Tuncay özkan patlamış. 1 hafta önce yazmıştım. Chp yde böyle itici, paraya asla doymayan, tüm işleri entrika olan adamların! İşi olmamalı. Düşünün bunun birde iktidarda olduğunu.
Printable View
KK nin emekli ikramiyesi vaadinde bir sorun yok, imkansızlık yok. Zira 2018 yılında 1000 lira olarak başlayan ikramiye asgari ücretin yüzde 62.5 ine eşitti. Bugün olması gereken tutar 5.316 liradır zira.
KK direk ekonomik, halkın cebini ilgilendiren vaatler için seçimin iyice yaklaşıp, meclisin kapanıp, hükümetin adım atamaz hale gelmesini bekliyor sanırım. Öyleyse doğru bir taktik kendi açısından.
İktidar 20 yılda muhalif görünen kesiminde algılarıyla oynamış...
Yap işletci ve diğer hortumculara gelince para var adam yaptı falan...
Vatandaşa maaşa gelince ya bunu Devlet ödeyemez...Falan filan...
Ya hortumlar kesilse vatandaşa avrupa standartlarında maaş vermemesi için hiçbir neden yok...
Sadece Sarayın ve içindekilerin masrafı ile Bayram ikramiyesi verilir diye düşünüyorum..
Hortumlar kesilir mi ne kadarı kesilir !!!!!!???????????
Bekleyip göreceğiz....
Ekonomi tercihler meselesidir. Parayı kime ve nasıl dağıtacağının hesabıdır. Dolaşıma giren paranın en kısa ve en çok miktarda vergi olarak yine devletin hazinesine girdiği birkaç ülkeden biriyiz dünyada. Bu durumda emekliye, çalışan kesime para vermek hazinede minimum gedik açar. Bu para piyasada dolaşırken esas kazanç sağlayandan vergiyi tahsil edebiliyor musun burada esas mesele bu. Vergi kayıp/kaçağı en aza indirildikçe emekçinin gelir ve refahı artacaktır.
Kimsenin fazlasında gözü yok. Son 5 yılda emekli ve çalışan maaşları kırpık enflasyon nedeniyle minimum %100 erimiştir. Bunu sağlamak, bu hakkı ve refahı geri vermek zor değil tam aksine bir görevdir. Bunu sağlayacağını beyan eden kişi ya da parti bu seçimi açık ara farkla kazanır.
Para nerede diye sormak abesle iştigaldir. Para orada devlet hazinesinde. Esas mesele o parayı kime nasıl dağıttında, senin önceliklerinde.
benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 11 kuruş zam geliyor.
Mevcut politikanın devamı halinde kabaca 1.5 yıl içerisinde maaşlı kesimin yüzde 90 kadarının bırakın yaşamayı, nefes bile almasının imkansız olacağı, sosyal ve psikolojik çalkantıların kaçınılmaz olduğu bir süreç geliyor. İktidar olacaktan bağımsız, bu sermayeyi fonlayan, batık şirketleri yüzdüren, çalışan kesim ve halkı öteleyen politikanın derhal terkedilmesi gereklidir. Bir kur atağı ve bunun karşısında eksik enflasyon verilerini daha kaldıracak güç kimsede yok. Mevcut politikanın ise bundan başka bir yolu ve vaadi yok. Olmaz, olamaz. Artık gerçekten çok daha geç olmadan bu işten dönülmeli.
Tekrar geldik yeni bir ayın başına ,Mart ayı dış ticaret rakamları kaç olacak.
Günlük 400 milyon dolar açık ile gidiyorduk en son.
Depremde çöken su şebekesini Kerem Kınık’ın yöneticisi olduğu şirket yapmış
https://www.msn.com/tr-tr/haber/othe...559e2546&ei=15
AL sana basit bir hortum...Gitti 105Milyon TL :vk:
https://www.sondakika.com/haber/habe...kani-15740655/
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında, "Şu anda var ya, seçimi 1. turda almanın bir tane yolu var. Tek bir yolu var. Seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben birinci turda alırım" şeklinde konuştu. Sözlerine devam eden İnce, "Ama 18'de kaldığı sürece alamam. Yaş grubu aşağı doğru düştükçe, destek oranım artıyor" ifadelerini kullandı.
15 yetmez.
Ilkokula baslama yaşına kadar insin.
reis adayı KK ,
vurdu gol oldu...
emekli vatandaşlara
kurbanda duble ikramiye ...
15.000 tl
nihayet emekliye
hakkını verecek bir aday...
Dolar
19.5380 19.6340
Euro
21.3040 21.4490
Diyorlar para nerede var ; Para yoksa bunlara bu maaşı nasıl veriyorlar hem de personeli olmayan müdür a.q memleketin çivisi çıkmış...Bu sadece gündeme gelen bir kurumda olan olaylar
Kızılay'da Müdürlere yaklaşık 50 bin TL maaş ödenen bazı müdürlerin personelinin bile olmadığı açığa çıktı
https://www.gercekgundem.com/gundem/...a-cikti-417571
Tamamen alım satımı yasaklasınlar olsun bitsin be ya :party:
Ben borsada baya malda olduğumdan objektif olamam değerli kardeşim.:))))))))))))) Genel kanı seçim sonrası devaulasyon ve borsada çöküş,bizim piyasalarda genelde beklentinin tersi olur.Beklemedeyiz hayırlısı artık.Ha uzun vadeli ne olur dersen yüzde milyon dolar yukarı gider,on onbeş gün piyasaları terste bıraksalar bana yeter,gereken aksiyonu hemen alacağım,anladın sen onu.
Arab News in beklentisi Petrol Varili 100 dolar.
OPEC+ production cuts likely to lift oil prices above $100 a barrel
https://www.arabnews.com/node/2280521/business-economy
Benim engelli arkadaşım var Antep'te aradım Kılıçtaroğlu 8500 ikramiye verecek dedim. Kime oy vereceksin dedim. Kim çok veriyorsa dedi. Kılıçdaroğlu adam gibi adam dedi. Akp ye oy veren biriydi. Neşem yerine geldi. RTE den ikramiye adımı gelmezse ezerek aldık diye halay çekiyorum. Tabi mecazi olarak halay çekiyorum. Ayak yok bende ama ruhum çekiyor.
Valla kk nın arkasında hangi propoganda ekibi varsa bu hareketi beğendim.Özellikle hükümetin kendi rakamını açıkladıktan sonra bu vaadde bulunması hem de bu ayki ikramiyeyi de işin içine katması çok ama çok akıllıca.Bu seçim reis gidici o kesin belli oldu.Gelecek ay reis yoksa seçim kurullarında şurda burda bürokratlar hakimler falan da eskisi kadar rahat olamazlar.İktidar yanlısı kararlar eskisi kadar kolay alınamaz.
Bu kk hamlesi 100 seccade gücünde :)))))))))
Benim görüşüm. Yeşil soğan 30 dan aşağı cari durdurmaz. Üretim maliyeti enerji maliyetleri şuan ki kur ile ihracat için değil ithalat için avantajlı. Kur 30 olunca faiz artışı ile buralardan biraz dizginlenir. MB para girişi olduğundan düşmesine izin vermez belirli bir rezerv oluncaya kadar. Bu da 100 milyar dolar girerse sıfırlıyoruz rezervi. Bu kadar para iki üç yılda ancak girer o zamana kadar serbest kur devam eder. Yüksek kur şu konjonktür de ihracat ve turizm meslek için avantaj diye düşünüyorum. Ben seçimden sonra 30 dan aşağı olacağını düşünüyorum. Şuan piyasa zaten bunu çoktan fiyatlandırdi. İhracat ve yatırımlar için gümrük birliğinden çıkmamız elzem. Ab ye girme durumu olmadığı sürece GB bize dezavantaj. Ab ye rest çekip ya bizi alın yada GB den çıkıyoruz dememiz lazım. GB den çıkmamız ab nin işine gelmez alırlar bizi sinir güvenliğini sağlama garantisini verirsek.
İkramiye 8500 olmazsa reis CB seçimini vermek istiyor diye düşünürüm. MV seçiminde 360 i vermem planı ile. Bence RTE bombayı Kılıçtaroğlunun kucağına bırakma niyetinde. Bilmediğimiz veriler çok fazla. Zaten işin içinden çıkamadığı bir ekonomi var. Bunu yeni yönetimde 2-3 yıl çözemez. MV seçiminde 360 i geçerse muhalefet RTE nin tüm planları yatar.
Ben kazansam 360 MV ni de alsam ülkede ohal ilan ederim. Tüm akp kadrolarını ihraç ederim. Akp ye terör örgütü ülkeyi bölmek silahlı suikast vs den dava açarım. Sınan Ateş davasını da içine alarak ihaleler kadrolaşma vs komple akp ti torbaya koyar bitiririm. AYM deki RTE nin atadığı üyeleri ihraç ederim. YSK HSK Yargıtay Danıştay hepsini daha önceki yoldan bunu HSK HSYK olayına benzer çözerim. 360 milletvekilini bulmak önemli HDP ile birlikte.
MV de 360 i bulamazsak işler hiç iyi gitmez. Takoz formasyonu adım adım çalışır. 360 i bulursak da akp yi tarihe gömme formasyonu çalışır bu kadar net. CB yi tek başına almak yetmez. HDP dahil
Anlamıyorum, mansur aday olsun dedikçe, anketler ilk turda kk kazanıyor, adaylık onun hakkı diye tepinenler şimdi oylar bölünmesin diyor, oylar bölünmeyecektide niye yalan söylediniz, şimdi biz bunu yazınca kötü b işz oluyoruz.
Testi kırılmadanda dedik. Yok milleti balık hafızalı zannediyor bazıları.
Aklı selimin düş0ncesi bu. Ama bu düş0nce asla iktidar olamaz. Buna asla izin vermezler.
Ben olsam ilk mit e el koyarım. Hf ı itirafçı yaparım. Zaten gerisi çorap söküğü. Keltoşun itirafçılık talebini hiç kaale bile almam. Turwuaz grubuna kayyum atarım. İstiklal mahkemelerini kurarım. Dini komple yasaklarım(çok radikal)
Çünkü dinin topluma zerre kadar faydası yok. T azmsmen kişisel ve bencilce.