyorsun.
Ve bu yazılanlar sana değil diye cevap hakkım olmuyormuş.
Peh Peh Peh.
Profesyonel seni. Yine kibarlığa büründün ama dedim ya yemezler.
Sen sattığından beridir ben hisse alıyorum bunu bil.
Lotlarımı iyi saklıyorum sana tekrar satmak için merak etme sen.
Ewet ama etkisi sınırlı olur diye düşünüyorum ortak 2. Çeyrek satışları düşük
hocam ben sattım hisseyi kötüleyeyim mantığı bende yok...gubrf satıp aldığım hisseler uzun vade için alınan hisseler....ilerde durum ne gösterir bilemem ama o hisselerdeki paranın gubrf ile alakası yok artık.....hisse 2,5 tl ye de düşse inan yok...2,5 tl ye düşse elimde para varsa alırım yoksa inan almam...şu aşamada zaten cüzzi miktarlarla hisse topluyorum gubrf 3,785 dan sattım ben istesem buralardan alırım ama almıyorum....ortağa gubrf ile ttrak ın aynı fiyatta olduklarını 2010 yılında ama aradan geçen sürede ttrak ın sadece 40 tl temettü verdiğinden fiyat performansına gelincede 10-85 tl hareketi yaptığından bahsettim...hisse seçiminde neler önemli ondan bahsettim....ttrak al demedim ama alınabilir tabi ki...ayrıca ortağa öneride bulunmak suç mu..ben sodadan bahsettim 2 haftada % 20 ye yakın performans oldu alan hata mı etti yani...
Hepimizin morali hisseden dolayı bozuk yıllardır borsadayım enflasyon farkı döviz farkını koyarsak biz borsada ky olarak para kazanmıyoruz sadece burda paramızla oyalanıyoruz...birbirimizi kırmanın hiç birimize faydası yok ...
Çok haklısın ortak hisse tam 3 sene önce 3 Euro ediyormuş şimdi 50-60 cent ancak ediyor.. Yani Euro bazında 6 kat değer kaybetmiş..
Hans eskiden 3 euroya 1 gubrf alırken şimdi 6 gubrf alabiliyor.. Noldu Avrupa ekonomisi çok mu büyüdü...!! Yazık gerçekten çok yazık...
Hangi hissenin formuna bakarsan bak hepsinde mağdur vardır birileri kazanmak için birilerinin eline mal döküyor...nedenmi teknik adı altında şurayı görürse sat deyip hisseyi yatırım aracı olmaktan çıkarıyorlar ama gubrf bu işin iyice anasını belledi Ülkenin en önemli şirketi en iyi gübre üreticisi ama birileri hissede zamanında sağlam manipülasyon yapıp bize döktüler kurtuluşumuzun tek ümidi ya fosfat ya razinin halka arzı bide iran meselesi ...ytd
Ortak bu sistem küçük yatırımcıya para kazandırmıyor tam tersine elinde avucunda ne varsa alıp götürüyor..
Hasbel kader bir hisseden kazansan başka bir hissede hepsini geri alıyorlar...
Uzun vadeci olmak kazandırır derler tamamen safsata... Bekleyen hep daha çok zarar ediyor... Zaman kaybı enflasyon kaybı vs vs
Yani kısaca bu sistem tam bir KAN EMİCİ yatırımcı soyucu sağolsun şirketlerimiz de hiçbir önlem almıyor...
Koskoca gubrf 300 milyon dolar olurmu? Yok mu sizin kenarda köşede hisse geri alım yapacak paranız... Neden şirketin değerini ölü fiyata inmesine müsade ediyorsunuz... Yerli batsın yabancı 5-10 kuruşa götürsün diye mi............
Son paragrafta belirttiğin gibi neden şirket piyasa değerinin bu kadar düşmesine seyirci kalıyor acaba beklentiler gerçekleşmeden milletten iyicene malı dökemeyemi çalışıyorlar...bakan fosfat yatırımı dedi şirket yok öyle bi şey dedi..amonyak tankı faaliyete geçti şirket kapa bilgi vermedi diye biliyorum...diğer şirketler sipariş alsa kapa bilgi veriyor...gubrf ihracat rekoru kırıyor kapa daha şu kadar sipariş aldık demedi...sorsan niye düşüyor diye iran ambargosu diyorlar..adi herif hektaş niye yükseliyor birileri bilinçli bir şekilde malı toplamak için şirketi avcuna almış büyük konuşmayayım ama burda büyük vurgun olacak ama vaktini kestiremiyorum....ytd
Ky dökme malı dökme vurgun yapma vs bu kısımları bilemem olur ya da olmaz bilemeyiz... Ancak olursa o zaman vurgun yaptılar deriz... Ancak şu aşamada ortada sadece değeri çöp seviyesine gelmiş bir hisse var...
Ben buna kızıyorum... Memlekette herşey ateş pahası soğanın kilosu bile 4 TL olmuş bilmem kaç çalışanı olan devasa şirket 3 lira sürünüyor.... Euro bazında 50 cent.... 1 euro bile etmiyor.... memlekette enn ucuz şey gubrf hissesi...... Yapanlardan sebep olanlardan haram zıkkım olsun.... Aldıkları maaş yedikleri lokma kursaklarından geçmesin....
bu tamamen yatırımcı algısıyla piyasada oluşan bir fiyatlama....şirket üretiyor satıyor bir sıkıntı yok.....bazı dönemlerde tam tersi olur....olması gerekenden çok fazla değerli....aslında yatırım düşünülüyorsa normal piyasadaki ederinin çok altında nasıl olur çöp vs. seviyeler denilen seviyeler uzun vade şirket sağlamsa en iyi yatırım yapılacak yerdir......ben gubretaşın algı kaynaklı bu fiyatlarda olduğunu düşünüyorum....şirkete git bak elde kalan mal var mı....elde mal kalıyorsa kork derim ama öyle bir durum yok...
Yabancı hiç çaktırmadan ufak ufak alıyor.
Amonyak fiyatlarıda en azından 300$ üzerinde olduğu müddetçe yönümüz yukarı olacaktır.
Merhaba arkadaşlar
Yazdıklarım hoşuna gitmiyor ama yabancı alıyor.
Kabullensen iyi olur.
Hacim artmıyorsa demekki dolaşımdaki lot sayısı az bu daha iyi birşey. Aynı lotları al sat yaparak hacim yapmanın bir faydası yok. Buda şunu gösteriyor lotlar toplu halde.
Sattın ama gözün burada kaldı.
Param olsa bile almam diyorsun cevap yazıyorsun.
Ne iş seninki anlamış değilim.
https://i.hizliresim.com/Q2An5k.gif
Küçük yatırımcıdan mal alamadıkça tırnaklarını yiyorsun.
Bak güzel kardeşim hissen yok burada ters algı oluşturma.
Ben beklerim meral etme.
Şu an takaslarda Akyatırım 10 milyon gözüküyor yabancının olmadığını nereden biliyorsun.
Keza son 10 gündür akyatırım aldığı lotları yabancıya virmanlıyor kapiş.
Yani demem o ki;
Sana bu fiyatlardan hisse yok. Bunu o kafana sok artık.
Hissemi satmıyorum demek gaz vermekmi?
Ben kimseye al yada sat dedimmi?
Senin Aselsanda halkbankta 2 gündür övdüğün ttrak (bugün -%3) verdiğin üstü kapalı al gazını ne yapacağız ya.
Hasi sen git f/k lara bak. Hisse pazarlamaya devam et.
Fakat sana bu forumda hisse pazarlatmam ona göre. Burada insanların canı burnunda zaten.
Git tezgahını başka yere aç.
bunda acaba satan mı yok yoksa alan mı yok....bence alan olmadığı için hisse düşmüyor...alıcı gelsin bak nasıl düşer...ben senin gibi gubrf de çok gördüm yıllarca senin havan emin ol kısa sürecek...sen ttrak için anlatmak istediğimi anlamamışsın....bir kere daha anlatayım....2010 yılında gubrf ttrak 10 tl idi....ttrak sadece 40 tl temettü verdi ayrıca 10 tl den de 85 tl ye çıktı....bunun sebebinden bahsettim gidin ttrak alın demedim....hisse seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor ondan bahsettim....hisse ucuz demek alınca uçup gidecek anlamı taşımıyor...niye ucuz onu sorgulamak lazım.....kaliteli mal her zaman pahalıdır unutma...