Fişşkiriyeaah
ytd
Desa/Çelet: Ulus'ta daire fiyatına İtalya'da fabrika aldık...
https://www.bloomberght.com/desacele...-aldik-2321137
hocam hiç kendini yorma enerjini harcama.
ben de forumun SGK emeklilik topiğinde yazıyorum tarzını çok beğendiğim sn. cautionary dahil olmak üzere bu konuda devlete anlamsız bir güven var.
benim iddiam çok daha marjinal.
devlet prim yatırıp yatırmadığından da bağımsız olarak herkese belli bir yaşa gelince maaş verecek.
adı emekli maaşı olmazsa, emekli olamama maaşı olacak ama o paralar verilecek.
ha prim yatırana 100 dolar fazla verir, memura onunda üstüne 100 dolar verir vs.
bugünkü gibi 1 e 4 falan fark olmayacak.
prim yatırmayan asgari ücretin 100 dolar altı, devlet memuru asgari ücretin 100 dolar üstü, beyaz yaka asgari civarı vb.
Milletce mağduru korur kollarız.
Yeni Cumhurbaşkanı hayırlı uğurlu olsun.
cehape nin rte si geliyor.
Haberden alıntı...
Çelet, 2022'de Desa'nın cirosunda artış yaşandığını da bildirerek, "2022'de gerek iç tüketimin enflasyon endişesi ile artması, gerekse de başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi sebebi ile perakende cirolarında yüzde 282’lik bir artış yakaladık. İhracatta da benzer bir performans ile gene yüzde 269’luk bir artış ile karşılaştık. Yıl sonu itibarı ile DESA, Samsonite ve Adesa şirketlerini içeren grup cirosunun 2,5 milyar TL’yi geçmesini bekliyoruz" tahminin paylaştı.
Enflasyon ve devalüasyon endişesi ile satışlar patlamış. Diğer şirketlerde de benzer bir trend vardır.
Bugün alamazsan yarın daha da pahalanır mottosu her yere hakim olmuş...
Şimdiki iktidarın önünü açan Baykal aklıma geldi.
Sağlık durumu nasıl?
Kızı da AKP ye göz kırpıyormuş diye okumuştum bir yerde...
Baykal denince hep aklıma (o zamanlar borsa olmadığından) dövizdeki spekülasyonları hatırlarım. Durup dururken bir çıkış yapar döviz fırlardı.
Ertesi gün hapı 314 tl olmuş. Fiyatlar bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.
Ytd
Yok hocam malına çökmüyorlar sana pastadan daha az dilim veriyorlar diğer kalan dilimleri de ;
Şu an 1200 tl/ay nakdi yardım, 600 tl doğalgaz desteği, 600 tl/ay alışveriş çeki ...Muhtarlıklar üzerinden gıda kolisi vs....Bunların hepsi pastası eksilen emekli ve memurun sayesinde
Sgk tavanı asgari ücrete göre belirleniyor. Dolayısıyla asgari ücret arttıkça özellikle yıllık gelirden ödenen sigorta kesintisi artıyor.
https://www.verginet.net/dtt/11/Verg...-2021-152.aspx
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
" ı ıı düşmüycem" diyen borsa yapmışlar:oleyo:
15 Aralık oldu.
Mevduatlarda bir artış yok mu?
Yılbaşından sonra 8-10 arası mevduat faizlerine şaşırmayın..
İllada TL de mevduat yapacam diyorsanız son günler bunlar..
Bir daha uzuuuuuuuuunnn uzzzzuuuunnnn çok uzun bir süre 20+ faiz bulamayacaksınız.
Hatta belkide hiç..
Bir memur arkadaş Aralık maaşını maaşı sanırım vergi diliminden dolayı 1200 TL eksik almış. Hükümet zam yerine maaşlarda da indirime mi gitmiş? :)
Bir aylık vergi farkı ne çokmuş....
Emeklide de böyle bir şey var mıdır?
Ben mevduatta 28 üstü duymadım ama hala iyimserim ay sonuna kadar 32 belki olur.
Eylülde 11000 tl alan öğretmen. Verilen zamlarla bugün 9500 aldı. Asgari ücret kadarki kısmın vergiden muaf olma meselesi konuşuluyordu sözde. Yasa gereği yapılamıyormuşmuş, her şeyi değiştirebilenler iş memurlara ve özellikle öğretmenlere gelince parmağını kımıldatmıyor... Asgari ücreti de 9500 yapsınlar öğretmenin ne farkı varmış asgari ücretliden, vurun kafasına 😐
Çıkıp mamalarını alsınlar onlarda..
Hükümet isteyeni geri çevirmiyor..
İhracatçı
Emlak sektörü
Doktorlar
Eczacılar
Hepsi mamalandı hepsi sustu
Bak bi tane doktor haberi okuyor musun..
Hani almanyaya falan gidiyordu hepsi..
3 tane cerrah kaldı idi ülkede falan..
hı?
Valla mamalarını okul müdürleri alıyorlar, öğretmen yerine. Her yere hortumları bağlamışlar... Maaş promosyon anlaşmasında mesela 2yıl geçmiş, şimdi sonlandırılırsa alınan 3500tl maaş promosyonunun 3bin tl si tazminat olarak geri verilecekmiş. Okul müdürü 2 kişi daha fazla gibi promosyon almış bankadan, banka da gayet rahat vermiş.. onu da öğretmenler ödeyecek. Allaha emanet, okul müdürleri hep malum sendikadan ve hep malum branştan...
En kötü pratisyen emekli maaşı 16.500 uzman maaşı 20.000 TL emekli hakim maaşı 15.000 TL hiçbirinin sesi çıkmıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ortalaması 4.500 TL böyle bir adalet olmaz yerin dibine batsın
Hoş gerçi diğer büyük sendika da iktidar yancısına yakın olunca o da kendi mamasının derdinde. Öğretmen hariç, onunla ilgili mamayı heryerden yiyorlar. Yemrk hakkı yok, ücretsiz servis yok, kendi okulunda fotokopiyi ücret karşılığı çekiyor, a4 kağıdını ilavetenkendisi temin etmek şartıyla. Devletin verdiği internete ilave internet getirtiyor mesela müdür, hadi öğretmenler internet parası, fatih projesiyle dokunmatik kalem geliyor kalemler parayla verin para, temizlik için para...
Maaşları geç döner sermaye var hocam. Hemşire bile şuan 20 Bin TL net kazanıyor. Yaptıkları işte çoğunlukla tansiyon ölçmek.
1 kere Corona döneminde zor görev düştü. Herkes evdeyken onlar çalıştı. Onda da sosyal medya hemşireler tarafından ağlama duvarına döndü.
Doktorlar bana göre hak ediyor. Ama Hemşirelerin ne zor bir görevi nede ciddi bir sorumluluğu var. Tek zorluk 24 saat nöbet.
Bu yazdıklarınızı size yakıştıramadım. Bu ülkede hiç bir emekli pratisyen hekim 12 binden fazla alamadı. Hatta sizin yazdığınız 16500 lirayı emekli uzman hekimde alamaz. Lütfen yazmış olmak için içinizdeki - meslek düşmanlığını - kullanmayınız. Bilerek yazınız.
Bir hekim kaç yılda yetişiyor. En zeki çocukları alıyorlar fakülteler ve diğerleri para kazanırken , bu çocuklar için aileleri neredeyse bir daire parası yatırım yapıyorlar. Uzanamadığınız ete mundar demeyiniz.