Tutmayın küçük enişteyi politikasına geçmişiz. Dün yazdığım gibi bir düşünceye hakimler sanırım. Da kurun tepesi neresi? Var mı bir fikirleri? 10.50-11.00? 12+? Oradan gelecek enflasyon? Kredileri düşürmeye devam. DTH larda bozulur bir miktar salınır para piyasaya oradan da. Parasal genişleme. Millet faiz arttırımı, parasal sıkılaşma için yarışırken biz tam tersi. Maliyet enflasyonuna bir de talep enflasyonu ekleyin tam olsun. Ne kadar TL parasal genişleme o kadar döviz yukarı, bir o kadar da enflasyon. Kaç kere denedik tecrübe ettik anlamadım ki. Hele hele şimdi birde küreselin tersine hareket. Bu dediklerini cidden uygularlar ise USD nin orta vadede tepesi neyim bulunmaz. Döner döner çakar, dinlenir dinlenir çakar.
Kavcıoğlu:
- Bu süreç zor bir süreç, biz ters dolarizasyonun devamıyla kurların üzerindeki etkinin de hafifleyeceğini de düşünüyoruz
- DTH'den TL'ye dönüşün olduğunu görüyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Kavcıoğlu:
- Bu süreç kurları da, ekonomik faaliyetleri de finansal istikrar anlamında destekleyen bir süreçtir
- Ters dolarizasyon gerçekleşiyor, şu ana kadar 40 milyar dolara kadar DTH'de çözülme var
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcıoğlu:
- Serbest piyasa koşullarında kur dengeye gelecektir, uyguladığımız politikalarda kur inşallah dengeye gelecektir
- Kur geçişkenliğinin bu dönem daha az olmasını bekliyoruz
- Kur artışının bir miktar enflasyona yansıyacağnı düşünüyoruz
Kavcıoğlu: Doğru, faiz artıran ülkeler var ama biz artırırken onlar ne yaptı diye bakmak lazım, Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz
Kavcıoğlu: Biz TCMB olarak faizin inmesi, maliyetin düşmesi, yatırımın artması konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. Bu TCMB politikalarıyla da uyumlu
Kavcıoğlu:
- TCMB çalışmalarını tamamen sahaya hakim bir şekilde, fiyat istikrarına yönelik yapıyor
- Çekirdek enflasyonu kullanan bir sürü merkez bankası var, TCMB'de zamanında kullandı
Kavcıoğlu:
- Biz enflasyon noktasında para politikası duruşumuzu tüm riskleri göz önünde tutarak sürdürüyoruz
- Bütün sektörlere faiz indiriminin sirayet ettiğini düşünüyorum
Yer İmleri