harbi seninki tam zulummüş.
bizim eşşek %4 civarı gitti en azından.
kalan %4 ü vermicem vermicem deyüp durur.
iş inada binecek %14 alıcam bu sefer. asdas. :he:
Printable View
güvenlik falan hikaye...direkt rant projesi...beton ekonomisine güzel bir örnek...güzelim şehirde her yer beton oldu...ve hala beton dökecek yer arıyorlar...nefes alacak yer kalmadı, yeşil alan kalmadı adam gibi...
Dji 2019 kapanışına göre %6 prim yapmış. Bist100 ise %30 prim yapmış 2020 de...Ocak 15 e kadar flat takılacak idim...hedef beklentim 1600 ve 1800 idi fakat koştur koştur nereye yetişeceklerse 1500 kapamaya ant içmiş gibi...yakınsar ise ocak 15 i beklemem tom emmi 30.300 altında en az 2-3.000 lik düzeltme potansiyeline sahip 2021 e merhaba demeye...iyi seneler...
pala terekde bal var diyor,
hemen koşuyoruz nerde nerde diye. asdas. :he:
bizde bu bal sevdası olduçka, daha çok avlar bizi. :he:
Aşıların ülkemize gelmesi
Aşılamaların dünyada başlaması ile
Havacılık ulaşım sektörlerinin
eski seviyelere gelme beklentisini tetikleyecek
Dolar ve Altında ki düşüş baskısını da fişekleyecektir..
165 bini aşağı geçerse eksi pirez giden bülür,
her durakta durmaya bülür.
burda bize dıbigşort lazım idi. bam bam bam.
1996 senesinden beri borsada kağıt alan satan biri olarak çok net bir şekilde şunu diyorum ;
bu badem grubu denen çete borsayı evire çevire her türlü çakallığı yapa yapa tam da katarlıların istediği gibi çok aşırı değerli bir borsa haline getirdi.
bir yandan da forex te işlemler yapıyorum. evet kısmen kumarhane ama günlük 2 trilyon dolar ın döndüğü platformda çakallık yapmak zor.
bizim bist i bir badem çetesi almış eline. reis in istediği şekilde muntazaman evirip çeviriyorlar.
dün de gördük ki tam bir kumarhane.
bizim borsada 90 lı yıllarda da çakallar vardı 2000 lerin başında da..
ama kesinlikle şuanki badem çetesi olağanüstü güçlü.
öyle böyle değil yani...
şubat vade 170.000 ile 174.000 arasına ikg akşam seansı dahil emir girdim çok ender çıktığım oranda...stopu manuel 175.500 olarak...cortlara stop patlatmaca planı varsa panik esnasında gelirse diye...hayırlısı diyelim...
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/mAPl7Z.png
Tüm dolar şortları bozdurdum. Endekse dönüyorum (çıtırlık değil).
Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var?
https://i.hizliresim.com/NAyytr.png
https://i.hizliresim.com/ca1YYb.png
garantiyi 6.6 dan aldığımda garantiye 0.25 cent biçenler ŞİMDİ endekse dönüyorsa korkun.
vallahi şaka gibi..
forumun vob-borsa standartı bu mu?
Londrada 4 sene yaşadım. Haliyle merak da olduğu için piyasayı merkezinden takip etme şansım oldu.
MB başkanı toplayacak 10 tane banka müdürünü kapalı kapılar ardında... Adamın g*tünden kan alırlar.
KY'nin parası belki yüzde 10-15 sistemde. PY birbirini üzmüyor. Sinekten yağ çıkarmaca. Sırayla mevduat patlatıyorlar.
Bu ülkede garibanın lehine ne zaman iş yapılmış? Hakkı korunmuş?
GUBRF yine tavan.
100 kaplan gücünde.:)
Sn. Abka,
Garan 7 lira olur mu olmaz mı bilmiyorum. 30 centen fazla para vermem dedim. Hala da öyle düşünüyorum. 1.2 centten Garan alacak değilim merak etme. Vadeli endekse dönüyorum. Güzel bir fırsat duruyor.
2013den beri tane hisse almadım. Almam da. Alsaydım sizin gibi 8 ay beklerdim ellerim dua pozisyonunda. Hoş 13-15 liradan alanlar hala bekliyor...
Vadelide bulunma amacım döviz mevduatımı hedge etme ve pandemide(işsizlikte) endekste vakit geçirmek.
Ahlaksız hırsız din tüccarlarından kurtulursa ülke -muhtemelen bankalar da batmış olur- o zaman bakarız hisse kağıtlarına. ;)
Bol kazançlar.
Adam küçük esnaftan ki babam da esnaf ,hallice cirosu var 300bin falan ama 350 milyon piyasa değeri var ve yüzde 5 6 yükselebiliyor, bizim 2 -3 fk ,defter değerinin altında kağıtlar eksi olmaya çalışıyor,inanılır gibi değil:vk:
bankacılık endeksi 1536 direncini kırmış..ve üzerinde kaldıkça ralli devam etmeli.
https://i.hizliresim.com/YPUsCC.png
Geçen kimdi ya doları bankadan mı döviz bürosundan mı alıyorsunuz diye soran...
Ekonomiye güvenimiz tam. Türk lirası şaha kalkmışken dövizle işimiz olmaz.
Ayrıca faizci bankaların hissesini alıp günaha girecek değilim. :drunk:
basiretsiz ve en ufak bir analitik yaklaşımı olmayan öngörüler ÇUVALLAYINCA,İNANCA SARMAYIN.
Hedef değiştirip hassas konuları gündeme getirmeye gerek yok.
varsa maharet borsa-vob konusunda onu görelim.bu meydanda bu başarı iltifata tabidir.
İnsan bilememişse veya tutturamamışsa, erdemli bir şekilde ben yanlış görmüşüm-veya beceremiyorum diyebilmeli...
Olan ortada...
dövizi ben sordum.
-bankada kotasyonlar arası mesafe fazla.ama güvenlik problemi yok
-döviz burosunda; kot. farkı az ama elinde o kadar dövizi taşımak vs. sıkıntılı.
birde binde 2 vergi varmış.onu banka ayrı alıyor. döviz buroları ise fiyata yansıtıyormuş(tam emin değilim.öyle dediler)
200LUK MAKAS...500 .....kafasına gore spotu sat...vobu tut......hele bı yenı vade gelsınde tut bakem..
hocam haklısın gelecegı gorebılen vede yuregı yıyen alıp bu duzende tasıyabıldıyse zaten mukafatını aldı.mesala ben hısse tasıyamayırom ulke halı halı ortada hamdolsun.elhamdulıllah kımse ac degıl tuık ıssızlık .enflasyon dıp .ekonomı pıg yapıyor.dolarla ne işimiz olabuluu falan fılan yazmakla bıtmez.dolarbazlı ucuz borsa 5 dolar daha evvel 2 kere gormus falan fılan derken sagolsun dısmıhraklar ulkemızı borsamızı bırakmısken sagolsungıller badem gıller bademlıyorken pıyasayı tabıkı sort dusunecek vede yanılgısı margın batak sonuc husran ama hırs yapmayan ayarını tuttabılen ayı kardeslerım son gulen ıyı gulendır dıyecek elbette.
endex e yada borsaya dolar bazlı bakanlarla mümkün olduğunca polemiğe girmemeye tartışmamaya özen gösteriyorum..
bir zamanlar dolar/tl 2 tl 3 tl filan ken evet dolar bazlı bakılabiliyordu ve mantıklıydı da...
ama dolar o zamanlardan bu zamanlara nereydey 2,5 kat gitmiş..
artık dolar bazlı bi yerlere bakmanın hiç bir mantığı hiç bir gerçekliği hiç bir doğru yaklaşımı yok...
mesela 2017 yılı ağustosunda (yada o civarlarda bir yerde) akbank hissesi 2,6 usd imiş..
şimdi biz akbank ın dolar bazında artık ucuz olmadığını söylememiz için akbank ın 21 tl ye gelmesi gerekiyor.
21 tl ya. akbank...
mantıklı mı?
lütfen artık yatırımcılar oraya buraya kıyıya köşeye dolar bazlı bakmaktan vazgeçsin..
çok doğru bir yaklaşım değil...
ha gelirse 2,5 tl 3 tl ye filan tamam o zaman bakılır..
Alıcılar yine çok güçlü...
Güçlü alıcılar, güçlü satıcı olmadığı sürece düşüş falan olmaz...
Yeni vadeyi merakla bekliyorum gerçekten...
https://www.ukrhaber.com/blog/ukrayn...aydedildi/?amp
Ukrayna Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Merkezi tarafından bildirildiğine göre, Ukrayna’da Temmuz ayında 1,356 yeni HIV enfeksiyonu vakası resmi olarak kaydedildi.
366 hastaya AIDS teşhisi konurken,
171 kişi aynı dönemde AIDS sebebiyle öldü.
Temmuz 2020 ayında HIV enfeksiyonu bulaşma sayıları şu şekildedir:
* Heteroseksüel ilişki yoluyla – 783;
* Eşcinsel ilişki yoluyla- 29;
* Kan ve damar yoluyla – 533;
* Anneden çocuğa dikey – 177 (çoğu çocuk (yaklaşık% 98) 18 ay sonra HIV ile enfekte olmayacaktır);
* Sebebi bilinmiyor – 3.
Ukrayna, son beş yılda HIV pozitif kişilerin tedavisinde önemli ilerleme kaydederken, antiretroviral tedavinin kapsamı neredeyse ikiye katlandı (56.000’den 102.000 kişiye), tedavinin başlangıcından sonra 12 ay veya daha uzun bir süre devam eden tedavi oranı da %69’dan %88’e yükseldi.