2003 yilindan günümüze asgari / ceyrek altınEk 26159
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2003 yilindan günümüze asgari / ceyrek altınEk 26159
Son dönemde corona virüsü vaka sayısının artış gösterdiği Türkiye ile ilgili bir son dakika iddiası geldi... Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma yasağı ve hatta hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşünülüyor" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...liyor-6091356/
ben orta boy yumurtayı 21 e irisini 25 e çift sarısını 30 a alıyorum
gerçi psiko 10 tl ye alıyordu galiba :)
vardır bi bildiği ihtiyar kurdun
bende hemşireye vurduruyum
konu grip aşısı
Morgan Stanley (NYSE:MS) Asya eski Başkanı ve Baş Ekonomist'i Stephen Roach, "önümüzdeki yılda ABD dolarında yaşanacak keskin bir zayıflama için şartların uygun olduğu" konusunda uyarıda bulunuyor.
Hatta ünlü ekonomist bu tahmini bir süredir yapıyordu ve biz de kendisini 23 Haziran'dan beri alıntılıyoruz. O zamandan bu yana kaleme aldığımız beş yazının dördü direkt olarak düşüş eğilimi, biri ise riskten kaçışlara bağlı olarak yükseliş ya da düşüş eğilimi gösteriyordu. Bu yazıda, bir düşüş yaşanması ihtimalinin yaşanmama ihtimalinden neden daha yüksek olduğunu açıklayacağız.
12 Ekim'deki dolar yazımızda, tabanın başarısızlığı sonrasında son düşüş çağrımızı yapmıştık. O zamandan bu yana, dolar yeniden tersine dönüş modelinin üzerine geri döndü. Bugün ise, kendine ait açık bir düşüş modeliyle bu başarısızlığı pekiştirdi.
Amerikan Doları Günlük Grafik
https://i.hizliresim.com/Z2MAfB.png
Grafikte siyahla işaretli omuz baş omuz tabanını görebiliyoruz. Bu da Mart dibinden beri devam eden düşüş kanalının çerçevelediği düşüş trendinin, düşen tepe ve çukurların daha yüksek zirve ve diplere dönüşmesiyle birlikte tersine döndüğünü gösteriyor.
Bu tarz bir tersine dönüş, momentumu yukarı çeviren bir emirler zinciri oluşturur. Tabanın küçük olduğuna ve orta vadeli trende karşı gitmek zorunda kalacağına dair birçok kez uyarıda bulunduk.
Hakikaten de, dolar çıkıştan bu yana iki ralli denemesinde bulundu ve bu iki deneme de düşüş kanalının tepesine doğru yaklaşırken bir duvara çarptı. Fiyat 15 Ekim'de omuz baş omuz tabanının üzerine yeniden çıktı ve dün bir kez daha altına indi.
Dolar bugün sadece bu penetrasyonu genişleterek omuz baş omuz tabanının başarısızlık ihtimalini artırmadı, aynı zamanda kendine ait açık bir düşüş modelini de tamamladı.
Fiyat bir omuz baş omuz devamlılık modelini tamamladı ve ismi gereği, arz ve talep güçlerinin Mart zirvelerinden bu yana devam eden düşüş trendine yeniden uyum sağladığını gösteriyor.
Boğaların fiyatları yeniden 100 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkarmaya yönelik başarısız girişimi sonrasında, fiyatlar 50 günlük hareketli ortalamanın altına geri dönerek boğalar için yeni bir teknik engel yarattı. MACD kısa MA'sı, uzun MA'nın yeniden üzerine çıkma denemesinde başarısız oldu ve momentumda bir omuz baş omuz tepesiyle birlikte RSI fiyattaki omuz baş omuz devamlılığını takip ederek, sürekli bir düşüş manzarasını tamamladı.
İşlem Stratejileri
Korumacı tacirler kısa bir pozisyon riske etmeden önce ilk olarak düşüş kanalında yeni bir düşük seviyeyi, sonrasında ise mevcut omuz baş omuz modelini yeniden test etmeye yönelik bir düzeltme rallisini beklemeli.
Ilımlı tacirler trendin onayı ya da daha iyi bir giriş için korumacılarla aynı geri dönüş hareketini bekleyebilir.
Agresif tacirler omuz baş omuz devamlılık modelindeki küçük penetrasyon sebebiyle bir ayı tuzağı riskini kabul etmeleri dahilinde şu an açığa satış yapabilir. Bir örnek:
İşlem Örneği
Giriş: 93
Zarar Durdurma Satışı: 94
Risk: 100 pip
Hedef: 90
Kazanç: 300 pip
Risk:Kazanç Oranı: 1:3
[emoji981]Muhbir (@AjansMuhbir) Tweetledi: "Bu ellerim nasır tuttu. Farklı farklı işlerde çalışıyorum. Temizliğe gitmekten halim kalmadı. Bizim gibi fakirlere kimse bakmıyor. Kiram var, faturam var, iki evladım var. Yıllardır ömrüm bitti.
Yarın seçim olsa tabii ki AK Parti'ye oy veririm. Ne bileyim, seviyorum adamı." https://t.co/qSg9qOxvPE (https://twitter.com/AjansMuhbir/stat...857285125?s=20)
oda insan oda kendini ..keni arıyor
deve olsaydı dikeni sevrdi
https://i.hizliresim.com/QnWtbS.jpg
Hay ben senin beynini ... bunlardan bir kaç milyon değil, 26 milyon tane var!:vk:
Işte bu nedenle din sömürüsü en randımanlı şey, bu kadın büyük ihtimal rahatın öbür tarafta olduğuna inanıyor...
Sadece bu topraklara mahsus değil bu, geçen gün bir belgeselde Tibetli rahibe kendilerine yetmeyen pirinçleri veriyorlardı.
Rahibin yiyemeyeceği kadar pirinç, rahipte almasam üzülürler bir hafta sonra pişirip geri dağıtıyorum diyordu...
koyun bu millet yav,hâlâ 9 seçim kaybeden,kapalı maraş ile ilgili soruya aptal aptal bakan adama oy veren kuş beyinliler var bu memlekette......bunların verdiği oy ile benim verdiğim oy niye bir olsun yavv....(Yüksek oranda mizah içerir,kaldıramayan okumamış olsun lütfen)
%64 nakit döviz, %16,2 dolar fonu, %10,7 altın fonu, %9.1 TL (TL nin bir kısmı ile 111 kontrat xautry short) devam ediyorum.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yol TV (@YolTV) Tweetledi: Antalya Limanı Katarlılara satıldı
Global Ports Holding, Antalya Limanı’nın işletme hakkını 140 milyon dolar karşılığında Katarlı QTerminals WLL’ye satmak için anlaştı. Dünya’nın haberine göre Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri’nin Ağustos 2028’e kadar işletme hakkı bulunuyordu https://t.co/ntUCCVg1LZ (https://twitter.com/YolTV/status/131...872281608?s=20)
Yumurta çok pahalı bu sefer nazar değdirdiniz çok pahalı olmuş artık 20 li L boy 10.99 organik 10 lu 10,99
tereyağ ucuz geldi normal değil bu fiyat 19.99
Bütün tavuk 6.99
Çiğ süt 3.99
Karakovan bal 59.99
Tavuk pirzola 9.99
Kanat 12.99
Mandalina 1.99
Nar 1.99
Kolonya 19.99
Fındık 27.99
Şeker 5 kg 19.99
Türk kahvesi 500 gr 9.99
Yerli muz 8.99
Eski kaşar 34.99
Tulum peyniri 17.99
Köy peyniri 18.99
3 kilo yoğurt 10.99
Süt 2.99
Birim litre ve kilodur
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Nerde bu fiyatlar o tereyag değildir sadece etiket olabilir, bimde gecen 15'li L yumurta 8 liraydi 30'lu da sanirim 18 olmasi lazim, nar, mandalina falan ucuzmus bizim burda pazarda bile 2.5 lira mandalina.
Ben 100 baz puan faiz artışı bekliyorum..
Bu ülkede fiyatı en az artan şey dolar...
Bence en ucuz olan da o...
Sütünden tereyağına
Yumurtasından peynirine ve hatta Arabasına...
Bunlarla orantılarsak en az artan şeyin dolar olduğu çok açık. Hissedilen enflasyonun yanından bile geçmiyor dolardaki yükseliş....
Ama her nedense dolarda en ufak hareket olsa tüm sosyal medyada velvele başlıyor hükümet de korkup faiz arttırıyor ve doları bir şekilde baskılamaya çalışıyor. Euro, altın artsa umurunda bile olmuyor ama iş dolara gelince her türlü silah kullanılıyor.
Size bir örnek; 2018 dolar atağı öncesi elimde 2 tane araba olduğundan biri fazla geliyor dedim ve sattığım paranın yarısını dolara yarısını euroya yatırdım geçen gün sarı sayfalı siteye baktım 2. el aynı arabayı eskimesine rağmen elimdeki dövizle bile alamıyorum. ve hatta 15 bin dolar civarında daha pahalıya satılıyor... Yani dolar alan yaya kalır dediler gerçekten de öyle oldu. Arabasını satıp dolar alanlar eğer başka parası yoksa elindeki dolarla o sattığı arabayı bir daha alamadı ve yaya kaldı
Kısa vade için satmak üzere 2bin dolar almak istiyorum.
Nasıl alayım ?
Gidip dövizciden mi ?
İnternet bankacılığı üzerinden mi ?
2002 - 2013 yılı kıyaslamasıEk 26161
2018 de dolar 7,20 ye yükseldi diye herşeye zam yaptılar sonra dolar 5 lere düştü hiçbiri fiyatları düşürmedi. Şimdi de dolar 7,90'a çıktı diye her şeye yine zam yapmaya başladılar. İyi de dolar yükselir zam yaparlar, dolar düşünce fiyatları sabit kalır, dolar yine eski seviyelere yükselince bir daha zam yaparlar... Bu nereye varacak belli değil...
Hayat standartı için mal veya hizmet gidiyorsa hiç acımaz zammı yapar geçer. Adam artık bmw almayacak mı? Çocuğu özel okula göndermeyecek mi ?
Bugün korona bitse turistlik tesisler sizce kapıyı kaç liradan açarlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi