Sayfa 427/1002 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527927 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Yumurtalık yok mu bu tablonun 2002 de kaç yumurta alabiliyordu bir ucretli
    İnternetten baktım 2002 yılı asgari ücret 250.875.000 / bir koli (30 adet yımırta) 87420 = 2869 koli yımırta alabili biliyorken ,

2020 yılı asgari şeysi 2324 / hadi 18 tl diyelim bir koli yımırtaya = 129 koli çıktı

yanlışım hatam var ise affediniz.

ben orta boy yumurtayı 21 e irisini 25 e çift sarısını 30 a alıyorum
    gerçi psiko 10 tl ye alıyordu galiba
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Aman Baskan, kimseye vurdurma..
    ne bileyim ben kendim vuruyomm diyince gaya bey itiraz etti demek ki o hemşireye vurduruyo
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ne bileyim ben kendim vuruyomm diyince gaya bey itiraz etti demek ki o hemşireye vurduruyo

vardır bi bildiği ihtiyar kurdun
    bende hemşireye vurduruyum
    bir halt olacağı yok.

konu grip aşısı
    bir halt olacağı yok.

Morgan Stanley (NYSE:MS) Asya eski Başkanı ve Baş Ekonomist'i Stephen Roach, "önümüzdeki yılda ABD dolarında yaşanacak keskin bir zayıflama için şartların uygun olduğu" konusunda uyarıda bulunuyor.

Hatta ünlü ekonomist bu tahmini bir süredir yapıyordu ve biz de kendisini 23 Haziran'dan beri alıntılıyoruz. O zamandan bu yana kaleme aldığımız beş yazının dördü direkt olarak düşüş eğilimi, biri ise riskten kaçışlara bağlı olarak yükseliş ya da düşüş eğilimi gösteriyordu. Bu yazıda, bir düşüş yaşanması ihtimalinin yaşanmama ihtimalinden neden daha yüksek olduğunu açıklayacağız.

12 Ekim'deki dolar yazımızda, tabanın başarısızlığı sonrasında son düşüş çağrımızı yapmıştık. O zamandan bu yana, dolar yeniden tersine dönüş modelinin üzerine geri döndü. Bugün ise, kendine ait açık bir düşüş modeliyle bu başarısızlığı pekiştirdi.

Amerikan Doları Günlük Grafik

Grafikte siyahla işaretli omuz baş omuz tabanını görebiliyoruz. Bu da Mart dibinden beri devam eden düşüş kanalının çerçevelediği düşüş trendinin, düşen tepe ve çukurların daha yüksek zirve ve diplere dönüşmesiyle birlikte tersine döndüğünü gösteriyor.

Bu tarz bir tersine dönüş, momentumu yukarı çeviren bir emirler zinciri oluşturur. Tabanın küçük olduğuna ve orta vadeli trende karşı gitmek zorunda kalacağına dair birçok kez uyarıda bulunduk.

Hakikaten de, dolar çıkıştan bu yana iki ralli denemesinde bulundu ve bu iki deneme de düşüş kanalının tepesine doğru yaklaşırken bir duvara çarptı. Fiyat 15 Ekim'de omuz baş omuz tabanının üzerine yeniden çıktı ve dün bir kez daha altına indi.

Dolar bugün sadece bu penetrasyonu genişleterek omuz baş omuz tabanının başarısızlık ihtimalini artırmadı, aynı zamanda kendine ait açık bir düşüş modelini de tamamladı.

Fiyat bir omuz baş omuz devamlılık modelini tamamladı ve ismi gereği, arz ve talep güçlerinin Mart zirvelerinden bu yana devam eden düşüş trendine yeniden uyum sağladığını gösteriyor.

Boğaların fiyatları yeniden 100 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkarmaya yönelik başarısız girişimi sonrasında, fiyatlar 50 günlük hareketli ortalamanın altına geri dönerek boğalar için yeni bir teknik engel yarattı. MACD kısa MA'sı, uzun MA'nın yeniden üzerine çıkma denemesinde başarısız oldu ve momentumda bir omuz baş omuz tepesiyle birlikte RSI fiyattaki omuz baş omuz devamlılığını takip ederek, sürekli bir düşüş manzarasını tamamladı.

İşlem Stratejileri

Korumacı tacirler kısa bir pozisyon riske etmeden önce ilk olarak düşüş kanalında yeni bir düşük seviyeyi, sonrasında ise mevcut omuz baş omuz modelini yeniden test etmeye yönelik bir düzeltme rallisini beklemeli.

Ilımlı tacirler trendin onayı ya da daha iyi bir giriş için korumacılarla aynı geri dönüş hareketini bekleyebilir.

Agresif tacirler omuz baş omuz devamlılık modelindeki küçük penetrasyon sebebiyle bir ayı tuzağı riskini kabul etmeleri dahilinde şu an açığa satış yapabilir. Bir örnek:

İşlem Örneği

Giriş: 93
    Zarar Durdurma Satışı: 94
    Risk: 100 pip
    Hedef: 90
    Kazanç: 300 pip
    Risk:Kazanç Oranı: 1:3
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Aman Baskan, kimseye vurdurma..
    Vuracağını bile unutmuş, vah vah.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!