İnsan bilememişse veya tutturamamışsa, erdemli bir şekilde ben yanlış görmüşüm-veya beceremiyorum diyebilmeli...
Olan ortada...
İnsan bilememişse veya tutturamamışsa, erdemli bir şekilde ben yanlış görmüşüm-veya beceremiyorum diyebilmeli...
Olan ortada...
dövizi ben sordum.
-bankada kotasyonlar arası mesafe fazla.ama güvenlik problemi yok
-döviz burosunda; kot. farkı az ama elinde o kadar dövizi taşımak vs. sıkıntılı.
birde binde 2 vergi varmış.onu banka ayrı alıyor. döviz buroları ise fiyata yansıtıyormuş(tam emin değilim.öyle dediler)
200LUK MAKAS...500 .....kafasına gore spotu sat...vobu tut......hele bı yenı vade gelsınde tut bakem..
147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........
hocam haklısın gelecegı gorebılen vede yuregı yıyen alıp bu duzende tasıyabıldıyse zaten mukafatını aldı.mesala ben hısse tasıyamayırom ulke halı halı ortada hamdolsun.elhamdulıllah kımse ac degıl tuık ıssızlık .enflasyon dıp .ekonomı pıg yapıyor.dolarla ne işimiz olabuluu falan fılan yazmakla bıtmez.dolarbazlı ucuz borsa 5 dolar daha evvel 2 kere gormus falan fılan derken sagolsun dısmıhraklar ulkemızı borsamızı bırakmısken sagolsungıller badem gıller bademlıyorken pıyasayı tabıkı sort dusunecek vede yanılgısı margın batak sonuc husran ama hırs yapmayan ayarını tuttabılen ayı kardeslerım son gulen ıyı gulendır dıyecek elbette.
endex e yada borsaya dolar bazlı bakanlarla mümkün olduğunca polemiğe girmemeye tartışmamaya özen gösteriyorum..
bir zamanlar dolar/tl 2 tl 3 tl filan ken evet dolar bazlı bakılabiliyordu ve mantıklıydı da...
ama dolar o zamanlardan bu zamanlara nereydey 2,5 kat gitmiş..
artık dolar bazlı bi yerlere bakmanın hiç bir mantığı hiç bir gerçekliği hiç bir doğru yaklaşımı yok...
mesela 2017 yılı ağustosunda (yada o civarlarda bir yerde) akbank hissesi 2,6 usd imiş..
şimdi biz akbank ın dolar bazında artık ucuz olmadığını söylememiz için akbank ın 21 tl ye gelmesi gerekiyor.
21 tl ya. akbank...
mantıklı mı?
lütfen artık yatırımcılar oraya buraya kıyıya köşeye dolar bazlı bakmaktan vazgeçsin..
çok doğru bir yaklaşım değil...
ha gelirse 2,5 tl 3 tl ye filan tamam o zaman bakılır..
Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz
Alıcılar yine çok güçlü...
Güçlü alıcılar, güçlü satıcı olmadığı sürece düşüş falan olmaz...
Yeni vadeyi merakla bekliyorum gerçekten...
https://www.ukrhaber.com/blog/ukrayn...aydedildi/?amp
Ukrayna Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Merkezi tarafından bildirildiğine göre, Ukrayna’da Temmuz ayında 1,356 yeni HIV enfeksiyonu vakası resmi olarak kaydedildi.
366 hastaya AIDS teşhisi konurken,
171 kişi aynı dönemde AIDS sebebiyle öldü.
Temmuz 2020 ayında HIV enfeksiyonu bulaşma sayıları şu şekildedir:
* Heteroseksüel ilişki yoluyla – 783;
* Eşcinsel ilişki yoluyla- 29;
* Kan ve damar yoluyla – 533;
* Anneden çocuğa dikey – 177 (çoğu çocuk (yaklaşık% 98) 18 ay sonra HIV ile enfekte olmayacaktır);
* Sebebi bilinmiyor – 3.
Ukrayna, son beş yılda HIV pozitif kişilerin tedavisinde önemli ilerleme kaydederken, antiretroviral tedavinin kapsamı neredeyse ikiye katlandı (56.000’den 102.000 kişiye), tedavinin başlangıcından sonra 12 ay veya daha uzun bir süre devam eden tedavi oranı da %69’dan %88’e yükseldi.
Yer İmleri