Nerden dolar gelirse gelsin,ülkenin ekonomisi kötü yönetiliyor l, ufukta erken seçim falanda yok, gelecek dolarlar 2-3 ay daha idare maslahat olur ondan sonra eski tas eski hamam devam hatta bence daha yukarılara çok daha kısa sürede çıkar.
Printable View
Nerden dolar gelirse gelsin,ülkenin ekonomisi kötü yönetiliyor l, ufukta erken seçim falanda yok, gelecek dolarlar 2-3 ay daha idare maslahat olur ondan sonra eski tas eski hamam devam hatta bence daha yukarılara çok daha kısa sürede çıkar.
YP bazlı fonlarımı azaltmayı düşünenler arasında ben de varım. 1/3 GBC, 1/3 TCA 1/3 likitteyim, açıkçası elim bir şey almaya da gitmiyor. Ama bir taraftan da ons neredeyse 1,5 yıldır aynı seviyede, acaba diyorum, GBC'yi tamamen TCA'ya çevirip, bir nevi hedge mi etsem kendimi? :) Altın-Gümüş var dedik, GBC aldık ama performans olarak gerisinde kalıyor piyasanın. (Hemen hemen aynı zamanlarda almama rağmen altında %75, GBC'de %50 kardayım.)
Sonuçta USD ile Ons'un ters hareket edeceğini varsayarsak, Ons yükselirse, dolar düşerse birbirini dengeleyecek, ama TR'de doların değer kaybına rağmen işler kötü gider ve TL değer kaybetmeye devam ederse, ya da en azından yerinde sayarsa, ben TL olarak korunmuş oalcağım. Yok TR'de de işler yolunda gider TL değer kazanırsa, en azından ONS'daki artış beni kayıptan korur diye düşünüyorum.
Tabi tüm senaryo ONS'un yükseleceğine dayanıyor.
Bugun bende tum yabanci fonlarima satis verdim GBC, KUB , TGR , TGE , AES.
Gidecek yerde yok ama cepteki kus daldaki kustan iyidir diyorlar. Bi yerde kari da cebe almak lazim diye dusundum. Kaybetmeyi goze alamadim para tatli geldi. Neredeyse ortalama %60 uzeri bir kazanc olustu. Degisken fonlari tutmaya devam ediyorum. IJA , OPB , IPB
Cok fazlada hirsli olmamak gerekli diye dusundum, kenara cekildim.
Bi yerden Fed, bi yerden omicron. Katar , bae sicak para soylentileri.
Piyasalarda dusmek icin bahane ariyor sanki. Tabi bir yandanda noel rallisi olabilir. Risk alamadim daha fazla.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Beyler MKK ya bakabilirmisiniz. Fın Fiyatları düşmüş görünüyor sabaha göre.
Sent from my iPhone using Tapatalk