Sayfa 86/1006 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by liderruh Yazıyı Oku
    bazı arabalarda 50bin civarı indirim olmuş, keşke daha mantıklı fiyatlara inse
    Yıl sonuna doğru dolar 9.50-10 lira atağı yaparsa bu indirim uçmuş olacak

Çünkü %’sel vergi yanına garnitür gibi bide TL MATHAR eklediler

Tansu çiller zamanın da 2. El araba getirmeyi engellecek bir kanun çıkartmış

Mevcut hükümette bunu kaldırmıyor tabi

Mesela japonya dan buraya 2. El araba alamıyoruz

Japonya dan EU ya araba yollanıyor.

Almanyada ki biri bir alman aracını almanyadan almak yerine,

JAPON’yadan alıyor, yol , masraflar dahil daha ucuza geliyor, şaka gibi ama gerçek

Burada araçlar var,
    https://youtube.com/c/JaponicTrade

2. Şu an gümrükten vergisiz 5 dolarlık mal bile geçemiyor siz araba getirmekten bahsediyorsunuz.

Bundan yanılmıyorsam 5-6 yıl önce gümrük limiti 100 euro (ya da dolar) idi. sonra 75 euro oldu, sonra 30-35 euro, en son muafiyet falan yok üstüne bir de kürdan bile alsanız sabit zarf vergisi vereceksiniz dediler.

Aynı senaryo telefonlarda da işletildi. Herkes ABD'den yarı fiyatına ayfon almaya başlayınca önce 100 tl vergi koydular şimdi son fiyatı unuttum ama 2000 tl üzeriydi en son. Benim yıllar önce aldığım iphone 2500tl tuttu ve evet yurtdışından aldım, vergisi 130 küsür tl idi o zaman.

Türk insanının yurtdışında ülkemize göre yarı fiyatına satılan ürünleri kullanması haram.

Çok takip etmem yanlışım olabilir ama bu fiyatlar sanki bazı bilgisayar parçalarında çok fark etmiyor yurtdışı ile. Bazen kampanya yakalayınca bir takım laptoplar vs yurtdışından daha bile ucuza gelebiliyor. Şu an kullandığım laptopu da öyle aldım.

Yurtdışından 2. el oto getirtilebilseydi sıfır araç satılmaz olurdu bu ülkede. Aynı sebeplerden dolayı paypal ve dolaylı yoldan ebay bile engelli.

Alıntı Originally Posted by tades Yazıyı Oku
    yapılan vergi indirimi değil sadece vergi dilimleri yükseltildi bazı arrabalar alt dilim ötv ye girdiği için ucuzladı
    Matrah düzenlemesi tabiki...
    Dolaylı olarak vergiden feragat ediliyor.
    Çünkü araba alabilen yok.
    Sektör dar boğaza girdi.
    Halbuki para fışkırıyordu...
    Kasaba efsanesi bunlar.
    Masalcılar anlatır durur.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şu an gümrükten vergisiz 5 dolarlık mal bile geçemiyor siz araba getirmekten bahsediyorsunuz.

Bundan yanılmıyorsam 5-6 yıl önce gümrük limiti 100 euro (ya da dolar) idi. sonra 75 euro oldu, sonra 30-35 euro, en son muafiyet falan yok üstüne bir de kürdan bile alsanız sabit zarf vergisi vereceksiniz dediler.

Aynı senaryo telefonlarda da işletildi. Herkes ABD'den yarı fiyatına ayfon almaya başlayınca önce 100 tl vergi koydular şimdi son fiyatı unuttum ama 2000 tl üzeriydi en son. Benim yıllar önce aldığım iphone 2500tl tuttu ve evet yurtdışından aldım, vergisi 130 küsür tl idi o zaman.

Türk insanının yurtdışında ülkemize göre yarı fiyatına satılan ürünleri kullanması haram.

Çok takip etmem yanlışım olabilir ama bu fiyatlar sanki bazı bilgisayar parçalarında çok fark etmiyor yurtdışı ile. Bazen kampanya yakalayınca bir takım laptoplar vs yurtdışından daha bile ucuza gelebiliyor. Şu an kullandığım laptopu da öyle aldım.

Yurtdışından 2. el oto getirtilebilseydi sıfır araç satılmaz olurdu bu ülkede. Aynı sebeplerden dolayı paypal ve dolaylı yoldan ebay bile engelli.
    3 kurusluk ram getirtiyordum onu da engelledier vergi ile.

Bunlarin yatacak yeri yok.

Paypal, booking, ebay bize haram.

Turk uret(e)medigi seyi kullanmasin diyollar.

Para fiskiriyormus.. peeeeh...

Seveyim boyle parayi..

Tabana ulasmayan zenginligi..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Seveyim boyle parayi..

Syg,
    Geçen amazondan bir mouse aldım.
    TR'de kalmamış.
    Ben de o markadan başka kullanamıyorum.
    Kallavi girdi...
    Halbuki yurt dışında 10-15 dolar bir şey.

Ben de mouse aldim hepsi burada dan 20 tl.kediler kablosunu kemirdi .yeniden aldim.kablolu[emoji846]

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Seveyim boyle parayi..
    Syg,
    Ürettiğimizi de kullanamıyoruz ki...

Parsellenmemiş 3-5 tane koy kalmış oralarda da metrekareye 20 kişi düşüyor. Kendi otellerimizde euro/dolar cinsinden fiyatla kalıyoruz. Mevye sebzenin kalitelisi yurtdışına gidiyor.

Fındığa 26tl fiyat vermişler ne güzel ne güzel aman ne kadar ucuz Peki migrosta niye 100tl?

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Ben de mouse aldim hepsi burada dan 20 tl.kediler kablosunu kemirdi .yeniden aldim.kablolu[emoji846]
    Benimkisi kablosuz ama:
    https://www.hepsiburada.com/microsof...004-pm-bd14785

Sayfa 86/1006 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •