Originally Posted by
Patrick Bateman
Şu an gümrükten vergisiz 5 dolarlık mal bile geçemiyor siz araba getirmekten bahsediyorsunuz.
Bundan yanılmıyorsam 5-6 yıl önce gümrük limiti 100 euro (ya da dolar) idi. sonra 75 euro oldu, sonra 30-35 euro, en son muafiyet falan yok üstüne bir de kürdan bile alsanız sabit zarf vergisi vereceksiniz dediler.
Aynı senaryo telefonlarda da işletildi. Herkes ABD'den yarı fiyatına ayfon almaya başlayınca önce 100 tl vergi koydular şimdi son fiyatı unuttum ama 2000 tl üzeriydi en son. Benim yıllar önce aldığım iphone 2500tl tuttu ve evet yurtdışından aldım, vergisi 130 küsür tl idi o zaman.
Türk insanının yurtdışında ülkemize göre yarı fiyatına satılan ürünleri kullanması haram.
Çok takip etmem yanlışım olabilir ama bu fiyatlar sanki bazı bilgisayar parçalarında çok fark etmiyor yurtdışı ile. Bazen kampanya yakalayınca bir takım laptoplar vs yurtdışından daha bile ucuza gelebiliyor. Şu an kullandığım laptopu da öyle aldım.
Yurtdışından 2. el oto getirtilebilseydi sıfır araç satılmaz olurdu bu ülkede. Aynı sebeplerden dolayı paypal ve dolaylı yoldan ebay bile engelli.