O 2 Haziran da söylediği şey hocam. 4 ay geçmiş üzerinden sayın Başkan 180 derece dönmüş politikada:)
Printable View
Tutmayın küçük enişteyi politikasına geçmişiz. Dün yazdığım gibi bir düşünceye hakimler sanırım. Da kurun tepesi neresi? Var mı bir fikirleri? 10.50-11.00? 12+? Oradan gelecek enflasyon? Kredileri düşürmeye devam. DTH larda bozulur bir miktar salınır para piyasaya oradan da. Parasal genişleme. Millet faiz arttırımı, parasal sıkılaşma için yarışırken biz tam tersi. Maliyet enflasyonuna bir de talep enflasyonu ekleyin tam olsun. Ne kadar TL parasal genişleme o kadar döviz yukarı, bir o kadar da enflasyon. Kaç kere denedik tecrübe ettik anlamadım ki. Hele hele şimdi birde küreselin tersine hareket. Bu dediklerini cidden uygularlar ise USD nin orta vadede tepesi neyim bulunmaz. Döner döner çakar, dinlenir dinlenir çakar.
Kavcıoğlu:
- Bu süreç zor bir süreç, biz ters dolarizasyonun devamıyla kurların üzerindeki etkinin de hafifleyeceğini de düşünüyoruz
- DTH'den TL'ye dönüşün olduğunu görüyoruz
Kavcıoğlu:
- Bu süreç kurları da, ekonomik faaliyetleri de finansal istikrar anlamında destekleyen bir süreçtir
- Ters dolarizasyon gerçekleşiyor, şu ana kadar 40 milyar dolara kadar DTH'de çözülme var
Kavcıoğlu:
- Serbest piyasa koşullarında kur dengeye gelecektir, uyguladığımız politikalarda kur inşallah dengeye gelecektir
- Kur geçişkenliğinin bu dönem daha az olmasını bekliyoruz
- Kur artışının bir miktar enflasyona yansıyacağnı düşünüyoruz
Kavcıoğlu: Doğru, faiz artıran ülkeler var ama biz artırırken onlar ne yaptı diye bakmak lazım, Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz
Kavcıoğlu: Biz TCMB olarak faizin inmesi, maliyetin düşmesi, yatırımın artması konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. Bu TCMB politikalarıyla da uyumlu
Kavcıoğlu:
- TCMB çalışmalarını tamamen sahaya hakim bir şekilde, fiyat istikrarına yönelik yapıyor
- Çekirdek enflasyonu kullanan bir sürü merkez bankası var, TCMB'de zamanında kullandı
Kavcıoğlu:
- Biz enflasyon noktasında para politikası duruşumuzu tüm riskleri göz önünde tutarak sürdürüyoruz
- Bütün sektörlere faiz indiriminin sirayet ettiğini düşünüyorum
40 milyar papua yeni gine lirasıdır o
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yalancıyı şaapmıyorlar zaten şaap devam et hikayene. 40 milyar usd çözülmüş. yalanınıza kıran girsin.
Ust try 9,6277
eur try 11,1573
gau try 556,79
xau usd 1798,95
Şahap başkan olmadı hani haram faizi indirince enflasyon düşecekti.
TCMB Para Politikası Kurulu Özeti yayımlandı
TCMB: Parasal duruşun sıkılığı ticari kredilerde öngörülenin ötesinde daraltıcı etki yapmaya başlamıştır. Bireysel kredilerin ılımlı seyre dönmesi için güçlendirilen makroihtiyati politika çerçevesinin olumlu etkileri gözlenmeye başlamıştır
TCMB: Enflasyonun kısa dönemde, başta emtia fiyatları ve yönetilen/yönlendirilen fiyatlar olmak üzere arz ve talep yönlü çeşitli unsurların etkisiyle oynak bir seyir izlemesi beklenmektedir
efsane başkanın mart 2019 dolar 5 iken 10 olacak 15 olacağını çok beklersiniz sözünden hareketle
yuvarlak 2 yıl 6 ayda 10 desek 100%
10->15 1 yil
15->23 1 yil
hayırlı damat... :) okadar da dalga geçtiler..
yazık.. vizyonsuz kitleler harcadı adamı..
artık çifte patlarlı yiğit başkanın sahneye çıkması gerek.
dalga yapana pat pat.
yetmez diyorum, üstüne bulut başkana da evet diyorum...:yes:
neyse.
bu sezona 12-10-∞ sığdırırlarsa süper olur...
buğday ithal edebildiğimiz sürece dansa devam.
Abdurrahman Dilipak tan kendi mahallesine: İnsanlar bize bakıp dinden soğuyor.
İktidara yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında "İnsanlar bize bakıp dinden soğuyorlar, din karşıtı oluyorsa kime ne diyebilirsiniz ki!" ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...oguyor-1880311
Hele sukur anladilar.
Bu kadar ahlaksiz kafalari kim niye ornek alsin.
100 baz puan daha alacaz. Faizler yuksek bence. Bu faizle yatirim yapilmaz.%10 felan olmali faiz.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Niye bu kadar erken babacığım, niye, isyan etmek istemiyorum ama, ülkede bu kadar serefsiz varken niye sen ?
https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarl...sayfa_yazarlar
Icuza kredi cek iste. Bundan iyisi samda kayisi.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trol mrol diye dalga geçtik ama adamlar haklıymış, Avrupa yiyecek ekmek bulamıyormuş yahu:)
https://twitter.com/Arif_Ilave/statu...631719942?s=20
Ziya coşmuş yine bolluk bereket vaar memlikatta diyor.
Yorumsuzhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a38ef716e.jpg
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Tahta çok değerlendi sanırım .
Yazlıktaki Bahçenin çevresi ölçüsüne göre toprak taşmasın yaptığım tüm tahta çerçeveyi çalmışlar .
Yakmak için mi çaldılar yoksa başka birşey yapmak için mi bilmiyorum ilk defa böyle birşey başıma geldi .
Koltukları çalmamışlar en azından diyorum ülke giderek ilginçleşiyor
Sayko geçmiş olsun kardeşim
Bi dahakine tahta ustune toprak camur tezek felan sur, almasinlar
Ozellikle yas tezek, kendi tezeginde olur, yap haceti git sur:)))
Dogalgaz pahali
Napican taktalari yakicaklar tabi
Şerro : 9,5231
1,5 günlük tatilde ıslak odun kaçınılmazdı zaten.
9,62’den 9,52’ye düşmüş.
Dayak klübü
Yabancı bankalar dolar/TL tahminlerini yukarı yönlü değiştirmeye devam ediyor. Alman Commerzbank, bugün paylaştığı raporda 2022 yılı Mart ayı sonu dolar tahminini 10 TL’den 11 TL’ye yükseltti.
Bankanın yıl sonu dolar/TL tahmini ise 10 seviyesinde bulunuyor.
Ek 27742
Kutlu olsun!